Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Ψαλίδι Αμαρουσίου. 
Στο νεόδμητο και περικαλλή ναό του Αμαρουσίου, που αποτελεί Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο, το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κυρίλλου, συμπαραστατουμένου από ιερείς της Μητροπόλεως.
 Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόσωπο της Παναγίας λέγοντας ότι “Στο πρόσωπο της Παναγίας συνοψίζεται η δεύτερη Εύα, όχι της αμαρτίας, αλλά αυτής που ανέλαβε να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος. 
Και είναι Εκείνη που βλέπει πρώτη την Ανάσταση του Υιού Της. 
Η Παναγία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την Ανάσταση του Χριστού. 
Γι αυτό και ο Χριστός την τίμησε, την εξύψωσε και την αποκατέστησε. 
Γι αυτό και εορτάζεται μετά από κάθε μεγάλη Δεσποτική εορτή. 
Είναι Εκείνη που από μέσα Της, ανέβλυσε η Ζωή, ο ίδιος ο Χριστός.”
Σε άλλο σημείο τόνισε πως “η Παναγία ανέλαβε να εκτελέσει το σπουδαίο έργο, της ανακεφαλαίωσης των πάντων, της αποκατάστασης του προπατορικού αμαρτήματος. 
Η υπακοή της Παναγίας στο θέλημα του Θεού, ήταν η σφραγίδα για την σωτηρία των ανθρώπων.

«Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς»: πλούσια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς στις 8:00 μ.μ., στην Πλατεία Ηρώων

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ορισθεί η 18η Απριλίου από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS).
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της πολιτιστική παράδοσης και η προώθηση της ευαισθητοποίησης του κοινού στην προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη ανήμερα της επετείου(Σάββατο 18 Απριλίου) στις 8:00 μ.μ., στην Πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί μια πλούσια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. 
Παράλληλα τα Μουσεία του Δήμου Αμαρουσίου και η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη θα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 09:00 έως τις 21:00.
Στη χορευτική παράσταση θα συμμετέχουν:
Η Χορευτική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά –ΜαμάδουΤήνου
Το Χορευτικό Συγκρότημα από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».
Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε το νέο Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.ΑΜ

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κ. Ζήκο αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Στη συνάντηση τέθηκε ξανά το σύνολο των ζητημάτων που ταλανίζουν τις υπηρεσίες των εξωτερικών συνεργείων.
1. Απαιτήσαμε τον εμβολιασμό του συνόλου των συναδέλφων που δουλεύουν στα εξωτερικά συνεργεία ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και λάβαμε την απάντηση ότι τα εμβόλια παρελήφθησαν σήμερα και ότι από αύριο πιθανόν να αρχίσει ο εμβολιασμός. 
Όσον αφορά τον Ιατρό Εργασίας  υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν σε σχετική μελέτη καθώς και ότι θα εφαρμοσθεί ο κανονισμός Υγιεινής και Ασφάλειας.

2.  Όσον αφορά την κατάσταση στο αμαξοστάσιο παραδέχθηκαν και οι ίδιοι ότι είναι απαράδεκτη και ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει.
3. Όσον αφορά την συντήρηση των οχημάτων παραδέχτηκαν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη αυτών καθώς επίσης και "υλικοτεχνικού εξοπλισμού"  με αποτέλεσμα η επισκευή τους να δίνεται  σε εξωτερικά συνεργεία  ενώ οι μικροεπισκευές  θα γίνονται στο αμαξοστάσιο του Δήμου.
4. Επισημάνθηκε και παραδέχτηκαν την τεράστια έλλειψη προσωπικού αλλά και το ότι μέχρι σήμερα η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να προσληφθεί ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ.
5. Για την ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς των ογκωδών ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι αδυνατεί η υπηρεσία να ανταπεξέλθει.

Ξεκινά αύριο το 1ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δήμου Αμαρουσίου

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΤΑ...CIA Xριστοδουλοπούλου:«Δεν ξέρω πώς πάνε οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, απλώς εξαφανίζονται»!!!

«Ναι» στη βοήθεια για τους μετανάστες που καθημερινά φτάνουν διά θαλάσσης στα νησιά, όμως υπό αυστηρούς όρους και μόνο με χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος, είπαν οι δήμαρχοι στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. 
                       
Η υπουργός παραβρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) με θέμα τη μετανάστευση και ζήτησε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να προτείνει χώρους όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν ομάδες μεταναστών, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες, όπως τόνισε.
Διευκρίνισε ότι αναζητούνται χώροι στην ηπειρωτική Ελλάδα «στους οποίους θα μεταφερθούν από τα νησιά, άμεσα και συντεταγμένα, ομάδες 20 - 100 μεταναστών». 
Οι χώροι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για μικρό χρονικό διάστημα είτε για μεγαλύτερο, οπότε και θα ενταχθούν στα προγράμματα χρηματοδότησης της Ε.Ε., είπε, προσθέτοντας μάλιστα ότι το υπουργείο προτιμά οι χώροι αυτοί να είναι κλειστοί, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα.
«Η λύση των στρατοπέδων με σκηνές θα επιλεγεί μόνο εφόσον δεν βρεθεί κάτι άλλο» τόνισε, ενώ ανακοίνωσε πως ήδη έχει ζητηθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη ναύλωση επιβατηγού πλοίου για τη μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα. 
Η κ. Χριστοδουλοπούλου δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση από την πλευρά του υπουργείου χωρίς κοινωνικό διάλογο και σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης. 

Το... 2181 θα αποπληρώσει το χρέος των 56 εκ. €, ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

Σε μία στιγμή που ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις προσπαθούν με χίλιες δυσκολίες να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών ρύθμισε τα χρέη των Δήμων Αμαρουσίου, Πειραιώς και Φυλής, που συνολικά οφείλουν 535 εκατ. ευρώ, από τα οποία 483,6 εκατ. ευρώ στην εφορία και 51,4 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. 
Η ρύθμιση έρχεται έπειτα από την έκδοση σχετικής ΚΥΑ Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών.
Οι Δήμοι που βρίσκονται στο «κόκκινο», αξιοποίησαν την εν λόγω διάταξη, η οποία προέβλεπε ότι με την παρακράτηση του 5% από τις μηνιαίες καταβολής της κρατικής επιχορήγησης, θα μπορούσε να διακανονιστεί το συνολικό του χρέος ο Δήμος στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία...
Συγκεκριμμένα ο Δήμος Αμαρουσίου του οποίου ηγείται ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, χρωστά στην εφορία 24,3 εκατ. ευρώ και προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 32 εκατ. ευρώ και η μηναία παρακράτηση των ΚΑΠ είναι 28.316,69 ευρώ.

Οι Μαρουσιώτες ξέρουν ποιοι διεκδικούν, ξέρουν & ποιοι φωτογραφίζονται!!!

         Απάντηση για το Χώρο Εγκαταστάσεων Υποστήριξης
Η διοίκηση Πατούλη σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατόπιν δικής μας ερώτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορικά με τον επιβαρυντικό καθορισμό χρήσεων γης για το Χώρο Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ.) από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ταγαρά, μόλις δύο (2) μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, καλεί την παράταξή μας «να αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια ότι αυτά που διεκδικεί, όλα αυτά τα χρόνια θεωρώντας τα αυτονόητα, μπορούν να γίνουν πράξη από μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ο κ.  Πατούλης, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις του για καθολική, από όλες τις παρατάξεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, συμμετοχή στη διεκδίκηση των Χώρων Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ). που δόθηκαν από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθούν, επέλεξε να κινηθεί μόνος του συναντώντας, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, στις 11 Απριλίου 2014,  πριν από τις δημοτικές εκλογές. 
Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, ήταν ένα ακόμα δελτίο τύπου με τις αντίστοιχες φωτογραφικές πόζες, που να πληροφορεί τους συμπολίτες μας πως «τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά από τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ», μετά από την παρέμβαση του κ. Πατούλη.
Εκλαμβάνουμε την απάντηση του προσωπικού  γραφείου τύπου του κ. Πατούλη - και όχι  του  Δήμου όπως ψευδεπίγραφα αναφέρεται - ως υποκριτική.

Δεν έχει αλλάξει η θέση της Διοίκησης του Δήμου για το ζήτημα του Χ.Ε.Υ. στη Νερατζιώτισσα

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις χρήσεις γης στο Χ.Ε.Υ. στη Νερατζιώτισσα, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ξεκαθαρίζει τα παρακάτω:

Ως Δημοτική Αρχή δεν συναινέσαμε ποτέ στην απόφαση που ελήφθη από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Ταγαρά, με την οποία καθορίζονται χρήσεις γης και όροι δόμησης στο Χώρο Εγκαταστάσεων Υποστήριξης στη Νερατζιώτισσα. Πρόκειται για μονομερή απόφαση του Πρώην Υπουργού, με την οποία είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.
Η θέση μας παραμένει η ίδια, όπως έχει εκφραστεί επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διεκδικούμε να περάσουν οι Χ.Ε.Υ. από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο και να χαρακτηριστούν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς.
Ως Διοίκηση θα απαιτήσουμε αφενός από τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να ακυρώσει την απόφαση του προηγούμενου Υπουργού. Αφετέρου, από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών  να παραχωρήσει μέσω της νέας Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ που τοποθετήθηκε πρόσφατα, να παραχωρηθούν οι Χ.Ε.Υ. στο Δήμο Αμαρουσίου.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

της Μαρίας Κουλούρη, Ιατρού
Θέλω να μιλήσω απλά, για πράγματα που μοιάζουν πολύπλοκα μέσα στην απλότητά τους. Θέλω η φωνή μου ν’ ακουστεί και ο λόγος μου να γίνει  τροφή για προβληματισμούς, γιατί όχι και για κριτική, θετική ή αρνητική, αποκτώντας έτσι μια κάποιαν αξία.

Το Πάσχα πέρασε μόλις πριν λίγες μέρες και η ροή των γεγονότων προχωρεί γρήγορα στο ρυθμό του χρόνου, αφήνοντας το χθεσινό να φαντάζει πια μακρινό. Για κάποιους το Πάσχα είναι η πιο λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης, για άλλους μια ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα, για πολλούς μια χρυσή ευκαιρία τόνωσης της τουριστικής κίνησης σε καιρούς στασιμότητας.
Εγώ θα μιλήσω όμως για εκείνους που βιώνουν το Πάσχα σαν εφιάλτη και θυσιάζουν εκόντες άκοντες τα δικαιώματά τους για αξιοπρέπεια και αυτοδιάθεση στο βωμό μιας βλαχογκλαμουρίστικης υποκουλτούρας που συνδυάζει  τουριστική προβολή και εκτρωματική εθιμολατρεία.
Έτσι, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την όμορφη Χίο, τα τελευταία χρόνια το Πάσχα είναι συνώνυμο με τον ρουκετοπόλεμο, σε μια άκρως εξαμβλωματική και επικίνδυνη εκδοχή ενός παλιού εθίμου, που ήθελε τις καμπάνες της Ανάστασης να συνοδεύονται από την ρίψη αυτοσχέδιων ρουκετών μεταξύ δύο εκκλησιών και με στόχους τον τρούλο της μιας εκκλησίας και το ρολόι του καμπαναριού της άλλης.  Στις μέρες μας, πάνω στον καμβά αυτόν και με το πρόσχημα του θεάματος ( πλέον προωθούμενου διαδικτυακά), της τόνωσης του τουρισμού αλλά και του extreme sport, συντελούνται σωρηδόν αδικήματα κατά ανυποψίαστων ανθρώπων, με την Δικαιοσύνη να εθελοτυφλεί, την Αστυνομία να αδυνατεί να εφαρμόσει το βασικό της χρέος, την ασφάλεια και προστασία του Πολίτη.

Παραδοσιακά γιόρτασαν το Πάσχα οι Μαρουσσιώτες

Ως μια μεγάλη οικογένεια το Μαρούσι γιόρτασε παραδοσιακά το Πάσχα με τη Δημοτική Αρχή και χιλιάδες κόσμου να παρακάθονται στο μεγάλο Πασχαλινό Τραπέζι που στρώθηκε στον Υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου από το Δήμο Αμαρουσίου.
Συμπολίτες όλων των ηλικιών έγιναν  μια μεγάλη παρέα απόλαυσαν τον πασχαλινό οβελία και τα άλλα πασχαλινά εδέσματα, τσούγκρισαν το πασχαλινό αυγό, διασκέδασαν και χόρεψαν σε λαϊκούς και νησιώτικους ρυθμούς, με το μεγάλο ερμηνευτή Βαγγέλη Κονιτόπουλο, καθώς επίσης και το Γιώργο Κονιτόπουλο, τη Δήμητρα Κουρή και το Γιώργο Ρόδιο.
Το παραδοσιακό γλέντι διάνθισαν με χορούς από όλη την Ελλάδα τα τμήματα Παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και τα Τμήματα Ενηλίκων του Τμήματος Αθλητισμού.
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αντάλλαξε θερμές ευχές με όλους για υγεία,  προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο, σημειώνοντας:
 «Στο Μαρούσι γιορτάζουμε το Πάσχα ως μια μεγάλη οικογένεια. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι  μόνοι. Κανείς στην πόλη μας δεν είναι μόνος, ιδιαίτερα μάλιστα τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.