Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Χορηγία 10.000 € της COSMOTE στον Σ.Π.Α.Π

Χορηγία ύψους 10.000 ευρώ από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE εξασφάλισε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για να καλύψει ανάγκες του σε μηχανολογικό εξοπλισμό έπειτα από προσπάθειες του Προέδρου του Συνδέσμου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
Με επιστολή της η εταιρία, απαντώντας στο σχετικό έγγραφο αίτημα του Σ.Π.Α.Π., γνωστοποιεί στον Σύνδεσμο την πρόθεσή της να υποστηρίξει με το συγκεκριμένο ποσό το έργο του.
Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά η COSMOTE, στο πλαίσιο της πολύπλευρης κοινωνικής και περιβαλλοντικής της δραστηριότητας, τη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη των δράσεων του Σ.Π.Α.Π, συγχαίρει το Σύνδεσμο για τις ενέργειές του στην κατεύθυνση της προστασίας και ανάπλασης του Πεντελικού Όρους.
Ο Σ.Π.Α.Π εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την εταιρία για τη δωρεά της αυτή αλλά και τη σταθερή υποστήριξη των δράσεων του Συνδέσμου.
Επισυνάπτεται η επιστολή εδώ.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ενοπλη ληστεία μέρα μεσημέρι στην Εμπορική τράπεζα

Κινηματογραφική ληστεία με καλάσνικοφ σημειώθηκε το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στην συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Δελφών στο Μαρούσι.
Οι δράστες οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλια μπήκαν στην τράπεζα, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό
Διέφυγαν αρχικά με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού & στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους αλλά το εγκατέλειψαν λίγα μέτρα μακριά από την τράπεζα, καθώς τους καταδίωκε η αστυνομία.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Ολυμπιακά Ακίνητα» σκουπίδια στο σταθμό Νερατζιώτισσα

                       Σχεδιάζουν εθελοντική δράση καθαρισμού,
                          Δήμος Αμαρουσίου & ΣKAΪ
Σε μικρές χωματερές με μπάζα και σκουπίδια έχουν μετατραπεί οι χώροι στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου.

Στην οδό Νερατζιώτισσας πίσω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, υπάρχουν σκουπίδια και μπάζα από οικοδομές.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα διανυκτερεύουν άστεγοι στη συμβολή των οδών Κύμης και Σπύρου Λούη με αποτέλεσμα να δημιουργείτε εστία μόλυνσης στην είσοδο των πανάκριβων ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Σε αυτό το σημείο αρκετοί είναι εκείνοι που βάζουν φωτιά σε καλώδια για να πάρουν το χαλκό και να το πουλήσουν μετά σε εταιρείες σκράπ.
Πίσω από το ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο έχουν μεταφερθεί μπάζα και το ίδιο ισχύει στα γήπεδα τένις και το ολυμπιακό κολυμβητήριο.
Την ευθύνη για την ορθή διαχείριση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχει η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα». Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα συστήθηκε το 2002 και έχει ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο δημοσίων επενδύσεων που περιλαμβάνει 2 μαρίνες, 12 στάδια, 6 γυμναστήρια και 2 κτίρια γραφείων.
Όμως η εταιρεία δεν διαθέτει προσωπικό για την ασφάλεια και την καθαριότητα με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται μπάζα και σκουπίδια στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.  

για τα παιδάκια ...

Απολύσεις στο «Σικιαρίδειο»

Σε ακόμη 6 απολύσεις θεραπευτών, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, προχώρησε το «Σικιαρίδειο» Ιδρυμα (σ.σ. Κέντρο Ειδικής Αγωγής με πάνω από 100 παιδιά με νοητική στέρηση). Να θυμίσουμε ότι αρχές Μάη είχαν απολυθεί ακόμη 2 εργαζόμενοι, γεγονός που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στις επόμενες εγγραφές παιδιών, καθώς πέρυσι η απόλυση 5 εργαζομένων είχε οδηγήσει στο κλείσιμο ενός παραρτήματος του Ιδρύματος, το οποίο φιλοξενούσε 20 παιδιά.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κυνηγοί κεφαλαίων ...!

Ο ΠΑΠΑ"Δήμιος" ζήτησε από Μπαρόζο να εκβιάσει την Ελλάδα!

Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό αποτελεί τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο η απειλή εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ αν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα δεν έγινε ιδία βουλήσει από το Μπαρόζο αλλά μετά από αίτημα του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Σύμφωνα με το Reuters sε μια συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση, στις 11 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ερωτήθηκε για το πώς βλέπει τα σχέδια του Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία διάσωσης.
Και η απάντηση ήταν: «Κοιτάξτε. «Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόντες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο». Σύμφωνα με το Reuters ακόμα και αν ο Μπαρόζο δεν ονομάτισε τη χώρα, το σχόλιό του θεωρήθηκε ότι αναφέρεται στην Ελλάδα και δη ως αναγνώριση του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν όλο και πιο κοντά. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές πανικοβλήθηκαν, οι Έλληνες προσβλήθηκαν και ο Μπαρόζο επικρίθηκε.
Το Reuters επικαλούμενο επίσημη πηγή της Κομισιόν αναφέρει ότι η δήλωση Μπαρόζο έγινε επειδή του τηλεφώνησε και του το ζήτησε ο κ. Παπαδήμος καθώς ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κομισόν ποτέ δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο ισχυρή δήλωση. 

10η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

10ο Αθλητικό Camp Δήμου Αμαρουσίου

          Έναρξη εγγραφών: Τρίτη 5 Ιουνίου 2012
To 10o Αθλητικό Camp διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, προσφέροντας μία ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.
Διατηρώντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο και με το ίδιο χαμηλό κόστος με πέρυσι, ειδικά για τους δημότες και κατοίκους της πόλης, παρέχει σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έμπρακτη υποστήριξη σε κάθε οικογένεια.
Σ’ ένα επιστημονικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο, Χαντ Μπολ, Τένις, Τοξοβολία, Γυμναστική, Παραδοσιακούς Χορούς, Θεωρία και Ιστορία αθλημάτων, Ταε Κβον Ντο, Τζούντο.
Οι αθλητικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται από τις 09:00 – 14:00, ενώ 07:30π.μ. – 09:00π.μ. και από τις 14:00 – 15:30 γίνεται φύλαξη των παιδιών. 

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Aπόλυτα επιτυχημένο το τουρνουά "Δ. Ασημακόπουλος"

Ενα γιορτινό σαββατοκύριακο πέρασαν οι μελλοντικοί αστέρες στο κλειστό της Κοκκινιάς. Το 2ο τουρνουά "Δημήτρης Ασημακόπουλος", που διοργάνωσε η Νίκη Αμαρουσίου για παιδιά των δημοτικών σχολείων της περιοχής, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Γονείς, φίλοι, συμμαθητές βρέθηκαν το διήμερο στις εξέδρες του γηπέδου για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών.
Πιο "ένθερμοι" αποδείχθηκαν οι μαθητές του 18ου Δημοτικού, οι οποίοι δεν σταματούσαν να φωνάζουν και να δίνουν τον ρυθμό.
Το Σάββατο, από πλευράς της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου βρέθηκαν εκεί ο προπονητής Νώντας Μπάιμπος μαζί με τις Ντίνα Μάρκου, Αγγελική Λιούκα και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου. Τα περίπου 150 κορίτσια, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Την Παρασκευή η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Επτά (7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα  (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω
1. Έγκριση ή μη του Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στη περιοχή
του Αγίου Θωμά στο ΙΑΣΩ του Δήμου Αμαρουσίου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας
δημόσιας διαβούλευσης
2. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ
ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ του Ηλία, επί της οδού Δημητρίου Ράλλη αρ.4, στο Μαρούσι»
3. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ
του Γεωργίου, επί της οδού Θησέως αρ.40, στο Μαρούσι»
4. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας ΠΛΙΑΚΟΥ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., επί της οδού Καψίλη αρ.5, στο Μαρούσι»

Eπαναδιαπραγμάτευση - Επανεξέταση - Απαγκίστρωση - Καταγγελία

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η φετινή "Μπιλντερμπεργκιάδα"

Στη φετινή ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στον κατάλογο των προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνονται τρία πρόσωπα από την Ελλάδα.
Μαζί με διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγούς κρατών, κορυφαίους επιχειρηματίες και τεχνοκράτες την Ελλάδα έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν τρεις παλιοί γνώριμοι της Λέσχης. Το ισόβιο μέλος της Γιώργος Δαϋίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσουκάλης.
Σύμφωνα με τη zougla.gr στη συνάντηση αυτή φέτος θα παρευρεθούν -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, η αφρόκρεμα των Βρυξελλών με επικεφαλής τον Χοακίμ Αλμούνια, ο Ξαβιέ Σολάνα, ο πρόεδρος της Deutsche Bank Ζοζεφ Ακερμαν, ο Μπιλ Γκέιτς, o Χένρι Κίσινγκερ κ.ά..
Στην συνέχεια παρατίθεται η φετινή λίστα,με τις επιφυλάξεις αλλαγών καθώς οι συμμετέχοντες δεν ανακοινώνονται ποτέ εκ των προτέρων, επισήμως.
Η λίστα των προσκεκλημένων της Λέσχης Bilderberg

"Ψηφιακές Επενδύσεις για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάκαμψη"

Στις 14-15 Ιουνίου, το 7ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ 

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει, για έβδομη συνεχή χρονιά, το καθιερωμένο πλέον Διεθνές Συνέδριο για την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Με θέμα τις "Ψηφιακές Επενδύσεις για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάκαμψη", το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουνίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΔΑΪΣ", στο Μαρούσι.
Σε πείσμα της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, το φετινό Συνέδριο της ΕΕΤΤ θα εστιάσει στις επενδύσεις στα ευρυζωνικά δίκτυα επόμενης γενιάς ως παράγοντα ανάκαμψης, αλλά και στις καινοτόμες εξελίξεις και υπηρεσίες, που προσφέρει η νέα διαδικτυακή οικονομία. Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος, που κατέχει η Ψηφιακή Οικονομία και η Κοινωνία της Γνώσης στη συγκρότηση ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού μοντέλου ανάπτυξης προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι επενδυτικών φορέων και τραπεζικών ιδρυμάτων, διευθυντικά στελέχη παρόχων δικτύων και υπηρεσιών, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρυθμιστικών Αρχών, θα συζητήσουν για βέλτιστες πρακτικές και σύγχρονες λύσεις όσον αφορά την αξιοποίηση των ευρυζωνικών υποδομών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Συνεστίαση του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Με ευκαιρία την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» που πλησιάζει, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή για το «Οικόπεδο Παναγοπούλου», οργανώνει εκδήλωση – συνεστίαση την Παρασκευή 1 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο της γνωστής, παραδοσιακής ταβέρνας «Ο Ασβεστόλακος» (Βασιλίσσης Σοφίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου 4, Κέντρο Αμαρουσίου, τηλ: 210 80 25 298, 210 80 53 339)
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, αλλά και όλους, όσοι νοιάζονται πραγματικά για το περιβάλλον αυτής της πόλης, να απολαύσουν μαζί μας, κάτω από την κληματαριά, νόστιμους μεζέδες, γλυκόπιοτο κρασί και τη ζεστασιά του τραγουδιού ενός δεξιοτέχνη κιθαρίστα.
Τιμή συμμετοχής: 10 Ευρώ.
(Τα χρήματα θα διατεθούν για τους σκοπούς της Συντονιστικής Επιτροπής)
Προσκλήσεις θα διατίθενται στο κατάστημα «Leonard’s».
(Πλαστήρα 5, Κέντρο Αμαρουσίου, Τηλ: 210 61 26 808)

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
       Η Πρόεδρος                                                                                      Η Γεν. Γραμματέας
Δήμητρα Κρεκούκια                                                                               Σωτηρία Σουλτάτη



Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δημοσκοπήσεων ... επηρρεασμοί κοινής γνώμης


Ληστοκανάλαρχοι...

Εβδομάδα ενημέρωσης για το πρόβλημα της "ακράτειας"

Εβδομάδα ενημέρωσης διοργανώνει η "Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία", υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της ακράτειας.
Για το σκοπό αυτό, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου θα λειτουργούν περίπτερα από τη Δευτέρα 28 Μαΐου έως τη Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012, όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό με πληροφορίες για το θέμα αυτό.
Τα περίπτερα θα λειτουργούν Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή:
         09:00 - 15:00 και Τρίτη & Πέμπτη 14:00 - 20:00.
Επίσης την εβδομάδα από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2012 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 211.800.86.08, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με ουρολόγο.