Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγέλλουν την στάση Πατούλη, απέναντι στις «Κινήσεις Αλληλεγγύης»...

           ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΥΤΟOΡΓΑΝΩΣΗΣ»  
                        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»
Παράσταση Διαμαρτυρίας αύριο στις 9:00 π.μ. στο Υπ. Ανάπτυξης
Με ιδιαίτερη έκπληξη και οργή είδαμε το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου να παρεμβαίνει συνεργείο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης με τη συνοδεία της αστυνομίας στο χώρο που εκτυλισσόταν η δράση της κίνησης Αλληλέγγυοι Δρόμοι «Αγορά χωρίς μεσάζοντες» (πλησίον του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι), με στόχο τη διάλυση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και δράσης μέσω του «ελέγχου» των παραγωγών που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση πουλώντας τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλές τιμές στους κατοίκους της περιοχής του Αμαρουσίου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανακούφιση των πολιτών της περιοχής από τα δεινά που έχει επισωρεύσει η οικονομική κρίση, η ανεργία και οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και στη διακίνηση των ντόπιων προϊόντων που παράγονται από μικροπαραγωγούς - καλλιεργητές που παλεύουν να επιβιώσουν από τον ανταγωνισμό του μεγάλου κεφαλαίου.
Η παρουσία του συγκεκριμένου συνεργείου υπαλλήλων και της αστυνομίας και το μοίρασμα δεκάδων προστίμων στους παραγωγούς που συμμετείχαν στη δράση είμαστε βέβαιοι ότι προκλήθηκε και επιβλήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος στο παρελθόν έχει στείλει και εξώδικα στους συμμετέχοντες στους Αλληλέγγυους Δρόμους, δήθεν τάχα από «ενδιαφέρον» για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και της προστασίας των συμφερόντων του τοπικού εμπορικού κόσμου.
Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, η οποία επιδίδεται και αυτή σε οργάνωση ανάλογων δράσεων (διακίνησης αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες) δε θέλει να έχει «ανταγωνιστές» στο μονοπώλιο της «αλληλεγγύης», όπως εκείνη την εννοεί και γι’ αυτό δημιουργεί συνεχώς προσκόμματα στη δράση των Αλληλέγγυων Δρόμων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου απαγόρευσε στους Αλληλέγγυους Δρόμους τη χρήση του Δημοτικού χώρου στάθμευσης πλησίον του ΟΑΚΑ για τις ανάγκες της συγκεκριμένης δράσης, παρά τις εκκλήσεις πολλών (και του γράφοντος) να επιτρέψει να γίνει η δράση αυτή στο συγκεκριμένο χώρο. Το επιστέγασμα ήταν η επιδρομή των υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης και η επιβολή προστίμων για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, με την καθοδήγηση και κατόπιν καταγγελιών του Δήμου Αμαρουσίου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ
ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ
 ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ
 ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
 ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ &ΣΤΗΡΙΖΕΙ & Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Όλοι τη Δευτέρα στις 09:00 στο Υπουργείο Ανάπτυξης στην παράσταση διαμαρτυρίας, με στόχο να μην επιβληθούν πρόστιμα στους παραγωγούς που συμμετείχαν στη δράση αλληλεγγύης - διάθεσης αγροτικών προϊόντων με χαμηλές τιμές που διοργανώθηκε από τους «Αλληλέγγυους Δρόμους» στο Μαρούσι στις 9 – 2 – 2014.
Όσο κι αν θέλει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου να διαλύσει τις κινήσεις αλληλεγγύης που διοργανώνονται από τα κάτω από τους πολίτες της πόλης που παίρνουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας και της αντίστασης που πρέπει να οικοδομήσουμε απέναντι στις πολιτικές των εντολοδόχων της τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ), τους οποίους υπηρετεί και εξυπηρετεί και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα τα καταφέρει.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ  -ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ     
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ        
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
                     Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                          ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                             Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                  Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου