Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Πεύκη & Λυκόβρυση παραμένουν πρώτες στις προτεραιότητες της κ. Μαρίνας Πατούλη

«Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά και να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, έθεσα μία προτεραιότητα, να είμαι χρήσιμη στην πόλη και στους συνδημότες μου. Δεν υπήρξα και δεν πρόκειται να γίνω «επαγγελματίας» της πολιτικής.
Όλο το προηγούμενο διάστημα ανέλαβα σημαντικές πρωτοβουλίες, με στόχο να δώσω, μαζί με τους συνεργάτες μου - τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή τους σε όλη αυτή τη διαδρομή - μια νέα ώθηση στον Δήμο, πιέζοντας τη δημοτική Αρχή ώστε να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των συνδημοτών μου.
 Οι πρωτοβουλίες αυτές αγκαλιάστηκαν από τη μεγάλη πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας μας και δημιούργησαν την έντονη αίσθηση ότι πρόκειται να συμμετάσχω στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος στη Λυκόβρυση - Πεύκη.
Την αγνή αυτή αίσθηση των συνδημοτών μου κάποιοι έσπευσαν να την προεξοφλήσουν, ίσως για να δικαιολογήσουν όλο τον πόλεμο λάσπης που εξαπέλυσαν εναντίον μου τους τελευταίους μήνες. 
Δεν τους ακολούθησα τότε, δεν έχω σκοπό να τους ακολουθήσω και στο μέλλον.

Η παρουσίαση του νόμου «Κλεισθένης Ι» στην Ημερίδα της Π.Ε.Δ.Α.

Στην κατάμεστη η αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του «Κλεισθένης Ι» αναλύθηκαν και συζητήθηκαν σε βάθος μια σειρά άρθρων από τις ενότητες:
«Θεσμικές αλλαγές και εκλογικά στο «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι» Ν.4555/2018» με εισηγητές τους:
Μαυραγάνη Μαρία, Γενική Διευθύντρια Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διαμαντοπούλου Αφροδίτη, Διευθύντρια Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σιδηρόπουλο Κίμωνα, Τμηματάρχη Τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.
«Αλλαγές στα έσοδα των Ο.Τ.Α. και την Δημοτική Περιουσία» με εισηγητή τον κ. Χατζηεργάτη Νικόλαο, Διευθυντή Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
«Οικονομική Διοίκηση – Διαχείριση» με εισηγητή τον κ. Ζαφειρίου Κωνσταντίνο, Τμηματάρχη Οικονομικής Διοίκησης και Προϋπολογισμού.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πλειοψηφίας των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων, των στελεχών υπηρεσιών των Δήμων αλλά και των επιθυμούντων να θέσουν υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019, όπως, άλλωστε, αναμένονταν, ήταν ο Εκλογικός Νόμος της Απλής Αναλογικής.

«Πώς θα μας αναθεωρήσουν το Σύνταγμα;» συζήτησαν την Πέμπτη στο Ινστιτούτο Γκαίτε!

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Πώς να αναθεωρήσουμε το Σύνταγμα;» διοργάνωσαν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, το ΚΕΝΤΡΟ «Γερμανικού» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΤΣΟΥ & οι ΕΚΔΟΔΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Πώς γράφεται το Σύνταγμα;» Παπαζήσης 2018 και R. Albert, X. Contiades, A. Fotiadou, The Foundations and Traditions of Constitutional Amendment, Hart Publishing 2017 και την εξαγγελθείσα Αναθεώρηση του Συντάγματος
Ομιλητές ήταν οι:

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Την Κυριακή οι εκλογες στην Ενωση Κρητών Αμαρουσίου

«BRAVO 2018»

Αναδεικνύουμε την καλύτερη πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης του θεσμού BRAVO 2018. Ψηφίζουμε μέχρι 11 Νοεμβρίου το πρόγραμμα «24ωρη Τηλεφροντίδα» του Δήμου Αμαρουσίου
Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο του θεσμού BRAVO 2018 και συγκεκριμένα στον άξονα «Καλή Υγεία και Ευημερία» με το πρόγραμμα «24ωρη Τηλεφροντίδα» και έχει θέσει υποψηφιότητα προς βράβευση.

Εθελοντικό «άρωμα» πολιτισμού στο Δάσος Συγγρού με ...Λυδία Κονιόρδου!

Οπως μας ενημερώνει μέσω facebook η Πρόεδρος του ΙΓΕ Άννα Μαρία Γιάντση, η ανανέωση εφέτος του «Κτήματος» Συγγρού είχε άρωμα ...πολιτισμού, αφού στην δράση αυτή της ομάδας των εθελοντών συμμετείχε & η πρώην Υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου!!!

«Ευχάριστη έκπληξη» χαρακτήρισε την παρουσία της, η εξ ΑΝ.ΕΛ προερχομένη Αννα Μαρία Γιάντση, δεν γνωρίζω όμως αν η ενέργεια αυτή της (Αριστερών πεποιθήσεων) πρώην υπουργού είχε την ίδια γεύση & για τους Φιλους του Δάσους Συγγρού ...
Οι οποίοι ή δεν ενημερώθηκαν ή δεν αντιλήφθηκαν την έλευσή της ή απλώς λόγω των τεταμένων σχέσεων που έχουν με την Πρόεδρο του ΙΓΕ, προτίμησαν μάλλον να μην δουν αυτό που έβλεπαν από την Λυδία Κονιόρδου!

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Εξαιρετική η εκδήλωση της Β4 ΝΟ.Δ.Ε της Ν.Δ με θέμα:«Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη & Θεραπεία»

Στην ομιλία με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη & Θεραπεία» που διοργάνωσε ο τομέας εθελοντισμού της Β4 ΝΟ.Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας, παραβρέθηκε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, θέλοντας μέσα από τη συμμετοχή της να στείλει το δικό της μήνυμα στήριξης σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της Υγείας.
Για τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και τη θεραπεία του, μίλησαν ο ειδικός ακτινοδιαγνώστης του μαστού Πέτρος Μαλακάσης, η χειρουργός μαστού Φιορίτα Πουλακάκη, ενώ το πάνελ συντόνιζε η υπεύθυνη τομέα εθελοντισμού της B4 ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ.
Με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ως γυναίκες οφείλουμε να διασφαλίζουμε το δώρο της ζωής ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε αγάπη και ασφάλεια στα παιδιά μας και στην οικογένειά μας. Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί μέσα από τη γνώση και την πρόληψη...

Πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου για την δημιουργία «open Mall» στο κέντρο της πόλης

Με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων από τις εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου η ενημερωτική συνάντηση με σκοπό τη λειτουργία ανοικτού τύπου Mall στο εμπορικό κέντρο της πόλης αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία 2014 – 2020» με αναφορά στην πρόσκληση με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».
Η παραπάνω πρόσκληση αφορά σε υποβολή πρότασης από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου προϋπολογισμού μέχρι 1,9 εκατ. ευρώ με συνδικαιούχο το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α) και με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου. 
Το πρόγραμμα με προϋπόθεση τη δωρεάν συμμετοχή 70% των εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου του Αμαρουσίου περιλαμβάνει την επιδότηση των συμμετεχόντων με 2.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) έκαστος με στόχο, μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις, την αναβάθμιση της λειτουργικότητας, της ομοιομορφίας και της αισθητικής του εμπορικού κέντρου και με απώτερο σκοπό την οργάνωση, την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας μέσα από την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών και λειτουργιών.
Αναφορικά με τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου προγράμματος που διαχειρίζεται για το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, τις δυνατότητες και τους συνδυασμούς παρεμβάσεων που προβλέπονται, τους παριστάμενους επιχειρηματίες ενημέρωσαν...

Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη έστειλε ο ΙΣΑ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη,
με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του, για την εσπευσμένη και αιφνιδιαστική ψήφιση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και  ζητά να αναβληθεί η σημερινή ψηφοφορία του Κανονισμού προκειμένου να ενημερωθεί ο ΙΣΑ και οι υπόλοιποι φορείς για να εκφέρουν τη γνώμη τους και να παρευρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο που θα συζητηθεί ο ΕΚΠΥ.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τονίζει τα εξής:

Επιμένει η ΚΕΔΕ στη διασφάλιση συνέχισης του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Τη δέσμευση ότι η ΚΕΔΕ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από την πάγια θέση της ότι απαιτείται κατοχύρωση του προσωπικού και μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τα μέλη του ομόφωνα επικαιροποίησαν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων του Προγράμματος, στη βάση και των σχετικών αποφάσεων που έχουν λάβει.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία των εργαζομένων με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους εκθέσουν τις θέσεις τους, θα παραστεί και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ενώ τόνισε πως στηρίζει και το αίτημα τους να συναντηθούν και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

UNESCO Αμαρουσίου:Στις 5:45 μ.μ, το σεμινάριο «Βιογραφικό σημείωμα & συνέντευξη - τα όπλα σου στην αναζήτηση εργασίας»

Ο Όμιλος για την UNESCO για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (πρώην UNESCO Αμαρουσίου) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:
«Βιογραφικό σημείωμα & συνέντευξη: τα όπλα σου στην αναζήτηση εργασίας»διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5:45 μ.μστα γραφεία του Ομίλου Βασ. Γεωργίου 2 - 4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.
Έρευνες δείχνουν, πώς η παρούσα κατάσταση, που επικρατεί στην αγορά εργασίας, ευνοεί όσο ποτέ άλλοτε τις συχνές αλλαγές του εργασιακού περιβάλλοντος. 
Τα άτομα πλέον διαπιστώνεται ότι μπαίνουν συχνά στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, επιζητώντας συνήθως κάτι καλύτερο από αυτό, που ήδη έχουν. 
Όμως τα εφόδια, που έχουν στην διάθεσή τους, αλλά κυρίως ο τρόπος, που θα επιλέξουν να τα διαχειριστούν, διαδραματίζουν καθοριστικής σημασίας ρόλο για το, εάν τελικά η προσπάθειά τους θα ευοδωθεί ή όχι.
Ποια όπλα έχω στην αναζήτηση εργασίας και πώς μπορώ να τα αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; 
Τι είναι το Βιογραφικό Σημείωμα και πώς μπορώ να μεγιστοποιήσω την αποτελεσματικότητά του από τον τρόπο, που το χρησιμοποιώ; 
Τι θα με κάνει να ξεχωρίσω σε μια συνέντευξη; 
Και τελικά πώς μπορώ να εξελιχτώ μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, μαθαίνοντας καλύτερα τον εαυτό μου και εκφράζοντας την «καλύτερη» εκδοχή του;

Στις 5:00 μ.μ. η Εσπερίδα με θέμα «Διατροφή & Υγεία»

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής», ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξενεί σήμερα από 5:00 μ.μ. έως 10:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα), την Εσπερίδα με θέμα: «Διατροφή & Υγεία».
Την εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνουν το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) και ο Σύνδεσμος Κρητών Επιστημόνων.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» (37/2018), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018
* Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Εγκριση απόδοσης λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, στο
 όνομα της υπαλλήλου Γαλανοπούλου Χριστίνας τουΧαρίλαου, για την καταβολή ετήσιας συνδρομής στο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ - ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ για το έτος 2018
2. Έγκριση 1ου πρακτικού για το έργο: "Αξιοποίηση ως πολιτιστικού χώρου του διατηρητέου
κτιρίου επί των οδών Σουρή & Βασ. Όλγας (επισκευές, ενίσχυση φέροντος οργανισμού, καθαίρεση προσκτιμάτων και αλλαγή χρήσης από κατοικία σε πολιτιστικό κτίριο)"
3. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 264/2018 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής περί μετάθεσης
καταληκτικής ημερομηνίας του διαγωνισμού για το έργο «Διάνοιξη γεώτρησης δημοτικού
κολυμβητηρίου και καταθλιπτικού αγωγού» και επαναπροκήρυξη διαγωνισμού

Στις 3:30 μ.μ. η 33η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΕΚΑ (10) θέματα περιλαμβάνει η 33η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών της 12ης, 13ης και 14ης Συνεδρίασης έτους 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του «Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)» για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Επισκευές βλαβών, συντηρήσεις & λοιπές οικοδομικές εργασίες στα κτήρια του ΚΕΘΕΑ στην Αττική» συνολικού προϋπολογισμού 828.382,35€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου
3. Ανάκληση της υπ’ αρ. 345/2016 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου & εκ νέου έγκριση σύναψης & όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) για την υλοποίηση του έργου (παροχή υπηρεσίας) με τίτλο: 
«Αναδάσωση όρους Υμηττού μετά την πυρκαγιά 2015 στα όρια Δήμων Βύρωνος, Ηλιούπολης & Αργυρούπολης: Περιοχή 4 – Προφήτης Ηλίας Ηλιούπολης» συνολικού προϋπολογισμού 234.814,33  (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Στις 12:00 μ.μ. η Ημερίδα της ΠΕΔΑ για την παρουσίαση του νόμου «Κλεισθένης Ι»

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων  του 2ου εξαμήνου  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ. Αττικής (Κότσικα 4, Αθήνα 1ος όροφος) ημερίδα με θέμα την εξειδικευμένη παρουσίαση/ανάλυση επίμαχων άρθρων του Νόμου Κλεισθένης 1.

Είναι η πρώτη φορά από την ψήφιση του Νόμου, «Θεσμικές αλλαγές και εκλογικά στο «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι Ν.4555/2018» που πρόκειται δημόσια να αναλυθούν και να απαντηθούν από τις ερωτήσεις που θα προκύψουν, επίμαχα άρθρα του για τα οποία οι ερμηνείες είναι αμφίσημες.
Η παρουσίαση του Νόμου θα γίνει  από πέντε στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών τα οποία συνέβαλαν στην σύνταξη του νόμου.
Τις εργασίες της Ημερίδας έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν οι αυτοδιοικητικοί του λεκανοπεδίου Αττικής καθώς και όσοι προγραμματίζουν να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
Τα θέματα και οι εισηγητές τους:

Στις 9:00 π.μ. ξεκινά το Συνέδριο:«Φιλό - ξενη Αρχαιολογία»

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Σε θέματα πολιτικής προστασίας & έγκαιρης προετοιμασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενημερώνει τους πολίτες ο Δήμος

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ευαισθητοποιημένος σε θέματα πολιτικής προστασίας, συμβάλλει στην έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών από τους εντεταλμένους φορείς της Πολιτείας.
 Στο πλαίσιο αυτό, στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου έχουν αναρτηθεί δύο βίντεο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με οδηγίες για σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με τίτλο «Κάνε το Δικό σου Σχέδιο» και βίντεο με οδηγίες προστασίας σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων «Διασταύρωση Δρόμου με χείμαρρο».

Νέα διανομή προϊόντων στη βόρεια Αθήνα μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Στην τρίτη διανομή δωρεάν προϊόντων προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Τ.Ε.Β.Α.), στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.
Η διανομή έγινε από τις κεντρικές προμήθειες του Προγράμματος ΤΕΒΑ στους 8 εταίρους της κοινωνικής σύμπραξης που είναι οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Ν. Ηρακλείου, Κηφισιάς και Ν. Ιωνίας, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ειδικότερα, διατέθηκαν:
99. 486 είδη παντοπωλείου, τυριά και βόειο κρέας, τα οποία διατίθενται αυτές τις μέρες από τους εταίρους της σύμπραξης σε 5.363 ωφελούμενους, άτομα και οικογένειες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Δήμος & ΕΣΑΜ συμμετέχουν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Ε.Β.Ε.Α συμμετέχει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls)
Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) προτίθεται να υποβάλλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» 2014 – 2020. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των ενδιαφερομένων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).
Στόχος της παραπάνω πρότασης αποτελεί η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στον Δήμο μέσω της αναβάθμισης της λειτουργικότητας και της αισθητικής καθώς και η οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας με την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

ΣΥΝωστισμός «Πρασίνων» υποψηφίων δημάρχων εις Αμαρούσιον!

Βαγγέλης Ρασσιάς: «ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»
H 2η επίσημη υποψηφιότητα για τον Δήμο Αμαρουσίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με το ιστολόγιο «fln.gr», έρχεται  πάλι από τον χώρο των Οικολόγων - Πρασίνων!!!
Ετσι μετά τον Αντιπεριφερειάρχη Οικολόγο Γιώργο Καραμέρο, τη σκυτάλη έλαβε ο αδελφός του αειμνήστου Νίκου Δούση - Ρασσιά, Βαγγέλης Ρασσιάς! 
(Οχι ο πρώην Ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΩΝ που αντικατέστησε επι διετία τον εκλεκτό των Σκοπίων Μιχάλη Τρεμμόπουλο, κ.Νίκος Χρυσόγελος δεν εξεδήλωσε ακόμα πρόθεση για το Δημαρχιακό αξίωμα)!
Ο κ. Ρασσιάς ανακοίνωσε σε τοπικά ΜΜΕ την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο Βαγγέλης Ρασσιάς προέρχεται από τον χώρο των Οικολόγων - Πράσινων και φέρει ένα από τα γνωστότερα για τη δυναμική δημόσια παρουσία τους στην πόλη, Μαρουσιώτικα επώνυμα.
Ο συνδυασμός του οποίου θα είναι επικεφαλής ονομάζεται  «ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ», δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντική πολιτική.
«Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τη δυνατότητα ενεργότερης συμμετοχής κυττάρων της Δημοκρατίας που ήταν ανενεργά στο πρόσφατο παρελθόν, ώστε να προσδοθεί νέα ώθηση στον αγώνα για τη βιώσιμη ευημερία των πολιτών», δήλωσε στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο Βαγγέλης Ρασσιάς, προσθέτοντας: 
«Μπορούμε να διαδραματίσουμε ουσιαστικό ρόλο στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενθάρρυνση της παραγωγής και της κατανάλωσης στην πηγή, την επιδίωξη της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την έμφαση στην ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος...

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος συναντήθηκε αντιπροσωπεία 4 συλλόγων


Αντιπροσωπεία των συλλόγων Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου, Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου και Παραδείσου, αποτελούμενη από τους Έφη Χαλάτση , Ρούλα Καϊμάκη ,Παναγιώτη Πάντο, Δημήτρη Σταμέλο και Γωγώ Μπίσκου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη  Περιβάλλοντος ,κλιματικής αλλαγής και Ρεμάτων κ. Αναγνωστόπουλο  Νάσο.
Ενημερώθηκε ο  κ. Αναγνωστόπουλος , αναλυτικά για τις   κοινές  προσπάθειες των Συλλόγων, από το 2014, για   ενιαία αντιπλημμυρική προστασία, η οποία και  είναι η μόνη  αποτελεσματική ενώ παράλληλα  θα εξασφαλιστούν οικονομίες κλίμακος.  Κατατέθηκε πλήρης φάκελος με όλα τα σχετικά έγγραφα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες , λόγω όμως της υποστελέχωσης του γραφείου του κ. Αναγνωστόπουλου, ζητήθηκε η υποβολή ενός συνοπτικού υπομνήματος.
Κατόπιν, ζητήθηκε  ενημέρωση  για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η προκήρυξη της Ενιαίας μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας  της λεκάνης απορροής του Ποδονίφτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται  το Ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου  και το ρέμα Σαπφούς και  επαναδιατυπώθηκε  το αίτημα ,της συμπερίληψης στα τεύχη δημοπράτησης,  της συνολικής οριοθέτησης του ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ.το στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8).
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί η νέα άδικη κατάταξη των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Επιπρόσθετα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητήσουν και θα λάβουν απόφαση για την άμεση έκδοση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αύριο στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση: «Η επιχειρούμενη κατάργηση της 28ης Οκτωβρίου & το «νέο σχολείο» του Σύριζα»


Ενισχύονται με 26 συμβασιούχους οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου


Με 26 άτομα, οκτάμηνης σύμβασης, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, ενισχύονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου. 
Τους συμβασιούχους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στους οποίους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική εργασία.
Τους νέους εργαζομένους που άμεσα αναλαμβάνουν καθήκοντα στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), στη διεύθυνση καθαριότητας, στα εξωτερικά συνεργεία και στην υπηρεσία πρασίνου, καλωσόρισαν μαζί με τον Δήμαρχο, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, καθώς και εκπρόσωποι της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού.

Ορκίστηκαν δύο ακόμα μόνιμοι υπαλλήλοι στο Δήμο Αμαρουσίου

Την ορκωμοσία δύο ακόμα μόνιμων υπαλλήλων, επιλαχόντες της υπ’ αριθ.1/249Μ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον Δήμο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. 
Συνολικά, από την έναρξη της χρονιάς στο δυναμικό του Δήμου μέσα από την ίδια διαδικασία έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 18 άτομα.
Οι δύο νέοι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν στη διεύθυνση οικονομικής διαχείρισης και στη διεύθυνση υπηρεσίας δόμησης του Δήμου ως μόνιμο προσωπικό μετά τη διεκδίκηση από μέρους του Δημάρχου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλη, με νομοθετική ρύθμιση να διατηρηθεί η δυνατότητα να καλυφθούν θέσεις μόνιμου προσωπικού από τη λίστα των επιλαχόντων του διαγωνισμού του 2008, κατόπιν και της άρσης της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Με 165 φιάλες ενίσχυσε την Τράπεζα Αίματος η 29η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

Με 165 μονάδες αίματος ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου μετά το δώρο ζωής που προσέφεραν στους συνανθρώπους τους ισάριθμοι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή στην 29η Εθελοντική Αιμοδοσία.
Από το πλήθος των εθελοντών που προσήλθαν για συμμετοχή στην αιμοδοσία, το πράσινο φως μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, πήραν 165 συμπολίτες μας, οι οποίοι και υποβλήθηκαν σε αιμοληψία από το προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».
Με αφορμή την ολοκλήρωση της διήμερης φθινοπωρινής αιμοδοσίας του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το αγαθό της ζωής είναι το πολυτιμότερο. Χάρη στους εθελοντές αιμοδότες μας ως Δήμος είμαστε σε θέση να το εξασφαλίζουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες κάθε ηλικίας είναι η ελάχιστη ανταμοιβή για την ευαισθητοποίησή τους, για την ανθρωπιά και την έμπρακτη αγάπη τους για τον συνάνθρωπο.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

«Ρούπελ το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού»

Βραδιά ιστορικής μνήμης από τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων για την ανάδειξη των διδαγμάτων της ιστορίας ως εφαλτήριο για ατομικό & συλλογικό προβληματισμό
Μία εκδήλωση υψηλού κύρους με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων εκπροσώπων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και απογόνων ηρώων της χώρας, πραγματοποίησε ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με επίκεντρο την παρουσίαση του βιβλίου «Ρούπελ το οχυρό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του ηρωισμού» που υπογράφει ο Βασίλης Νικόλτιος. 
Την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου προλόγισε η πρόεδρος για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ευχαριστώντας για την ξεχωριστή τιμή της παρουσίας τους τον Υποστράτηγο, Διευθυντή Γ’ Κλάδου του Γ.Ε.Σ Ευάγγελο Λύκο και την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Μαρία – Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα.
Για το βιβλίο μίλησαν ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η Δρ. Ευπραξία Σ. Πασχαλίδου, Ιστορικός, Διευθύντρια Υπηρεσίας Ιστορικού Αρχείου/ΔΙΣ/ΓΕΣ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Πολεμικού Μουσείου, ο Λεωνίδας Τσιαντούλας, Αρχιπλοίαρχος, π. Διευθυντής Διεύθυνσης Ιστορίας Ναυτικού. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρίστος Βασιλόπουλος.
Καλωσορίζοντας τον συγγραφέα του έργου Συνταγματάρχη εν αποστρατεία Βασίλη Νικόλτσιο, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, μίλησε για την πολυετή ενασχόλησή του με την ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση, τον συνεχάρη για το πλούσιο συγγραφικό του έργο που συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορικής γνώσης και στην εμπέδωση της εθνικής συνείδησης και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια ενός εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία της ιστορίας στα παιδιά με εύληπτο και ευσύνοπτο τρόπο.

Νέα τιμητική διάκριση στον Δήμαρχό μας Γ. Πατούλη

Βραδιά βράβευσης συνεργαζόμενων φορέων με κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά στο Μαρούσι. 
Εκπροσώπους από την αυτοδιοίκηση και φορείς του αθλητισμού, με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο Δήμος Αμαρουσίου, τίμησε για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο σε ειδική βραδιά που επιμελήθηκαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) και το Γραφείο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου. 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τιμήθηκε, επίσης, για την προσφορά και το έργο του τόσο σε τοπικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνεχάρη τους τιμώμενους φορείς που στηρίζουν το έργο του Δήμου με τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους, και αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς για την πρόοδο μίας κοινωνίας.
Σε ένδειξη αναγνώρισης του πολύπλευρου κοινωνικού του έργου, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πέππας, παρέδωσε τιμητική πλακέτα & στον Δήμαρχο Αμαρουσίου - Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε - Ι.Σ.Α - Αντιδήμαρχο Δήμων & Περιφερειών Ευρώπης Γιώργο Πατούλη, «για την προσφορά του και το έργο του τόσο σε τοπικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο αναδεικνύοντας μέσα από αυτό τη σημασία του «να προσφέρω και του δημιουργώ!».

Δωρεάν πρότυπος σταθμός πολιτικής προστασίας στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων

Εκπαιδευτική συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου ξεκινά η Aratos Technologies. 
Στην επίσημη πρώτη της δωρεάν εγκατάστασης της πρωτοποριακής διαδικτυακής εφαρμογής στα εργαστήρια του Λυκείου Αναβρύτων παρέστη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
 Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες μαθητές, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέφερε: 
«Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους μας σε θέματα πολιτικής προστασίας και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνολογίας που μας παρέχει δωρεάν η εταιρία Aratos Technologies, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων να λειτουργήσουν έναν πρότυπο σταθμό πολιτικής προστασίας στο σχολείο τους. Η επιλογή του Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων δεν είναι τυχαία δεδομένου ότι βρίσκεται εγκατεστημένο εντός του Κτήματος Συγγρού, ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου του Αμαρουσίου αλλά και της Αττικής».

Παλεύει για άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής ... ο Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Η ψήφιση του νόμου 4521/2018 (τον Φεβρουάριο του 2018) αποτελεί κατάκτηση για τον κλάδο των εκπαιδευτικών της Π. Ε. & την ελληνική κοινωνία, αφού ικανοποιείται ένα πάγιο, επί 60 χρόνια υποβαλλόμενο, αίτημα των εκπαιδευτικών της Π. Ε. 
Η πολιτική απόφαση για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση αποκλειστικά στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο αποτελεί νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος, και ευτελίζει στα μάτια των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, όσους σε κοινοβουλευτικό ή συνδικαλιστικό επίπεδο συντάχτηκαν με την ΚΕΔΕ (και τον Πρόεδρό της Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γ. Πατούλη) και τα ιδιωτικά συμφέροντα που ζητούσαν απόσυρση ή καταψήφιση της διάταξης! 
Αυτή η πολιτική  απόφαση – της στήριξης και ενίσχυσης  της δημόσιας παιδείας στον καιρό των μνημονίων – είναι σημαντική, γιατί  κερδήθηκε η πρώτη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την αποκέντρωση και το ξεκαθάρισμα του  θολού τοπίου που εξέθρεψε  «την «παιδαγωγική βιομηχανία» που εισπράττει από τις χειμαζόμενες ελληνικές οικογένειες εκατομμύρια ευρώ». 
Για να γίνει καθολική η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής  και εκπαίδευσης όμως θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα  η διαδικασία υλοποίησής  της (ίδρυση νηπιαγωγείων, υλικοτεχνικές υποδομές, μόνιμοι διορισμοί κ.ά.).

Μαχαίρωσε 9χρονο Έλληνα σε σχολείο, προσφυγόπουλο από την Συρία!!!

Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν σε σχολείο στην Θεσσαλονίκη καθώς 11χρονος Σύρος επιτέθηκε με αυτοσχέδια λεπίδα (!) και μαχαίρωσε 9χρονο Έλληνα!
Πιο αναλυτικά, ένα βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε σχολείο στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.
Κάτω από άγνωστους λόγους ένας 11χρονος μαθητής από τη Συρία επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν 9χρονο μαθητή, με λεπίδα που αφαίρεσε από μια ξύστρα.
Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς.
Ακολούθως οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση μετά από το περιστατικό. 
Από την άλλη πλευρά οι γονείς του 11χρονου αναζητούνται από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτόφωρου.
Το βίαιο περιστατικό επιβεβαίωσε και η Αστυνομία. 
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ 11χρονος μαθητής από την Συρία, επιτέθηκε σε έναν 9χρονο ημεδαπό μαθητή και τον τραυμάτισε ελαφρά με μια λεπίδα που αφαίρεσε από μια ξύστρα.

Στις 9.30 π.μ. η «ΡεπουCIA» Hμερίδα με θέμα:Εθνικές ευρωπαϊκές προκλήσεις & προοπτικές στη διαχείριση του προσφυγικού

Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την ολοκλήρωση του διετούς (2016 – 2018) ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος «Χτίζουμε ένα δίκτυ ασφαλείας για τις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες», που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στόχος του προγράμματος ήταν η  πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των μεταναστριών και γυναικών προσφύγων από την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.