Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Συνάντηση του Ελληνικού Οικοσυστήματος Ψηφιακής Υγείας

Γ. Πατούλης: «Στο επίκεντρο της ηλεκτρονικής υγείας είναι το όραμα της βελτίωσης της ποιότητας των πληροφοριών για την υγεία, της ενίσχυσης των εθνικών συστημάτων υγείας και της εξασφάλισης προσβάσιμης και υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης για όλους»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση επανενεργοποίησης του Ελληνικού Οικοσυστήματος Ψηφιακής Υγείας επ’ ευκαιρία της ένταξης του ΙΕΕ ως μέλους της ECHAlliance (European Connected Health Alliance) στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Στη συνάντηση ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ,  της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη, έκανε όμως την ακόλουθη δήλωση:  
«Η ηλεκτρονική τεχνολογία στην εποχή μας εξελίσσεται ταχύτατα. Εφαρμογές που σήμερα διευκολύνουν την ζωή μας, πριν λίγα μόλις χρόνια ήταν αδιανόητες. ‘Ένας μεγάλος τομέας που η ηλεκτρονική τεχνολογία εξελίσσεται και συνεισφέρει, είναι η Υγεία . Ένας ολόκληρος κλάδος έχει αναπτυχθεί γύρω από τις εφαρμογές που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την Υγεία, την προαγωγή της, την πρόληψη, την θεραπεία. 
Τα κράτη μέλη στην Ευρώπη υφίστανται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να εξασφαλίσουν ότι τα εθνικά συστήματα υγείας θα ανταποκριθούν στη ζήτηση για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και άμεσης πρόσβασης, παρά τους μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης ή τη μείωση των προϋπολογισμών για την υγεία.
Ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μπορώ να δω την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα στην εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών όχι μόνο στην θεραπεία, αλλά κυρίως στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την εκπαίδευση του πληθυσμού, την εξ αποστάσεως μάθηση, την ποιότη
τα ζωής και την κοινωνική φροντίδα. Πιστεύω δε, ότι όπως προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Τουρισμό Υγείας ως Πυλώνα Ανάπτυξης για την Χώρα μας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε και όλες τις δυνατότητες που μας δίνει αυτός ο κλάδος της Ιατρικής για την ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση και ανάπτυξη του κλάδου αυτού».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν ενότητες με θέμα το ρόλο και το μέλλον των οικοσυστημάτων ψηφιακής υγείας στην Ευρώπη και διεθνώς, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος υγείας στη χώρα μας καθώς συζητήθηκαν και οι προοπτικές και δυνατότητες του Ελληνικού Οικοσυστήματος.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις εκπροσώπων επιστημονικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων, όπως αυτή της κας. Ν. Παπαθανασοπούλου, Συντονίστριας Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, Προέδρου Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ για τα Εθνικά Δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου