Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ανοίγει τις πύλες της η «64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς»

Σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου ανοίγει τις πύλες της η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς & θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαΐου
Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή στις 7:00 μ.μ.
Η καρδιά της Άνοιξης χτυπά στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος, σε έναν μοναδικό χώρο με πανύψηλα δέντρα οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στολίζουν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά.
Για 18 ημέρες, σε έκταση 20 στρεμμάτων και με τη συμμετοχή 65 ανθοπαραγωγών, η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μας υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων. 
Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς μάς συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή την βεράντα, ποια φυτά να επιλέξουμε και με ποιόν τρόπο να τα περιποιηθούμε.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε μήνυμα του τονίζει «Η ιστορική Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς αποτελεί ένα ανοιξιάτικο καλωσόρισμα Ελπίδας και Αισιοδοξίας στο Δήμο της Καινοτομίας και της Συμμετοχής. 
Θεσμός βαθιά ριζωμένος στη συλλογική συνείδηση των Κηφισιωτών από το 1896, έρχεται και φέτος να μας ταξιδέψει στο μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων. 
Εμπλουτίζεται και ανανεώνεται διατηρώντας την παράδοση ετών. 
Στη πρώτη γιορτή της πόλης, στο Άλσος Κηφισιάς ζωντανεύουν οι παιδικές αναμνήσεις ενώ αναδεικνύεται η τοπική ανθοπαραγωγή και οι σύγχρονες παραγωγές φυτών και λουλουδιών».
Η πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Κλεοπάτρα Χατζοπούλου επισημαίνει «Δεκάδες εκθέτες, διαφορετικά είδη φυτών είναι στη διάθεση του επισκέπτη πάντα συνοδεία πλούσιου πολιτιστικού, μουσικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, καθημερινές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά. Στηρίζουμε και αναδεικνύουμε το έργο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας».
Ένα γεμάτο πολιτιστικό πρόγραμμα με 12 συναυλίες περιμένει τους επισκέπτες:
28/4 Νίκος Ζιώγαλας
29/4 Στέλλα Κονιτοπούλου
30/4 Δ. Ναχμίας, Χρ. Στεφανάκη, Θ. Πολύδωρας
1/5 Πετρολούκας Χαλκιάς, Αντ. Κυρίτσης
3/5 Brillante Classic Orchestra
5/5 Γεράσιμος Ανδρεάτος
6/5 48 Ώρες
8/5 Depy Sakellariou & the Melodies
9/5 Τέρης Ιερεμίας
11/5 Δροσουλίτες
12/5 Apurimac
13/5 Burger Project
Επίσης «δωρεάν πάρκο ψυχαγωγίας» – εκδηλώσεις και παραστάσεις για παιδιά – παρουσιάσεις για επαγγελματίες και ερασιτέχνες κηπουρούς – ενδιαφέρουσες ομιλίες για το κοινό και ένα πολύ πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα σας περιμένει!
Παράλληλα θα υπάρχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Το ταξίδι του νερού στη φύση». 
Τα παιδιά θα μάθουν για τον κύκλο του νερού στη φύση και θα ταξιδέψουν σε διαφορετικά Οικοσυστήματα.
                                                           € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου