Σάββατο 21 Απριλίου 2018

«…ξεγελώντας τον άγονο χρόνο...» αύριο στις 8:30 μ.μ. στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»


Αύριο Κυριακή το «3ο Τουρνουά Αλληλεγγύης»

Κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 21 Απριλίου η «Ρήξη»

Η «αλήθεια» του Σπίρτζη για τα Διόδια

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς για τα διόδια & την κινητοποίηση στη Βαρυμπόμπη

Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες παραπλάνησης από το υπουργείο, η κατάσταση για τα διόδια, στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ξεκαθαρίζει σιγά - σιγά. Το υπουργείο προγραμματίζει νέα πλευρικά διόδια, όχι με κουβούκλια αλλά ηλεκτρονικά, σε Βαρυμπόμπη με κόστος 0,50 Ευρώ, στον Άγιο Στέφανο με κόστος 0,80 Ευρώ και πιθανότατα και στη Μεταμόρφωση με άγνωστο κόστος. Για να μπορέσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να τα περάσει, ανακοινώνει ελεύθερη διέλευση για μόνιμους κατοίκους και ταυτόχρονα δημότες των δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού (για τα πλευρικά διόδια), «για μετακινήσεις εντός του ορίου των δήμων», και εξαγγέλλει την ηλεκτρονική καταγραφή δημοτών των δήμων, μια βδομάδα πριν την κινητοποίηση στον κόμβο της Βαρυμπόμπης. Χωρίς να τροποποιεί τη σύμβαση παραχώρησης που δίνει το δικαίωμα στον εργολάβο να βάζει διόδια από τη Μεταμόρφωση και πάνω. Αλλά οι κάτοικοι που έχουν καταλάβει τον εμπαιγμό, είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, και δε θα ανεχθούν υπαναχωρήσεις. Και οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, κάτω από τη λαϊκή πίεση και κατακραυγή, εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις, έστω και με καθυστέρηση 3 μηνών, μοιάζοντας να ξεπερνούν τους αρχικούς τους ενδοιασμούς. 
Σε μας, στους πολίτες, εναπόκειται να μετατρέψουμε τις κινητοποιήσεις σε ανυποχώρητο αγώνα και όχι προσχηματικό πυροτέχνημα για τα μάτια του κόσμου, όπως πολλοί θα προτιμούσαν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ!!!!

«Στηρίζει» αλλά δεν θα είναι παρών στη διαμαρτυρία για τα διόδια ο Γ. Καραμέρος

Αγαπητέ Δήμαρχε κ. Γιώργο Θωμάκο,

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων που θα πραγματοποιηθεί από τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου, στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, θα ήθελα να εκφράσω εκ νέου την στήριξη στον αγώνα που δίνουμε από κοινού για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.
Παρά το γεγονός ότι τόσο η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου όσο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να είμαστε στο πλευρό σας όπως και τον Δεκέμβριο του 2014, προγραμματισμένες εδώ και εβδομάδες, αποστολές μας σε Βρυξέλλες και Πεκίνο αντίστοιχα, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε με φυσική παρουσία στην εκδήλωση. 
Παρόλα αυτά η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα εκπροσωπηθεί από Περιφερειακούς Συμβούλους.
Για ακόμη μια φορά επισημαίνω την πάγια θέση μας, ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι στο πλευρό των κατοίκων, των φορέων και των Δήμων της περιοχής, σταθερά αντίθετη στην εγκατάσταση πλευρικών διοδίων. 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ο Μάνος Πυροβολάκης αύριο στον Πυρήνα Τέχνης «BABEL»

Παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ινστιτούτου «Γαληνός»

Το  Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» φιλοξενείται σε χώρο διαμορφωμένο ειδικά από τους αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα στον Χολαργό, Μεσογείων 260. 
Η τρίκλιτη διαρρύθμιση του στεγάζει δραστηριότητες Ψυχικής Υγείας (ψυχιατρική, ψυχολογία, ψυχοθεραπεία) για παιδιά, εφήβους και ενήλικες,  σε οργανικό συνδυασμό με πρακτικές Προσωπικής Ανάπτυξης. 

Παράλληλα υλοποιείται το Πρόγραμμα “Πνοή”, μια κοινωφελής ενέργεια που περιλαμβάνει την παροχή δωρεάν ψυχολογικής στήριξης σε καρκινοπαθείς χάρις στη γενναιοδωρία ενός ευεργέτη που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Επιστημονικός Διευθυντής είναι ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης.
Το Ινστιτούτο «Γαληνός» εκτός από τις καταστατικές του προτεραιότητες ως χώρος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας κι ως χώρος εκπαίδευσης, φιλοδοξεί να λειτουργήσει επιπλέον και ως χώρος ανταλλαγής, ανάπτυξης και σύνθεσης ιδεών και πρακτικών. 
Πρόθεση μας είναι τόσο ο εμπλουτισμός της δικιάς μας κλινικής εμπειρίας, όσο και η ανταπόκριση μας στις ανάγκες αναβάθμισης του επαγγελματισμού των ειδικών. 
Ωστόσο η καλλιέργεια της ευαισθησίας και της τέχνης του ζην όλων, παραμένει ο τελικός μας σκοπός. 
Η ευρύτητα και η πολυσημία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος  (δες εδώ) αντανακλά και υποστηρίζει αυτή την προοπτική.
Ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος  ξεκινά την Τετάρτη 25/4/2018, στις 9:15 μ.μ.

Αντιδράσεις για την προαγωγή της Περιστέρας Μπαζιάνα σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ

            Ξαναήταν δίκαιο (;) ξανάγινε πράξη! 
Η κα Περιστέρα Μπαζιάνα είχε διαβεβαιώσει στο παρελθόν ότι ουδεμία ρύθμιση την αφορά προσωπικά ως προς την πανεπιστημιακή της πορεία της όμως η εξέλιξή της τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με το ΦΕΚ της Μεγάλης Δευτέρας δείχνουν έναν μεθοδευμένο σχεδιασμό.
Μια απλή καταγραφή των τελευταίων 8 ετών δίνει την εικόνα μια ζηλευτής εξέλιξης. 
]Η συνομήλικη του Πρωθυπουργού, κα Μπαζιάνα ξεκίνησε ως καθηγήτρια πληροφορικής σε Γυμνάσιο (ΠΕ 19).
Και η συνέχεια έχει ως εξής:
●►Επί Πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου, η τότε υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, υπογράφει την πρώτη απόσπαση της κ. Μπαζιάνα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
●►Το 2013, ο τότε υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανανεώνει την απόσπασή της στο ΕΜΠ και μάλιστα δύο φορές.
●►Το ίδιο έπραξε και ο διάδοχός του Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ με την ανάληψη της πρώτης φορά Αριστερά κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μεριμνά για την διατήρηση των αποσπάσεων στο ΕΜΠ.

Ισραήλ: 70 χρόνια ανεξαρτησίας με απονομή αλλά χωρίς ειρήνη

     Παραμένει ωστόσο άλυτο το Παλαιστινιακό
 Στις 14 Μαΐου 1948, ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, μελλοντικός πρωθυπουργός του Ισραήλ διακηρύσσει την ανεξαρτησία του κράτους των Εβραίων στην Παλαιστίνη, όνειρο αιώνων για την εβραϊκή διασπορά.
  Αλλά την ίδια κιόλας νύχτα βρέθηκε στο στόχαστρο των αραβικών κρατών που δεν αποδέχτηκαν την απόφαση του ΟΗΕ. Η αραβο-ισραηλινή διαμάχη συνεχίζεται ως σήμερα με κορυφαίο πρόβλημα το Παλαιστινιακό.
  Όταν τον Νοέμβριο του 1947 η Γενική Συνέλευση των ΗΕ ψήφισε την ιστορική διχοτόμηση του μέχρι τότε εδάφους της Βρετανικής Εντολής σε αραβικό και εβραϊκό τμήμα, οι Παλαιστίνιοι αντέδρασαν με την ίδρυση απελευθερωτικού κινήματος. 
Μετά τον τερματισμό του πολέμου με την συνθηκολόγηση του Ιουλίου του 1949 ο απολογισμός ήταν βαρύς για τους Παλαιστίνιους: έπρεπε να εγκαταλείψουν 400 χωριά, τα περισσότερα καταστράφηκαν και έγιναν ακατοίκητα. Μέχρι σήμερα οι Παλαιστίνιοι το χαρακτηρίζουν ως καταστροφή, «Nakba».
Μετά 70 χρόνια από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ οι Παλαιστίνιοι της διασποράς εξακολουθούν να προσμένουν να αναστήσουν την πατρίδα τους.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Οποιος φέυγει από το Τσιπρολαγνικό μαντρί, τον τρώει Βαξεβανικός Λύκος!

                            Ο Λάκης που ξαναβρήκε τον Μήτσο...
Λίγο πριν από το Πάσχα αναστήθηκε ο τηλεοπτικός Λαζόπουλος. 
Το χιούμορ του είχε… ενταφιασθεί στο κανάλι του Alpha, αφού είχε δώσει άνιση μάχη με την ποιότητα.
Ο κωμικός ηθοποιός ωστόσο κατάλαβε, έστω και αργά, ότι το «Τσαντίρι» του έμπαζε νερά και προτού βουλιάξει εντελώς στις λάσπες μάζεψε τις κουρελούδες του και μετακόμισε στο κανάλι του Αμαρουσίου μαζί με τους Μήτσους του.
Η επιστροφή του θύμιζε reunion παλιών συμμαθητών. 
Παρά τα botox αναγνωρίζεις τη σπασίκλα απουσιολόγο από την τσιριχτή φωνή της. 
Ξαναβρίσκεις τον διπλανό σου στο θρανίο που ύστερα από τόσα χρόνια μπορεί να έχει αποκτήσει προγούλι και κοιλιά, όμως το πρόσωπό του έχει τις ίδιες συσπάσεις όταν γελάει. 
Κάπως έτσι μας υποδέχτηκε η πρώην χήρα μάνα που τώρα ξαναπαντρεύτηκε όχι ακριβώς άντρα αλλά δέκα εγκεφαλικά και μια δεύτερη σύνταξη. 
Η πλούσια απογοητευμένη καθώς είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ διδάσκεται τώρα την «πτωχική», λαχταρά να έρθει στην κυβέρνηση ο Κυριάκος και επαινεί την προκομμένη Μαρέβα γιατί μόλις άφησε τον Κυριάκο έκανε 48 offshore. 

Εκλογές στην Τουρκία, ανησυχία στην Ελλάδα

Η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου αφορά άμεσα την Ελλάδα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος διολισθαίνει στον εθνικισμό και επενδύει στα πολιτικά οφέλη που μπορεί αυτός να του αποφέρει.
Η συμπόρευση με το ακροδεξιό κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Μπαχτσελί επιβεβαιώνει ότι η «υπερπατριωτική» έξαρση αποτελεί στρατηγική επιλογή του ηγέτη της γειτονικής χώρας. 
Η υιοθέτηση ακραίας συμπεριφοράς, που δεν περιορίζεται στο ρητορικό επίπεδο, αλλά αντανακλάται και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως και στις επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο και στην Κύπρο, προκαλεί εύλογη ανησυχία στην Αθήνα και στη Λευκωσία. Και η προεκλογική περίοδος προσφέρεται για εθνικιστικές κορώνες και έξαρση δηλώσεων, αλλά και κινήσεων «υπερπατριωτισμού», από όλους τους πρωταγωνιστές.
Η μέχρι τώρα στάση της κεμαλικής αντιπολίτευσης, που συχνά εγκαλεί τον Ερντογάν για υποχωρητικότητα έναντι της Αθήνας και τον κατηγορεί για «εκχώρηση» πολλών νησιών του Αιγαίου στην Ελλάδα, επιδεινώνει το σκηνικό και επιβεβαιώνει τους φόβους της ελληνικής και της κυπριακής ηγεσίας.

Ελλάδα & Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο, εκτιμά το «Foreign Policy»

Επικίνδυνο χαρακτηρίζει το Foreign Policy το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, προειδοποιώντας ότι ίσως τελικά η σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη.
Το δημοσίευμα- με τίτλο «Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο»- επισημαίνει ότι ακόμη και σε αυτή την κατάσταση υπάρχει ριψοκίνδυνη ρητορική τόσο από την Αθήνα όσο και από την Αγκυρα,
Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Πάνο Καμμένο, σχολιάζοντας ότι με τη στάση του φέρνει διαρκώς σε αμήχανη θέση τον Αλέξη Τσίπρα. 
Εκτιμά ακόμη ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και επισημαίνει ότι θα χρειαστούν πολύ προσεκτικοί χειρισμοί, προκειμένου να μην υπάρξει κλιμάκωση.
Η σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία δεν ήταν ποτέ εύκολη, σημειώνει το Foreign Policy, θυμίζοντας ότι οι δύο χώρες έφτασαν κοντά στη στρατιωτική σύγκρουση στην κρίση των Ιμίων το 1996, πριν παρέμβουν οι ΗΠΑ για να αποφευχθεί η καταστροφή. 
«Οι δύο σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είναι στην “κόψη” και πάλι, κάτι που έχει προκληθεί από λαϊκιστές και από τις δύο πλευρές. Και αυτή τη φορά, η Ουάσινγκτον δεν είναι πουθενά», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Το Foreign Office κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος τη Δευτέρα υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κάτι που διέψευδε η Αθήνα. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το περιστατικό αυτό ήρθε μετά την τραγωδία με τη συντριβή του Mirage 2000-5 και τον θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Οι «προφητείες» των Αμερικανών


«Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δύο μήνες εν όψει της επανεκλογής του προέδρου Ερντογάν». 
Αυτό το είπε σε συνέντευξή του, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα της ιστοσελίδας Vice, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, λίγο αφότου είχε ολοκληρώσει επιτυχώς τον 41ο ποδηλατικό γύρο «Θυσίας» που ξεκίνησε από την Πάτρα και κατέληξε στα Καλάβρυτα.
Σήμερα, μία δήλωση αυτού του είδους δεν θα προξενούσε κάποια εντύπωση. 
Χθες προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές στην Τουρκία και σήμερα όλοι περιμένουν προεκλογικές επιδείξεις «πυγμής» από τους Τούρκους. 
Ομως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα είπε για εκλογές στην Τουρκία «στους επόμενους δύο μήνες» στις 25 Μαρτίου! 
Πώς έμαθε εκείνος ότι θα γίνονταν προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, όταν το σενάριο ακόμα και για εκλογές τον Αύγουστο διαψευδόταν -εμμέσως πλην σαφώς- από τον ίδιο τον Ερντογάν έως τη 17η Απριλίου;
Είναι προφανές ότι εδώ έχει γίνει μεγάλη και συστηματική «δουλειά» στη... συνακρόαση της τουρκικής πολιτικής πραγματικότητας. 
Αλλοι, πιο καχύποπτοι, μπορεί να πουν ότι η υπερδύναμη έχει συνεισφέρει αρκετά στην «κατασκευή» αυτής της πραγματικότητας στη γείτονα.

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η Εσπερίδα του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ «Εισαγωγή στη Θαλάσσια Στρατηγική»

Επιτυχής η άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού, στο 1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Μέλημα μας στον Δήμο Αμαρουσίου είναι η ασφάλεια των πολιτών, των εργαζομένων και κυρίως των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας.
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού με περιστατικό πυρκαγιάς και απεγκλωβισμό τραυματία στο 1ο  Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Αμαρουσίου με την ενεργή συμμετοχή μαθητών, προσωπικού του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και των εθελοντών.
Σκοπός της άσκησης ήταν η επίτευξη ομαδικού πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων αλλά και η ανάδειξη των δυσκολιών που προκύπτουν μέσα από ένα έκτακτο περιστατικό.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον Διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Κώστα Ασημακόπουλο για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κ. Ελπινίκη Αρέστη, τον Διευθυντή του 1ου Λυκείου κ. Γρηγόρη Κασσωτάκη, τους εθελοντές και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου για την εξαιρετική συνεργασία και την αποτελεσματικότητα της άσκησης.

Μέτρα προστασίας κατά των κουνουπιών στο Μαρούσι

Προνυμφιοκτονίες σε ρέματα, φρεάτια & σιντριβάνια ενόψει του θέρους
Ξεκίνησαν από εργολάβους της Περιφέρειας Αττικής οι περιοδικές προνυμφικτονίες στα ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου για την καταπολέμηση των κουνουπιών ενόψει του θέρους, ενώ τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου ξεκινούν άμεσα αντίστοιχες προνυμφοκτονίες σε φρεάτια και σιντριβάνια εντός της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου.
Οι ψεκασμοί στα ρέματα ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας και θα επαναλαμβάνονται κάθε δεκαπέντε ημέρες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την εποπτεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.
Τα συνεργεία του Δήμου θα πραγματοποιούν προνυμφοκτονίες στις ανοιχτές υδάτινες επιφάνειες (δεξαμενές, φρεάτια ομβρίων, σιντριβάνια κλπ.) σε ανάλογα χρονικά διαστήματα.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε τα προληπτικά μέτρα ατομικής προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ):

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

«Η Ελληνική Παιδεία» προσφέρει 12 τριετείς υποτροφίες στο 100% των διδάκτρων σε άριστους μαθητές!

Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει την πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων 
«Ελληνική Παιδεία» για την ανάδειξη της αριστείας & της ευγενούς άμιλλας

Η Σάρα, η Μάρα & το κακό ΣΥΝαπάντημα των κατ’ επάγγελμα «Αντισημιτοφάγων»!!!

                                                   Ιαβέρηδες της ελεεινής μορφής
Ο κατ’ επάγγελμα διώκτης όποιων ο ίδιος χαρακτηρίζει αντισημίτες, κ. Δημήτρης Ψαρράς, συντάκτης εκ των «Ιών» στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ξαναχτύπησε. 
Θύμα του αυτήν τη φορά ο ταλαντούχος (και πολυβραβευμένος στο εξωτερικό), συνάδελφος Μιχάλης Κουντούρης. 
Σκιτσογράφος τώρα και αυτός στην «Εφημερίδα των Συντακτών» – πλην όμως, όπως φαίνεται έως τώρα, ανυπεράσπιστος μπροστά στη μήνιν του αυτόκλητου αντισημιτοφάγου κυρίου Ψαρρά (άμα τε και προσωπικού μου Ιαβέρη επ’ αυτού του θέματος χρόνια τώρα, του ΚΥΡ και άλλων σκιτσογράφων συμπεριλαμβανομένων).
Βασικό μέλημα του κ. Ψαρρά είναι να συνδέει την κριτική στο Ισραήλ, όταν αυτή μετέρχεται μνήμες από τη ναζιστική θηριωδία και το Ολοκαύτωμα, με τον αντισημιτισμό
Κατά τον κ. Ψαρρά τα χθεσινά θύματα εμφανίζονται ως σημερινοί θύτες, όταν οι σκιτσογράφοι (και όχι μόνον) στολίζουν τους Ισραηλινούς στρατιώτες – δολοφόνους με ναζιστικά εμβλήματα
Αλλά αν οι Φρύνιχοι - σκιτσογράφοι που το κάνουν αυτό είναι αντισημίτες, τότε ο κ. Ψαρράς θα πρέπει να εγκαλέσει επί αντισημιτισμώ εκατοντάδες γελοιογράφους, την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής γελοιογραφίας! 
Διότι δεν υπάρχει ούτε ένας γελοιογράφος, κυρίως από εκείνους που υπερασπίζονται τους αδύναμους, που να μην έχει στολίσει την Ισραηλινή πολιτική με τα αποτρόπαια ναζιστικά εμβλήματα που της αξίζουν, έτσι όπως αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή, αν πρόκειται για Παλαιστίνιους (όπως άλλωστε πολλοί Εβραίοι πολίτες, διανοούμενοι και πολιτικοί, και στο Ισραήλ και στον κόσμο διατείνονται).

Ζητούνται Εβραίοι!

Τι κοινό μπορεί να έχει ο γαμπρός του πρώην προέδρου Κλίντον, ο γαμβρός του προέδρου Τραμπ, η ανιψιά του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Λοράν Φαμπιούς με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο; 
Όλοι οι παραπάνω είναι Εβραίοι ή έχουν ασπασθεί την εβραϊκή θρησκεία, σύμφωνα με έκθεση που κατατέθηκε πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας και Διασποράς του Ισραήλ. 
Πρόκειται για μια πραγματικότητα που το κράτος του Ισραήλ εξετάζει την προοπτική να εκμεταλλευτεί στο έπακρο. 
Εύλογα η Ισραηλινή δημοσιογράφος Mazal Mualem αναρωτιέται «παγκόσμια κυριαρχία» μήπως;
Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αποτροπιασμό ή τουλάχιστον αποδοκιμαστικά τις τελευταίες ενέργειες του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. 
Το Τελ-Αβίβ αντιλαμβάνεται ότι η έντονη κριτική που αντιμετωπίζει απαιτεί την ανάληψη πολιτικών ενεργειών που θα αντισταθμιστεί το διαμορφούμενο εις βάρος του κλίμα.
Γι’ αυτό το σκοπό, στις 27 Μαρτίου του 2018 τριμελής επιτροπή που απαρτίζεται από τον Binyamin Ish Shalom, τον πολιτικό φιλόσοφο Ofir HaIvry και τον πρώην υπουργό Zvi Hauser παρέδωσαν στην κυβέρνηση σχετική έκθεση που αποκρυσταλλώνει τη «συνταγή» της επιτυχίας. 
Βάσει συλλογής δεδομένον και έρευνας που διήρκεσε ένα χρόνο, θα πρέπει να εντοπιστούν όσοι σε όλο τον κόσμο έχουν εβραϊκή καταγωγή, ή υπήρξαν Εβραίοι που αλλαξοπίστησαν ή συνδέονται με τον εβραϊσμό.
Στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να προσηλυτιστούν ή τουλάχιστον να εκπαιδευτούν, ώστε να υποστηρίζουν το Ισραήλ. 

«Ντροπιάζουν τη χώρα οι σημαίες στις βραχονησίδες» λένε οι ΣΥΡΙΖΟανθέλληνες!

Ανθελληνικό αμόκ Βέττα στον πρώην βοθροκάναλο Σκάι (πού αλλού;)
Ξεπέρασε κάθε όριο η εθνικά απαράδεκτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, ο οποίος, αναφερόμενος στις σημαίες που ύψωσαν τρεις νέοι Ελληνες σε βραχονησίδες του Ικάριου Πελάγους - σε ελληνικό έδαφος, δηλαδή -, υποστήριξε ότι αυτό «μας ντροπιάζει...».
Ο βουλευτής Φθιώτιδας του κυβερνώντος κόμματος ρωτήθηκε στον Σκάι για το περιστατικό στους Φούρνους και, προκαλώντας τα πατριωτικά αισθήματα όλων ανεξαιρέτως, καθώς μια τέτοια φράση δεν επιτρέπεται να εκστομίζεται από κανέναν Ελληνα, πολύ περισσότερο δε από εκλεγμένο βουλευτή, έδωσε ανερυθρίαστα αυτήν την απάντηση: 
«Νομίζω ότι αυτό μας ντροπιάζει και δημιουργεί πραγματικά εξαιρετικής φύσεως προβλήματα. 
Η χώρα, ξέρετε, κυβερνιέται. Εχει εξωτερική πολιτική, έχει θεσμούς».
Στην ίδια λογική, αν και με άλλη φρασεολογία, κινήθηκε και ο Νίκος Ξυδάκης, βουλευτής της Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί ακόμη. Καλό είναι να μην κλιμακώνουμε εμείς τις προκλήσεις σε μία εποχή που έχουμε ένταση και καλό είναι να απαντούμε σοβαρά και σθεναρά στις προκλήσεις της άλλης πλευράς.

Η χρεωκοπία των ελίτ της Αριστεράς

Με το βιβλίο του Πλανητική πολιτική μετά τον ψυχρό πόλεμο, ο Κονδύλης οδηγείται σε βαθύτατη ρήξη με την ενσωματωμένη & ήδη κυρίαρχη στον ακαδημαϊκό & μηντιακό χώρο ελληνική Αριστερά: 

Μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού κινήματος, [ ] πολλοί, των οποίων οι ελπίδες, οι διαγνώσεις και οι προγνώσεις διαψεύσθηκαν παταγωδώς, [ ] συνεχίζουν απτόητοι τη φιλόδοξη πολιτική ή συγγραφική τους σταδιοδρομία επικαλούμενοι την ακατάλυτη πίστη τους στο «μέλλον του ανθρώπου» και στην «πρόοδο» – πολλοί τέτοιοι, λοιπόν, ζητούν σήμερα υποκατάστατα των παλαιών ορθόδοξων σοσιαλιστικών ουτοπιών σε θολούς ειρηνισμούς και σε οικουμενιστικές ηθικολογίες.

Είναι πολιτικά νήπιος, όποιος αναφέρεται στις δήθεν γενικές σύγχρονες τάσεις για υπέρβαση του εθνικού κράτους και για τη βαθμιαία πτώση των συνόρων, αποσιωπώντας ότι είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα να περνούν τα σύνορα σου στρατιές τουριστών και να τα περνούν τα στρατεύματα ενός γειτονικού κράτους. (Από τον 20ό στον 21ο αιώνα, Τομές στην πλανητική πολιτική, ό.π., σσ. 66-67.)
Καθώς η ρήξη βαθαίνει, ο Κονδύλης δεν εγκαλεί πλέον τους παλιούς συνομιλητές του απλώς ως «πολιτικά νήπιους» αλλά ως συμμάχους των πολυεθνικών. 
Τα κίνητρά τους παύουν να είναι αποκλειστικά «ιδεολογικού» χαρακτήρα, αφορούν κατ’ εξοχήν την «κοιλιά» του συστήματος και τις απολαβές με τις οποίες εξαργυρώνουν την προσαρμογή τους και η προσχώρησή τους στη νέα ιδεολογία του συστήματος επιστρατεύει ως συγκολλητική ουσία έναν διαρκώς ενισχυόμενο «αντιεθνικισμό» που μετασχηματίζεται σε γενικευμένο εθνομηδενισμό:
Μετά την κατάρρευση της Ουτοπίας της Ανατολής, η εξημερωμένη πλέον δυτική «Αριστερά»… η οποία ακόμα χθες έπαιζε τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» (Λένιν) στις διάφορες εκστρατείες ειρήνης του Κρεμλίνου [ ] αποτελεί σήμερα τον «χρήσιμο ηλίθιο» των πολυεθνικών εταιρειών και του οικουμενιστικού αμερικανισμού.

Α. Gabriel - ίδης: Ο Γ. Μπαλταδώρος δεν έπεσε υπέρ πίστεως & Πατρίδος!!!

Ο «κολλητός» των κ.κ. Τσίπρα - Μπουτάρη, ανθέλλην καθηγητής της ΣΙΩΝιστικής βοθρο-αριστεράς, δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς!!! 
Απο το «εργατικό ατύχημα» της Ακριβοπούλειας Δημοσιογραφίας στην καθηγητική ύβρι χωρίς τέλος...
Είναι κατανοητό ότι οι στιγμές αμέσως μετά το θάνατο ενός ανθρώπου, ιδίως ενός ανθρώπου 34 ετών, για κάποιους μπορεί να είναι στιγμές βερμπαλισμού και υπερβολών. 
Και οι επιτελέσεις αυτές μπορεί να είναι ένα εργαλείο, μεταξύ πολλών δυνατών, για να δώσει κανείς ένα νόημα στο κενό και στην απώλεια.
Από κει και πέρα όμως, μπορούμε και πρέπει να δούμε ποιο νόημα. 
Δεν είναι φυσικό, ούτε αυτονόητο, η νοηματοδότηση αυτής της απώλειας να συνιστά εργαλειοποίηση του θανάτου σε ιδεολογική κατεύθυνση που να παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα. 
Διότι τότε, ισχυρισμοί οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες είναι αμφισβητήσιμοι από πραγματολογική και πολιτική άποψη, επιχειρείται να εμπεδωθούν εκμεταλλευόμενοι τη φόρτιση από την απώλεια για να παρακάμψουν αθέμιτα αυτή την αμφισβήτηση και τον έλεγχο.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους βερμπαλισμούς στους οποίους κατέφυγε ο υπουργός άμυνας της Ελλάδας για να ενημερώσει και ταυτόχρονα να συλλυπηθεί για το ατύχημα με το Μιράζ.
Το μήνυμά του ήταν επί λέξει το εξής:

Καταρχάς, η ίδια η μορφή γλώσσας που επιλέγεται –μια κακογραμμένη ρητορική αρχαΐζουσα γεμάτη αχρείαστα κεφαλαία, βγαλμένη από τη δεκαετία του 70 - αποτελεί δήλωση εγγραφής σε ένα συγκεκριμένο κατάστιχο: 
το κατάστιχο της ρηχής επισημότητας και της πλειοδοσίας.
Αλλά επιπλέον, στο κείμενο αυτό προβάλλονται ορισμένοι ισχυρισμοί περί των πραγμάτων (και των νόμων) με αξιώσεις αλήθειας. 
Η αλήθεια είναι κάτι που ισχύει πάντοτε, και όχι μόνο σε στιγμές πένθους. 
Άρα είναι νόμιμο, και επιβεβλημένο, να εξετάσουμε πόσο έγκυρες είναι αυτές οι αξιώσεις.

Οι «Πατριώτες του facebook & της πορδής» & η υποκουλτούρα του Βαξεβανικού Εθνομηδενισμού!

Εσύ που ανεβοκατεβάζεις σημαίες στις βραχονησίδες για να πάρεις κανένα like στο facebook. 
Εσύ με τον πατριωτισμό «αντιβιοτικό» που χρειάζεται επιβεβαίωση τρις ημηρεσίως μετά το φαγητό. Εσύ που θεωρείς πως η πατρίδα ανήκει κατ' αποκλειστικότητα σε κάφρους & στρατόκαυλους. 
Εσύ που η αγάπη σου για την πατρίδα χρειάζεται επιβεβαίωση από «καταδρομικές αποστολές» του φαντασιακού σου γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις το βάθος της αγάπης αυτής που γεννά καθημερινή απαίτηση και όχι χαβαλέ. 
Εσύ που ακόμα και η «μαγκιά» σου χρειάζεται φωτογράφιση.
Άκου λοιπόν. 
Δεν έχεις ιδέα τί σημαίνει πόλεμος και φωτιά. 
Δεν χρειάστηκε να κλάψεις κανένα νεκρό εξαιτίας της αδικίας προς το ανθρώπινο γένος που λέγεται πόλεμος. 
Δεν χρειάστηκε (ευτυχώς) να μαζέψεις από το χώμα τα κομμάτια ενός διαμελισμένου παιδιού, του παιδιού σου ίσως, για να αντιληφθείς τον παραλογισμό. 
Δεν ένοιωσες πείνα, δίψα, εξαθλίωση. 
Δεν μύρισες την ανάσα του πεινασμένου και τη αναπνοή του θανάτου. 
Δεν αναρωτήθηκες αν ο γιος σου έχει θα σχολείο και πανεπιστήμιο για να μορφωθεί. 
Δεν αναρωτήθηκες αν θα έχεις φίλους ή αν θα είναι νεκροί. 
Δεν αναρωτήθηκες πώς πεθαίνουν στον πόλεμο, πόσο φρικτά και άδικα. 

Σοβαρότατο ζήτημα η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό

Εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα, όσο απλό και αν το θεωρούν μερικοί στην Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι κυριαρχούνται από το 2002 από Ερντογολαγνεία». 
Ήταν τότε που εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και «κτύπησαν» οι καρδιές στην Αθήνα και τη Λευκωσία για τον πολιτικό που θα έλυνε ειρηνικά, υποτίθεται, όλα τα «ανοικτά» θύματα, από τη Θράκη και το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο… 
Ας μας πει κάποιος; 
Πως είναι δυνατόν, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τη μία μέρα να τηλεφωνεί στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Έλληνα σμηναγού, που έχασε τη ζωή του σ’ αυτήν την καθημερινή «τρέλα» στους ουρανούς πάνω από το Αιγαίο, και την άλλη μέρα να δίνει εντολή να “ενοχληθεί” το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Αλέξη Τσίπρα σε ελληνικό νησί. 
Σίγουρα κάτι δεν πάει καθόλου καλά, και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας. 
Ή βρισκόμαστε πραγματικά ενώπιον μίας πολιτικής ηγεσίας, η οποία ακόμα και αν συμβαίνουν ανθρώπινες τραγωδίες, παραμένει πάντα στοχευμένη στο σκοπό της, που είναι η συνδιαχείριση του Αιγαίου Πελάγους. 
Πιστεύαμε ότι μετά το επεισόδιο εναντίον του Άκη Τσοχατζόπουλου, πριν από αρκετά χρόνια, υπήρχε ένας σεβασμός από τη μία πλευρά στην άλλη, όταν το θέμα αφορούσε τα υψηλά πολιτικά δώματα της Ελλάδας. 
Το τελευταίο επεισόδιο απέδειξε ότι οι Τούρκοι δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα. 

Ξεκινάει στις 10:00 π.μ. το Κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ

Με θέμα «Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση: Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους - Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη» αλλά το «βλέμμα» στραμμένο στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει σήμερα την Αυτοδιοίκηση καθώς και στο εκλογικό της σύστημα, με τη θέσπιση της απλής αναλογικής, ξεκινούν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, οι διήμερες εργασίες του πρώτου κοινού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Οι εργασίες του συνεδρίου, που θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες αιρετοί και των δυο βαθμών της Αυτοδιοίκησης θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου. 
Επίσης έχουν κληθεί να μιλήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, πολιτικοί αρχηγοί.
Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι ταύριο Πέμπτη 2η μέρα των εργασιών του συνεδρίου, θα μιλήσουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη διεκδικεί ως μία γροθιά μία μεταρρύθμιση που θα στηρίζεται στην αυτοδιοικητική διακυβέρνηση

Απαιτούμε μία καλύτερη Τ.Α για μία καλύτερη Ελλάδα
Μαζί με τους εργαζόμενους & τις τοπικές κοινωνίες θα είμαστε 
απέναντι σε όλους όσοι επιχειρήσουν τη διάλυση των Δήμων μας
H Ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ  στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ
Την ετοιμότητα της Αυτοδιοίκησης να διεκδικήσει ενωμένη και με ωριμότητα μια πραγματική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, με στόχο να στηριχθεί η αναγέννηση της χώρας στην αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Ανοίγοντας τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε χθες ενόψει του κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που ξεκινάει σήμερα 18 και ολοκληρώνεται αύριο στις 19 Απριλίου, ο κ. Πατούλης διαμήνυσε  προς κάθε κατεύθυνση πως η Αυτοδιοίκηση «δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει σε έναν κυβερνητικό σχεδιασμό, που προωθεί όχι τη μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης, αλλά την απορρύθμιση των Δήμων».
«Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει περιθώριο για διχασμούς. Σ’ ένα ενιαίο μέτωπο θα προχωρήσουμε, αποφασισμένοι να νικήσουμε προς όφελος της Αυτοδιοίκησης» τόνισε και πρόσθεσε:
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν προωθεί καμία απολύτως αλλαγή, καμία απολύτως μεταρρύθμιση, πέραν της αλλαγής του εκλογικού νόμου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Επίτιμος Δημότης Αμαρουσίου η Βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Επίτιμο Δημότη Αμαρουσίου αναγόρευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την Πρέσβειρα των Ελληνικών Γραμμάτων, Βυζαντινολόγο Ιστορικό, και Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου σε ιδιαίτερα θερμή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου αλλά και όλους τους συμπολίτες μου, να σας ανακηρύσσω ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ της ΠΟΛΗΣ του Αμαρουσίου, ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και έπαινο για:
●►την Εξέχουσα Ακαδημαϊκή σας Σταδιοδρομία,
●►την τοποθέτηση της Ελλάδας στην κορυφή της Ακαδημαϊκής Κοινότητας διεθνώς με την αναγόρευσή σας σε Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, τιμητικός τίτλος που αποδόθηκε για πρώτη φορά σε Γυναίκα στο ιστορικό Πανεπιστήμιο του Παρισιού,
●►την προβολή του Ελληνικού Πνεύματος μέσω της διεθνούς ακτινοβολίας διαδρομής σας τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως,
●►τη μεγάλη προσφορά σας στον νεότερο Ελληνισμό, καθώς το όνομά σας έχει συνδεθεί με την ανάδειξη μιας εποχής που για χρόνια θεωρούνταν «σκοτεινή», το Βυζάντιο,
το πλούσιο και πολύπλευρο, παγκοσμίως αναγνωρισμένο συγγραφικό σας έργο και τη συμβολή σας στη διάδοση της ιστορικής γνώσης,

Δωρεάν η μεταφορά στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα μαθητών & μαθητριών ΑμεΑ

Με σταθερά βήματα επέστρεψε στην κανονικότητα το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, ενώ συνολικά 75 μικρά παιδιά και νέοι/νέες ΑμεΑ μεταφέρονται πλέον καθημερινά και δωρεάν από 30 πόλεις της Αττικής προς το σχολείο και τα εργαστήρια του ιστορικού Ιδρύματος του Αμαρουσίου. 

Οι συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Αττικής και της Διοίκησης του Σικιαριδείου εξασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος με τις χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους να ξεπερνούν το 1,7 εκ. ευρώ.
Την ικανοποίησή του για το νέο αυτό ξεκίνημα εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος που μαζί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Θεόδωρο Παρασκευόπουλο, υποδέχτηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις εγκαταστάσεις του Σικιαριδείου. 
«Η καθημερινότητα πλέον στο Σικιαρίδειο είναι εντελώς διαφορετική» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε:
«Ως Περιφερειακή Αρχή σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή κοντά στις ανάγκες παιδιών, γονέων και εργαζομένων. Η βούλησή μας αυτή αποτυπώθηκε με σειρά πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του Ιδρύματος...

«Πυρ & μανία» με την επιστολή Πατούλη το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Τα ΨΕΜΑΤΑ της Κ.Ε.Δ.Ε. & του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ δε θα  ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ θα ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΛΑ τα ΝΗΠΙΑ & ΠΡΟΝΗΠΙΑ της ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ VAOUCHER & ΤΡΟΦΕΙΑ
Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή & Εκπ/ση για όλα τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα άμεσα.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θεωρεί χρέος του απέναντι στις οικογένειες των μαθητών μας, παιδιών του ελληνικού λαού, να απαντήσει στην ψευδέστατη και απαράδεκτη επιστολή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη αναφορικά με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης.
Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με αφορμή καταγγελίες για μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία
ο  Πρόεδρος  της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης διατυπώνει την έντονη διαμαρτυρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για τις μεθοδεύσεις και υπογραμμίζει: 
«Σε πολλές περιοχές της χώρας οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προβεί σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκειμένου να παρουσιάσουν αυθαίρετα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώνεται επάρκεια υποδομών για την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία, με βάση το νόμο 4521/2018».
Απαντάμε στον Πρόεδρο της Κ. Ε. Δ. Ε. ότι:
 οι Δημόσιοι Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί δεν ψεύδονται για τα στοιχεία που δίνουν στο ΥΠΠΕΘ σχετικά με τις κτηριακές υποδομές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, τους ψεύτες και όσους προβαίνουν σε αυθαίρετες μεθοδεύσεις για να παραπλανήσουν την κεντρική εξουσία ας ψάξει να τους βρει στις τάξεις των Δημοτικών Αρχόντων και της πλειοψηφίας που τον στηρίζει στην Κ. Ε. Δ. Ε. 
Παραδείγματα υπάρχουν πολλά σε ότι αφορά προσλήψεις εποχικού προσωπικού στους Δήμους εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και από τις Κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων με αδιαφανή και κομματικά κριτήρια και πολλά άλλα τα οποία εμείς ως εκπαιδευτικοί και Δημόσιοι Λειτουργοί δεν γνωρίζουμε ούτε επικροτούμε.

Οι Γελοίοι της Ελαφρόμυαλης «Αριστερής»Ταξιαρχίας !!!


Ανάμεσα στα πολλά που ελέχθησαν για αυτό το (κωμικό και πολυδάπανο από στρατιωτικής πλευράς) χτύπημα των ιμπεριαλιστών - νεοαποικιοκρατών στην πολύπαθη Συρία, κατά κόρον ελέχθη ότι ο στόχος θα ήταν συριακές εγκαταστάσεις και Σύροι (όντως, τραυματίσθηκαν τρεις) και οπωσδήποτε – και προς Θεού – όχι Ρώσοι!
Ήγουν, οι Σύροι είναι αναλώσιμοι και ποιος τους γαμεί (όταν δεν τους σφάζει), αλλά οι Ρώσοι είναι ανωτέρας ποιότητος και κάτσε καλά!
Είναι γνωστόν ότι ο επιθετικός πόλεμος χρησιμοποιεί γλώσσα κυνική και αγριότατη, όχι συχνά αλλά πάντα ηλίθια. 
Το ότι όμως μπορεί αυτή η γλώσσα να είναι αφόρητα γελοία (μάλιστα με παγκόσμια κατά την πλειονότητα αποδοχή) είναι σημείο των καιρών. 
Οι οποίοι καιροί φαίνεται να λέγουν: 
καλά φθάσατε ώς εδώ καταστρέφοντας τα πάντα γύρω σας, καταστρέψτε τώρα εαυτούς και αλλήλους, να ησυχάσουμε! 
να ξαναγίνει η Γη μια ήσυχη ιστορία πετρωμάτων.

Μη μου τους ύπνους τάραττε...

«@@@@@ Ελλάδα. Δεν θα ισιώσεις ποτέ σου»!!!

         Οι Ανθρωποφάγοι των πατριδοφάγων
Το πρώτο ανησυχητικό με το περιστατικό στη νησίδα μικρή Ανθρωποφάγος είναι η δήλωση Τσαβούσογλου για επέμβαση Τούρκων κομάντος σε ελληνικό έδαφος
Το δεύτερο είναι ότι Έλληνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τη χώρα δεν ξέρουν ούτε καν το όνομα των νησιών! 
Ανθρωποφάς το ψέλλισε ο Τούρκος, ανθρωποφάς το διέσπειραν στο νοήμον ελληνικό κοινό κι εκείνοι! 
Ούτε έναν ναυτικό χάρτη για την Ελλάδα ρε γαμώτο;
Όποιος ανοίξει έναν επίσημο ναυτικό χάρτη του ναυαρχείου, που χρησιμοποιούν οι καπεταναίοι, οι καϊκτζήδες, οι ιστιοπλόοι, οι φουσκωτάδες και οι πλαστικοί κρουιζεράδες θα διαπιστώσει ότι σε λιγότερο από ένα μίλι απόσταση από τους Φούρνους, κάτω από την Ικαρία, επισημαίνονται τα νησιά Ανθρωποφάγοι. 
Ο μικρός και ο μεγάλος Ανθρωποφάγος.
Η απόσταση και μόνο από τους Φούρνους καθιστούν την ελληνική κυριαρχία αναμφισβήτητη! 
Δεδομένου ότι οι Φούρνοι, σαν κατοικημένο νησί, έχει 6 μίλια θαλάσσια κυριαρχία, όπως όλα τη νησιά και οι στεριές της χώρας. 
Αυτά είναι τα επίσημα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θαλάσσια σύνορα της χώρας, που αγνοούσε ο πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια!
Μ αυτά τα δεδομένα εγείρεται το ερώτημα: 
Οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν πραγματικά από τα Μικρασιατικά παράλια, πέρασαν ανάμεσα από τα στενά Σάμο και Αγαθονήσι χωρίς να τους πάρει είδηση η ελληνική επιτήρηση και φτάνοντας βαθειά στο Αιγαίο μέχρι τους Φούρνους κατέβασαν την ελληνική σημαία από κει;