Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε το νέο Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.ΑΜ

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κ. Ζήκο αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Στη συνάντηση τέθηκε ξανά το σύνολο των ζητημάτων που ταλανίζουν τις υπηρεσίες των εξωτερικών συνεργείων.
1. Απαιτήσαμε τον εμβολιασμό του συνόλου των συναδέλφων που δουλεύουν στα εξωτερικά συνεργεία ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και λάβαμε την απάντηση ότι τα εμβόλια παρελήφθησαν σήμερα και ότι από αύριο πιθανόν να αρχίσει ο εμβολιασμός. 
Όσον αφορά τον Ιατρό Εργασίας  υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν σε σχετική μελέτη καθώς και ότι θα εφαρμοσθεί ο κανονισμός Υγιεινής και Ασφάλειας.

2.  Όσον αφορά την κατάσταση στο αμαξοστάσιο παραδέχθηκαν και οι ίδιοι ότι είναι απαράδεκτη και ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει.
3. Όσον αφορά την συντήρηση των οχημάτων παραδέχτηκαν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη αυτών καθώς επίσης και "υλικοτεχνικού εξοπλισμού"  με αποτέλεσμα η επισκευή τους να δίνεται  σε εξωτερικά συνεργεία  ενώ οι μικροεπισκευές  θα γίνονται στο αμαξοστάσιο του Δήμου.
4. Επισημάνθηκε και παραδέχτηκαν την τεράστια έλλειψη προσωπικού αλλά και το ότι μέχρι σήμερα η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να προσληφθεί ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ.
5. Για την ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς των ογκωδών ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι αδυνατεί η υπηρεσία να ανταπεξέλθει.
Επίσης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη φορά είναι και η τελευταία φορά (υπενθυμίζουμε ότι είναι η τρίτη φορά που δίνονται τα ογκώδη σε εργολάβο) και ότι με τον ερχομό του νέου στόλου δεν θα παραχωρηθεί ξανά. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ζητήσαμε και θα πάρουμε τη σύμβαση με την εταιρεία ανακύκλωσης αλλά και τις σχετικές μελέτες που αφορούν τα ογκώδη.    
6. Όσον αφορά τα ρούχα, μας δήλωσαν ότι προχωράει η μελέτη και ότι ήδη έχει δοθεί κάποιος ενδυματολογικός εξοπλισμός αλλά όπως ομολόγησαν σε μονό αριθμό. Δηλαδή, εάν κάποιος εργαζόμενος λερωθεί, δεύτερα ρούχα ή παπούτσια δεν υπάρχουν παρότι σχετικός νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να δίνονται διπλά.
7. Για τις υπερωρίες, μας δήλωσαν ότι έχει προσκομιστεί υπόμνημα στον επίτροπο και ότι θα παρθεί σχετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που πρακτικά σημαίνει ακόμα περισσότερη καθυστέρηση.
Συνάδελφοι / σσες

Από την όλη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή άσχημη κατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου. 
Ας μη ξεχνάμε ότι έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων που έχουν σαν θεό τους την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Στόχος της η καταπάτηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και σκοπός της η παρά πέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. 
Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των συναδέλφων χωρίς να γίνονται εκπτώσεις. 
Καλούμε τους  συναδέλφους  να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, να ορθώσουν το ανάστημα τους διεκδικώντας ό,τι τους ανήκει.      
Καμιά ανοχή. Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε τίποτα.
                                                         Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου