Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το πιο δύσκολο ταξίδι είναι ... ο γυρισμός!

Από τις 6 Φεβρουαρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους μία υπέροχη ταινία:
«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ & Η ΚΟΥΝΙΑ» της Μαρίας Ντούζα, την μουσική της οποίας υπογράφει η συνδημότης μας, συνθέτης κ. Άννα Στερεοπούλου!!!
«Το Δέντρο και η Κούνια» είναι μια ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης. Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα, απροσδόκητες συνέπειες.
H Ελένη είναι καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο. Παντρεμένη με Άγγλο, ζει εκεί πολλά χρόνια έχοντας αποκόψει κάθε επαφή με τον πατέρα της, Κυριάκο, στην Ελλάδα.
Μια μέρα, ο άντρας της, Χάρρυ, χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα.
Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, Άννα και έρχονται στην Ελλάδα για Πασχαλινές διακοπές, με σκοπό να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε.
Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της. Σύντομα η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά…

«Mediterranian Echoes» με το Μιχάλη Σουρβίνο στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Κώστας Βλάχος:«... να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Λ. Μαγιάκης»!

Μνημείο παλαιοκομματικού μονολιθισμού            
Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν...
Μόνο με αυτόν τον στίχο θα μπορέσει κάποιος να σχολιάσει το δελτίο τύπου του συνδυασμού του κ. Λευτέρη Μαγιάκη, «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»
Έχοντας ευθυγραμμιστεί απολύτως με τα επίσημα δελτία τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» (πρώην «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»), φρόντισε να εκδώσει ένα πανομοιότυπο, ως απάντηση στις ιδρυτικές εξαγγελίες του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»!
Οι απόψεις του κ. Μαγιάκη για τον νέο υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου Κώστα Βλάχου, τον οποίο «ακόμα δεν τον είδανε Γιάννη τον βαφτίσανε» αποτελούν μνημείο οπισθοδρόμησης και απόπειρα μεταφοράς της πιο φτηνής πολιτικάντικης συμπεριφοράς στα δημοτικά πράγματα της χώρας.

Αυτά τα Αυτοδιοικητικά σχήματα, στηρίζει η N.E. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βόρειας Αθήνας

Τις αυτοδιοικητικές κινήσεις, που στηρίζει & στις οποίες συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Αθήνα, ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βόρειας Αθήνας.
* ۞ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι,
Λευτέρης Μαγιάκης
۞ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: «ΠΕΝΤΕΛΗ εν δράσει - Ριζοσπαστική συνεργασία πολιτών», Αντώνης Φειδοπιάστης
 ۞ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος
 ۞ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Ενότητα για τη Νέα Ιωνία,
 Ηρακλής Γκότσης
 ۞ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Νίκη για την Αγία Παρασκευή, Γιάννης Σταθόπουλος
 ۞ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, Ειρήνη Κατσινοπούλου

Ο «Μπουμπούκος» κλείνει & το Ι. Κ. Α. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!!!

Στις 12:00 π.μ. ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση              Διαμαρτυρίας έξω από το Ι.Κ.Α. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ι. Κ. Α.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η λαομίσητη κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) των εντολοδόχων του ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ προχωράει στο ξεθεμέλιωμα της δημόσιας - δωρεάν Υγείας, αφού με πρόσφατο νόμο απολύει χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές του ΙΚΑ, διαλύει το ΙΚΑ κλείνοντας τα πολυϊατρεία του σε ολόκληρη τη χώρα, ξεπουλώντας τον εξοπλισμό τους και οδηγώντας στην απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους - συνταξιούχους που δεν έχουν πια που να απευθυνθούν για τη χορήγηση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αφού παράλληλα φρόντισαν να κλείσουν δεκάδες νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των «μνημονιακών» υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει έναντι της τρόικα των ξένων δανειστών.
Στο Μαρούσι με εντολή που έφτασε στο τοπικό υποκατάστημα του Ι. Κ. Α. το πρωί της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου 2014 ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ μετά από σαράντα χρόνια λειτουργίας και μεταφέρεται προς εκποίηση ο εξοπλισμός του. Η εντολή της κυβέρνησης και του κατάπτυστου υπουργού Υγείας (Α. Γεωργιάδη) αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο (15/16 Φεβρουαρίου).
Κανένας δεν πρέπει πια να μένει με σταυρωμένα χέρια!

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το Έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους!!!

«Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ & o ΣΕΒ»!!!

«Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ & o ΣΕΒ» είναι ο τίτλος του βίντεο που «ανέβασε« στο YouTube η Νεολαία του ΚΚΕ, σατιρίζοντας την προσέγγιση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΕΒ με ολίγη από... Lacta
Στον... «πόλεμο χαρακωμάτων» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εν όψει της διπλής εκλογικής μάχης του Μαΐου, «ρίχνεται» και το ΚΚΕ, με έναν τρόπο, ο οποίος έγινε ήδη «viral» στο Διαδίκτυο -αν και, παραδοσιακά και εκ πεποιθήσεως, ο Περισσός δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.
Αντλώντας έμπνευση από την «προσέγγιση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του ΣΕΒ, η Νεολαία του κομμουνιστικού κόμματος, ΚΝΕ, έφτιαξε ένα βίντεο, που «ανέβηκε» στο YouTube και, με αφορμή τη σημερινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αναδεικνύει με έναν άκρως σατιρικό τρόπο τον... έρωτα του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο.
Στο βίντεο, με τίτλο «Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ και Ο ΣΕΒ», η Νεολαία του ΚΚΕ χρησιμοποιεί φωτογραφίες από τη χθεσινή κοινή εμφάνιση των κ.κ. Τσίπρα και Δασκαλόπουλου

Oι πρωταθλητές «κυβίστησης» & τα «μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς»!!!

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της προσκείμενης στο ΣΥΡΙΖΑ Δημοτικής Παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» (που για να ξεγελάσει τους συμπολίτες μας έχει μετονομαστεί σε Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι), σχετικά με το ζήτημα της τιμής ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Η νέα Γυμνάστρια του GAP,
για ακόμα καλύτερες κυβιστήσεις!!!
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει αποδείξει στην πράξη ότι ξέρει να διεκδικεί με επιτυχία από την Κεντρική Εξουσία έργα και παρεμβάσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων του Αμαρουσίου. Όσο λοιπόν κι αν προσπαθούν να απαξιώσουν την πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, να ασκήσει πίεση στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αλλάξουν οι τιμές ζώνης στην Π.Ε. Εργατικών Κατοικιών, δεν θα τα καταφέρουν.
Οι κάτοικοι σε όλο το Μαρούσι γνωρίζουν καλά:
ότι η Διοίκηση Πατούλη είναι η Διοίκηση των έργων
ότι η παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» (ή όπως αλλιώς λέγεται) είναι η παράταξη του μηδενισμού και της απαξίωσης κάθε δημιουργικής προσπάθειας στην πόλη. Είναι η παράταξη που επενδύει στη μιζέρια και την ανασφάλεια των συμπολιτών μας για να εξυπηρετήσει κοντόφθαλμα μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η πολιτική «τιμή», της ... τιμής ζώνης των εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι!

       Οι δημότες δεν είναι απλά «ψηφοφόροι» για να τους θυμόμαστε πριν τις εκλογές
Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου κ. Πατούλη στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, για το ζήτημα της τιμής ζώνης των εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι, το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Εδώ και καιρό συνδημότες μας, που πλήττονται πολλαπλώς από την κρίση, υφίστανται τον παραλογισμό αν και κατοικούν σε εργατικές πολυκατοικίες να τους επιβάλλονται δυσβάστακτα ΕΤΑΚ και ΕΕΤΗΔΕ λόγω μιας άδικης και κοινωνικά «τυφλής» λογικής που ρυθμίζει εξαιρετικά υψηλή τιμή ζώνης για τα ακίνητα αυτά. Τιμή ζώνης που επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά όσοι κατοικούν στο σύμπλεγμα εργατικών πολυκατοικιών, με την έλλειψη ανελκυστήρων να πιστοποιεί ότι δεν πρόκειται για κατασκευές πολυτελείας που χρήζουν περαιτέρω φορολόγησης. Και όμως, αυτές οι ελλείψεις και η κοινωνική αδικία εις βάρος μη προνομιούχων συμπολιτών μας δεν ήταν «κρυμμένο μυστικό»:

«Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται»

Στην εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών των μαθητών που συμμετέχουν στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2013 – 14 από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα που διοργανώνει το ECOCITY για 11η συνεχή χρονιά, έχει στόχο να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων, μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται», με σκοπό την ευρύτερη διάδοση στην οικογένεια, στο σχολείο και στην τοπική κοινότητα της ανάγκης βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημοτικός Σύμβουλος κ.
Δημήτρης Καρλαύτης, ο οποίος ήταν και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης των εργασιών των μαθητών.
Συγχαίροντας τους διοργανωτές για την εκπαιδευτική φύση του προγράμματος, μέσω βιωματικής προσέγγισης, ο κ. Καρλαύτης μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, σημειώνοντας ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που συμβάλουν στη καλλιέργεια της αγάπης για το περιβάλλον στη νέα γενιά.

Αντιπροσωπεία του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, είδε ο Γιώργος Πατούλης

Στο σχεδιασμό της Διοίκησης είναι να γίνουν όλοι οι δρόμοι πέριξ των σχολείων της πόλης
Συνάντηση με εκπροσώπους του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Σμυρνή και του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρη Καρλαύτη.
Εκ μέρους του σχολείου συμμετείχαν ο Γυμνασιάρχης κ. Γάλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μπότας με μέλη του συλλόγου και αντιπροσωπεία μαθητών του 15μελούς Συμβούλιου.
Στη διάρκεια της συνάντησης ετέθη προς τη Δημοτική Αρχή το αίτημα  διαπλάτυνσης και επέκτασης του πεζοδρομίου επί της οδού Ευκαλύπτων, προκειμένου να είναι ασφαλής η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο.
Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, άμεσα θα εξετασθεί η διαδικασία επέκτασης του υφιστάμενου πεζοδρομίου επί της οδού Ευκαλύπτων και η ανακατασκευή του πεζοδρομίου που βρίσκεται όπισθεν του σχολείου.

«BLACKJACK ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ - 21 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η Αθηνά Δημητρακοπούλου στο «Ιδιόμελο» με τραγούδια από το σινεμά & το μιούζικαλ

Σύγχρονο Γυμναστήριο απέκτησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου

Στην τελετή των εγκαινίων ενός σύγχρονου γυμναστηρίου του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, που θα εξυπηρετεί όλο το αστυνομικό προσωπικό των συστεγαζόμενων υπηρεσιών, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από το Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας, Αστυνόμο Α΄ κο Φώτη Τζελέπη.
Ο  Δήμαρχος κος  Γιώργος Πατούλης έκοψε την κορδέλα εγκαινιάζοντας το νέο γυμναστήριο, συγχαίροντας το Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας για την ανάληψη της πρωτοβουλίας εγκατάστασης γυμναστηρίου εντός του χώρου της υπηρεσίας.
«Με την πρωτοβουλία σας αυτή, παρέχεται την ευκαιρία στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Είμαστε αρωγοί και στηρίζουμε την προσπάθεια σας, προάγοντας την εποικοδομητική συνεργασία των δύο φορέων, προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών στο Μαρούσι» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Υποσχέθηκε στον «Άγ. Αθανάσιο», έργα που θα αναβαθμίσουν τη γειτονιά του Πολυδρόσου

Στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού, Κοινωφελούς & Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολυδρόσου «Ο Άγιος Αθανάσιος» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, προσκεκλημένος από την Πρ. του Δ.Σ. Βίκυ Ξενάκη.
Στο χαιρετισμό του  ο κ. Γ. Πατούλης εξήρε το κοινωνικό έργο και τη μεγάλη προσφορά τόσο του Συλλόγου, όσο και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία στην κοινή προσπάθεια με το Δήμο Αμαρουσίου για τη στήριξη και συμπαράσταση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.      
Αναφερόμενος ο Δήμαρχος κ.  Γιώργος Πατούλης στην υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν τη γειτονιά του Πολυδρόσου και την καθημερινότητα των κατοίκων της, υπογράμμισε μεταξύ άλλων...

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων ο Δήμαρχος

Στην αποκριάτικη συνεστίαση του Συλλόγου Αθμονέων, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου, στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού του Κέντρου Κεραμικής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Ρούλα Μπογδάνου - Καλύβα.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον αρχαιότερο Σύλλογο της πόλης  για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι σύντομα ο Σύλλογος Αθμονέων θα έχει τη δική του στέγη σε ειδικό χώρο εντός της Βορέειου Βιβλιοθήκης, ενώ με τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της Βιβλιοθήκης, κυρίως οι νέοι της πόλης μας θα αποκτήσουν ένα νέο σημείο συνάντησης  και πνευματικής ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο κος Πατούλης αναφερόμενος στα έργα που υλοποιούνται στο κέντρο της πόλης, εκτός από τη βιοκλιματική ανάπλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έκανε ειδική αναφορά στο έργο ανάπλασης της πλατείας Ηρώων, υπογραμμίζοντας επίσης ότι σύντομα όλοι μαζί θα εγκαινιάσουμε την Πλατεία Αγίας Λαύρας.

Γ. Πατούλης: σε τελικό στάδιο η οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς

Με ευχές για το 2014 και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα παραμείνει στο Μαρούσι για να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει, έκοψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μαζί με τα μέλη του συλλόγου την πίτα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Άγ. Δημήτριος».
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απαντώντας στα ερωτήματα των παρισταμένων, για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε:
«Είμαι εδώ και δουλεύω για το Μαρούσι. Πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να δρομολογήσουμε νέα έργα που θα αναβαθμίσουν τη γειτονιά των Αναβρύτων και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής».
Αναφερόμενος στην οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς, διαδικασία που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, όπως είπε, προσδιόρισε ότι πριν τη λήξη της παρούσας θητείας θα έχει ολοκληρωθεί και θα ανοίξει ο δρόμος για εντάξεις στο σχέδιο πόλης και τη συνέχιση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

H Γ. Σ. & η Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Το βράδυ της Παρασκευής 7  Φεβρουαρίου 2014, μετά τη Τακτική Γενική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο του Αμαρουσίου, στο εστιατόριο  «Ιππόκαμπος», με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων,  η  εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Στη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης,  μετά τον Απολογισμό του έργου  για το 2013, η Πρόεδρος κ. Δήμητρα Κρεκούκια, αναφερόμενη στους στόχους του Συλλόγου, τόνισε μεταξύ άλλων :
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για το κυκλοφοριακό. Ο Κανονισμός Κυκλοφοριακής Λειτουργίας του Κέντρου, ο οποίος προβλέπει μέτρα ήπιας κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου….και ο οποίος εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας  είναι, κατά τη γνώμη μας προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπό έναν όμως όρο. Να απομακρυνθεί η διαμπερής κυκλοφορία από το Κέντρο του Αμαρουσίου, πράγμα, για το οποίο αγωνίζεται ο Σύλλογός μας, εδώ και επτά χρόνια, «επί ματαίω» Αλλιώς θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα  που ήδη υπάρχει στο Κέντρο του Αμαρουσίου και δημιουργήθηκε, ως γνωστόν,  επί δημαρχίας Τζανίκου, όταν  πεζοδρομήθηκαν αδικαιολόγητα  πολλοί δρόμοι κυκλοφορίας, φορτώνοντας την  κίνηση σε ελάχιστους δρόμους …


Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς

Ολοι στη συγκέντρωση στο Διοικητικό Εφετείο στις 10.00 π.μ.
Συνάδελφοι αύριο Πέμπτη 13 Φλεβάρη, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της αύξηση του ωραρίου για το παιδαγωγικό προσωπικό, των παιδικών σταθμών κανένας εργαζόμενος στους Παιδικούς σταθμούς δεν πρέπει να είναι στην δουλειά όλοι στο δρόμο.
Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε:
Όχι  στο αυξημένο ωραρίου κατά 10 ώρες την εβδομάδα.
Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Όχι σε ελαστικά ωράρια.
Συνάδελφοι: Η κυβέρνηση θέλει ένα κράτος ακόμα πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο «φτηνούς», χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ληστεύουν το ΕΦΑΠΑΞ των εργαζομένων!!!

Μέχρι στιγμής έχουν κλέψει πάνω από το 50% του ΕΦΑΠΑΞ!
Σε νέα κλεψιά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά η κυβέρνηση, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.
Με την συγκεκριμένη απόφαση το ΕΦΑΠΑΞ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο εξής θα εξαρτάται από τα έσοδα του κάθε ταμείου και τον αριθμό των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται.
Η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ κατά πώς βολεύει τον κλέφτη.
Έτσι, ενώ ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε χρόνο τις εισφορές του στο Ταμείο, όχι μόνο δεν δίνεται η παραμικρή εγγύηση για το ύψος του ΕΦΑΠΑΞ που θα πάρει στο τέλος του εργάσιμου βίου του, αλλά υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να καταργηθεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ, να του κλέψουν όλες τις κρατήσεις¸ υλοποιώντας ντιρεκτίβες και αποφάσεις της ΕΕ και της Τρόικα.
Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία, αλλά και οποιοσδήποτε δανεισμός των Ταμείων του ΕΦΑΠΑΞ.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για τη βιωσιμότητα των Ταμείων, όπως λέει ψέματα ότι θα αυξήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων από το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, δεδομένου ότι οι συντάξεις έχουν υποστεί μειώσεις έως και 40%, ενώ οι αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι της τάξης των 2% - 3% κι αυτές αν τις δώσει.

Διόδια: Η ενωμένη δράση του λαού τους τρομοκρατεί

Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει τώρα θύελλες! Οι τεράστιες και χαριστικές για τους εργολάβους αυξήσεις διοδίων, τα νέα διόδια που ισχύουν ήδη, αλλά και τα πλευρικά διόδια που σχεδιάζονται παντού (αλλά και στην περιοχή μας στον Άγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη), έχουν εξαγριώσει τον κόσμο.
Η μαζική και ενωτική αντίδραση του απλού κόσμου είναι αυτή που τους τρομοκρατεί.
Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς ήταν παρόντα στις τελευταίες κινητοποιήσεις και είδαν το κλίμα:
Γιαγιάδες και παπούδες, νεολαίοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, κληρικοί, μέλη δημοτικών συμβουλίων, φορέων, συλλόγων, οργανώσεων όλων των ίδεολογικών αποχρώσεων, απλοί άνθρωποι κυρίως γεμάτοι αγανάκτηση και διάθεση για αγώνα, αντίθετοι όλοι με στρογγυλέματα και ενδεχόμενα υπαναχωρήσεων.
Οι αυξήσεις των διοδίων ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι για πολλούς.Η κυβερνητική αντιμετώπιση;
Όπως πάντα, δεν είναι τα χαράτσια η αιτία του προβλήματος αλλά όσοι αντιδρούν! Απέναντί τους εξαντλείται κάθε νόμιμο αλλά και παράνομο μέσον. Ο αυταρχισμός, η κρατική βία και η ποινικοποίηση των αγώνων επιστρατεύονται για να τρομοκρατήσουν τα κινήματα. Μόνο που καμιά φορά ξεφεύγει ο έλεγχος, και το αποτέλεσμα είναι αντίθετο από το επιδιωκόμενο.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες του Ωρωπού

Μεγάλη νίκη του Κινήματος. Ελεύθεροι αφέθησαν οι εννιά συλληφθέντες του Δήμου Ωρωπού σήμερα στα δικαστήρια Ευελπίδων υπό τις επιδοκιμασίες και τις αγωνιστικές ιαχές εκατοντάδων αλληλέγγυων.
Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται. Αδιαπέραστο τείχος αλληλεγγύης ύψωσαν με την παρουσία τους πολίτες, μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, κάτοικοι του Ωρωπού αλλά και άλλων περιοχών που πλημμύρισαν τα δικαστήρια αποδεικνύοντας ότι οι τρομοκρατικές συλλήψεις του κράτους των μεγαλοεργολάβων δεν πτοούν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και αποφασιστικότητα.

«Μικραίνει το φεγγάρι...» στις 22 Φεβρουαρίου στο «Ιδιόμελο»

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Ιδιόμελο, η Καίτη Μάρακα επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στα ηχοχρώματα του πιάνου ως συνομιλητή με  εξαίσιες μουσικές ... για να
 ξαναμοιραστεί την κοινή μας ανάγκη για τραγούδι, αγάπη & αντίσταση στην κάθε είδους ασκήμια που μας κατακλύζει,
               τραγούδι: Καίτη Μάρακα
               πιάνο: Γιώργος Σαλβάνος
               Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο,
               Ελευθερίου Βενιζέλου 17,
             Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Oταν τα μεγάλα συμφέροντα συναντούν μικρές αναστολές!!!

Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αμαρουσίου του κ. Κ. Βλάχου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι, η πόλη μας».
Μια υποψηφιότητα που έρχεται από «τα παλιά», με την έννοια ότι κουβαλάει αντιλήψεις «ψευτοεκσυγχρονισμού» και δήθεν ουδετερότητας.
Σε μια συνέντευξη άχρωμη, ουδέτερη, άνευρη και χωρίς όραμα, ο κ. Βλάχος επέμεινε στο ότι ο Συνδυασμός του δεν είναι «προέκταση μιας κομματικής ή κυβερνητικής εξουσίας».
Ο κ. Βλάχος δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς:
μόνο έτσι θα μπορούσε να δικαιολογήσει την πιθανή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του ανθρώπων που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν υπό κομματικό πρόσημο, το οποίο σήμερα γίνεται εμπόδιο για τη συνέχιση της παρουσίας τους στις δημοτικές υποθέσεις.
Μόνο έτσι θα μπορούσε να συμπεριλάβει στον Συνδυασμό του όσους στο παρελθόν δεν είπαν όχι σε μεγάλα συμφέροντα, υπηρετώντας πολιτικές καταστροφικές για την πόλη και τους δημότες της, πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σταυρός ή Λίστα;

Εντονη κινητικότητα από τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Βλάχο

Σε εκδηλώσεις συλλόγων και τοπικών φορέων παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Κώστας Βλάχος.
Ο κ. Κώστας Βλάχος το Σάββατο παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Ι.Ν. Παναγίας Νερατζιώτισσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και τόνισε την ιστορική σημασία του ναού και την ανάγκη διαφύλαξης της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Την Κυριακή, ο κ. Βλάχος παραβρέθηκε στην κοπή πίτας του συλλόγου Αγίου Δημητρίου στο Κτήμα Βορρέ, όπου, σε σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την τελευταία οκταετία οι κάτοικοι, με αποκορύφωμα την απουσία των έργων στην περιοχή από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Πατούλη (π.χ. την οριοθέτηση του ρέματος), η οποία περιορίζεται σε έργα βιτρίνας στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Οι «Αλληλέγγυοι δρόμοι» & οι «παρά-δρομοι» πολιτικής αξιοποίησης της οικονομικής κρίσης

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της Κίνησης Αλληλέγγυοι Δρόμοι και τις κατηγορίες που στρέφει εναντίον της Διοίκησης Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η Διοίκηση Πατούλη στο Μαρούσι στηρίζει στην πράξη κι αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της πόλης, έχοντας διοργανώσει ως σήμερα υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου 7 δράσεις που αφορούν την προμήθεια ποιοτικών ελληνικών προϊόντων σε χαμηλή τιμή.
Και θα διοργανώσει στις 23 Φεβρουαρίου την 8η αντίστοιχη δράση.
Στις δράσεις αυτές έχουν προσέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί από τη διάθεση υψηλής ποιότητας ελληνικών προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι 7+1 δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου ξεκίνησαν πολλούς μήνες πριν εμφανιστεί στην πόλη μας το καθοδηγούμενο κομματικά κίνημα των «αλληλέγγυων δρόμων», το οποίο επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά την οικονομική κρίση και την αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της κρίσης.
Δεύτερον, όλες οι αντίστοιχες δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου, γίνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, περίπου ανά δύο μήνες και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, αφενός για να έχουν τη δυνατότητα οι συμπολίτες μας να επωφελούνται από τη διάθεση των προϊόντων. Αφετέρου, για να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών της πόλης μας, οι οποίοι πληρώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ σε ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο.

Λ. Μαγιάκης:να διαγράψει άμεσα η κυβέρνηση τα πρόστιμα προς τους παραγωγούς!

O Υποψήφιος Δήμαρχο Αμαρουσίου με τον συνδυασμό "Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι", προέβη στην εξής δήλωση για το γεγονός: 
Με αστήρικτες αιτιολογίες, κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης προέβη πριν από δύο ημέρες στην επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε παραγωγούς που νόμιμα παρέδιδαν παραγγελίες σε συμπολίτες μας που τις είχαν προωθήσει με πρωτοβουλία της μαρουσιώτικης δομής αλληλεγγύης «Αλληλέγγυοι Δρόμοι».
Οι ενέργειες αυτές, που καθοδηγούνται από την Κυβέρνηση για την διάλυση του κινήματος «Αγορά χωρίς Μεσάζοντες», λειτουργούν αντικειμενικά υπέρ των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων που θέλουν να αποκλείσουν από την αγορά τους παραγωγούς που δεν έχουν στο χέρι.
Αδιαφορούν για τη μικρή οικονομική ανακούφιση που προσφέρεται στους συμπολίτες μας σε καιρούς κρίσης και την ανάσα επιβίωσης που παίρνουν οι μικροί παραγωγοί.
Η επίδραση της ενέργειας αυτής στην τοπική αγορά είναι αμελητέα.
Οι έμποροι δεν θίγονται ουσιαστικά...

Εξοντωτικά πρόστιμα για τους «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»... Αλληλέγγυους Δρόμους!

Στις 9:00 π.μ, ξεκινά στο Μαρούσι, η εκδήλωση «Youth Online Safety 2014»

Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση»
από Microsoft Ελλάς &«Χαμόγελο του Παιδιού»
Εκδήλωση για την ασφαλή συμπεριφορά των νέων στο διαδίκτυο, διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από την Microsoft Ελλάς. Η εκδήλωση(τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων), θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 9:00 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Ελλάς(Λ. Κηφισίας 221 στο Μαρούσι).
Στην φετινή εκδήλωση στελέχη της Microsoft Ελλάς και εκπρόσωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα.
Παράλληλα,  θα υπάρξει εκτενής αναφορά στο πολύ σημαντικό ζήτημα του εθισμού στο διαδίκτυο, τόσο στα παιχνίδια όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και συζήτηση που θα αναφέρεται στο ευαίσθητο και επίκαιρο ζήτημα του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου (cyberbullying).
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, που είναι σήμερα σημαντικότερη από ποτέ, εξαιτίας της ευρείας ανάπτυξης των κοινωνικών δικτύων.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.  
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:  
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ (ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΩΝ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ) της εταιρείας ΕΛΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ι.Κ.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί των οδών Αγ. Αναργύρων 7 & Δημ. Γούναρη.       
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ του ΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΗ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Σπ. Λέκκα, αρ. 5.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Πατούλης: «Αδέλφια» μου Ασφαλίτες εσείς μόνο, του Αμαρουσίου ξέρετε τον πόνο!!!

Τη διατήρηση της πολύ καλής συνεργασίας με το Τ.Α Αμαρουσίου ζήτησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του προσωπικού της υπηρεσίας
Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διοικητή του Τμήματος Φώτη Τσελέπη.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης,
μίλησε με επαινετικά λόγια για την καλή συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας της πόλης, συνεχάρη τον Διοικητή και τους αξιωματικούς για την ετοιμότητα που επιδεικνύουν αλλά και τις επιτυχίες τους.

Εκλογές μόνο για ...Έλληνες!

Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό!

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι το πολιτικό κόμμα που αποτελεί τον κατεξοχήν συλλογικό εκφραστή των λαϊκών αγωνιστικών διεκδικήσεων στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων.
Τον τελευταίο καιρό δε, η υπογραφή των νέων, ακόμη σκανδαλωδέστερων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους, έχουν επαναφέρει το θέμα των διοδίων στην κορυφή της κοινωνικής ατζέντας.
Πλέον αποτελεί καθήκον του ίδιου του λαού, να ενισχύσει τον αγώνα που δίνει το Κίνημα Δεν Πληρώνω τέσσερα χρόνια τώρα για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματός στην ελεύθερη μετακίνηση.
Στα πλαίσια τη κλιμάκωσης της δράσης του ενάντια στα διόδια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμμετείχε χθες, 09-02-14, στη παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στα διόδια Αφιδνών.
Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί δράση ενημέρωσης από το Κίνημα Δεν Πληρώνω στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, με διανομή χιλιάδων εφημερίδων και ενημερωτικού υλικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Αφίδνες τα μετωπικά διόδια αυξήθηκαν πριν από λίγες μέρες κατά 60%, προς τέρψη των μεγαλοεργολάβων, γεγονός που καθιστά τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών είδος πολυτελείας.

Tην Πέμπτη στον Ι. N. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΙΣΚΕ!

Καλούνται τα μέλη του ΙΣΚΕ στην προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13η Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.
Για εύκολη πρόσβαση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρικό ή τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με αποβίβαση στο σταθμό : Νερατζιώτισσα.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Πέμπτη 20ην Φεβρουαρίου στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.
                          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α) 10:00 Προσευχή. Επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των κεκοιμημένων μελών.
Β) 10:30 Καφές Πρωινό
Γ) 11:00 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΘΕΜΑΤΑ:

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΤΕΣΣΕΡA(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014            
2. Ασκηση ή μη ενδίκου μέσου (Αίτησης καθορισμού οριστικής τιμής μονάδος στο Εφετείο Αθηνών) κατά της υπ. αρ. 3/2014 (192530/1006/2012) απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Ειδική Διαδικασία Απαλλοτριώσεων) που αφορά καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημιώσεως εδαφικής εκτάσεως στο Ο.Τ. 825 της περιοχής "Άγιος Θωμάς" του Δήμου Αμαρουσίου, με κ.α. 1134δ, φερόμενων ιδιοκτητών(συνιδιοκτητών) κ.κ. Θεόδωρου Πιτταρά του Βασιλείου και Κων/νου Παλαιού του Θεοφάνους. (υπόθεση Θεόδωρου Πιτταρά του Βασιλείου και Κων/νου Παλαιού του Θεοφάνους) Φ. 3366

O αγώνας του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με την επιτροπή για τα 5μηνα πραγματοποίησε στην  συνάντηση που είχε με την διοίκηση του ΟΑΕΔ, απαίτησε την άμεση επίλυση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα όπως :1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Να υπάρχουν και στα 5μηνα αποκλειστικές σταθερές ημερομηνίες πληρωμής όπως σε όλους τους εργαζόμενους.  
2. Να υπάρχει ασφάλιση από την πρώτη μέρα απασχόλησης. Να υπάρχει αντιστοιχία ασφάλισης και απασχόλησης γιατί δημιουργούνται προβλήματα όπως π.χ. μηχανικοί πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ από την τσέπη τους ή ειδικότητες που δουλεύουν σε Βαριές και Ανθυγιεινές συνθήκες κολλάνε απλό ένσημο κλπ.   
3. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όπως προβλέπει ο νόμος. Να υπάρξει εγκύκλιος αντίστοιχη με προηγούμενη του ΙΚΑ στο τι σημαίνει μέτρα (είδη ατομικής προστασίας, γάλα, μειωμένο ωράριο κλπ). Να απαγορευτεί η απασχόληση στην αποκομιδή λόγω υψηλού κινδύνου μολυσματικών ασθενειών. 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοί που διέλυσαν το Δήμο δεν μπορούν να μιλούν σήμερα για δημιουργία!!!

Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Πατούλης σε συγκέντρωση της παράταξής του, το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
Ο κύριος Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επανέλαβε τη χιλιοειπωμένη μνημονιακή ρητορική περί «υπευθυνότητας», τονίζοντας μάλιστα ότι στις επόμενες εκλογές θα αντιπαρατεθούν «οι δυνάμεις της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας» με τους «εκφραστές της αδράνειας, της απραξίας, της απουσίας σχεδίου & οράματος, του μηδενισμού και της ανασφάλειας».
Από πότε το «σύστημα Πατούλη» εκπροσωπεί τη δημιουργία, το έργο, την ομαλότητα και τη σταθερότητα, όταν στηρίζει στην πράξη και με κάθε τρόπο τη δικομματική κυβέρνηση που μείωσε τη χρηματοδότηση του Δήμου κατά 70% και εισάγει συνεχώς νέους τρόπους εξόντωσης των πολιτών;
Όταν εδώ και χρόνια η μόνη «σταθερότητα» που εμφανίζει είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και των μικρών επιχειρήσεων;

Καταγγέλλουν την στάση Πατούλη, απέναντι στις «Κινήσεις Αλληλεγγύης»...

           ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΥΤΟOΡΓΑΝΩΣΗΣ»  
                        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»
Παράσταση Διαμαρτυρίας αύριο στις 9:00 π.μ. στο Υπ. Ανάπτυξης
Με ιδιαίτερη έκπληξη και οργή είδαμε το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου να παρεμβαίνει συνεργείο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης με τη συνοδεία της αστυνομίας στο χώρο που εκτυλισσόταν η δράση της κίνησης Αλληλέγγυοι Δρόμοι «Αγορά χωρίς μεσάζοντες» (πλησίον του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι), με στόχο τη διάλυση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και δράσης μέσω του «ελέγχου» των παραγωγών που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση πουλώντας τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλές τιμές στους κατοίκους της περιοχής του Αμαρουσίου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανακούφιση των πολιτών της περιοχής από τα δεινά που έχει επισωρεύσει η οικονομική κρίση, η ανεργία και οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και στη διακίνηση των ντόπιων προϊόντων που παράγονται από μικροπαραγωγούς - καλλιεργητές που παλεύουν να επιβιώσουν από τον ανταγωνισμό του μεγάλου κεφαλαίου.
Η παρουσία του συγκεκριμένου συνεργείου υπαλλήλων και της αστυνομίας και το μοίρασμα δεκάδων προστίμων στους παραγωγούς που συμμετείχαν στη δράση είμαστε βέβαιοι ότι προκλήθηκε και επιβλήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος στο παρελθόν έχει στείλει και εξώδικα στους συμμετέχοντες στους Αλληλέγγυους Δρόμους, δήθεν τάχα από «ενδιαφέρον» για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και της προστασίας των συμφερόντων του τοπικού εμπορικού κόσμου.