Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Oταν τα μεγάλα συμφέροντα συναντούν μικρές αναστολές!!!

Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αμαρουσίου του κ. Κ. Βλάχου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι, η πόλη μας».
Μια υποψηφιότητα που έρχεται από «τα παλιά», με την έννοια ότι κουβαλάει αντιλήψεις «ψευτοεκσυγχρονισμού» και δήθεν ουδετερότητας.
Σε μια συνέντευξη άχρωμη, ουδέτερη, άνευρη και χωρίς όραμα, ο κ. Βλάχος επέμεινε στο ότι ο Συνδυασμός του δεν είναι «προέκταση μιας κομματικής ή κυβερνητικής εξουσίας».
Ο κ. Βλάχος δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς:
μόνο έτσι θα μπορούσε να δικαιολογήσει την πιθανή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του ανθρώπων που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν υπό κομματικό πρόσημο, το οποίο σήμερα γίνεται εμπόδιο για τη συνέχιση της παρουσίας τους στις δημοτικές υποθέσεις.
Μόνο έτσι θα μπορούσε να συμπεριλάβει στον Συνδυασμό του όσους στο παρελθόν δεν είπαν όχι σε μεγάλα συμφέροντα, υπηρετώντας πολιτικές καταστροφικές για την πόλη και τους δημότες της, πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Όλους αυτούς που με την προσωπική αλλά και την πολιτική τους διαδρομή απέκλεισαν τους δημότες από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη συμμετοχή στα κοινά. Εκείνους που χρόνια πάσχουν από τον «μικρομεγαλισμό» στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Βλάχος.
Μικρομεγαλισμό που εκφράστηκε με μικρές αναστολές και ανύπαρκτο έργο, μεγάλες υποχωρήσεις, αδιαφάνεια, δημοσιοσχετισμό Δημάρχων και υποψηφίων Δημάρχων, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και εξαγορά συνειδήσεων πολιτών μέσα από ένα μηχανισμό μικρο-ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων.
Ο κ. Βλάχος μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Η εποχή έχει ξεπεράσει τις παλιές καλές συνταγές στις οποίες κατέφευγαν όσοι έβρισκαν διέξοδο στη μικροπολιτική και την ανούσια φλυαρία.
Μνημόνια, Καλλικράτης, ανθρωπιστική κρίση, οικονομική ύφεση, ανεργία, πιέζουν και διαλύουν την κοινωνία μας.Όποιος μιλάει γι’ αυτά σαν να μην υπάρχουν και πολιτική άποψη εκφράζει και συγκεκριμένες κομματικές - κυβερνητικές θέσεις εκπροσωπεί.
Όποιος, στο όνομα μιας ενότητας χωρίς αρχές, επιχειρεί να παρακάμψει τις ελάχιστες πολιτικέςδεσμεύσεις για μια άλλη πολιτική στην Αυτοδιοίκηση, δεν έχει τίποτε διδαχθεί από τοπαρελθόν.
Μόνο με δημιουργική ΕΝΟΤΗΤΑ θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ πρακτικές που ζημιώνουν τον Δήμο,ώστε να πιάσει τόπο το ΕΡΓΟ έντιμων και υπεύθυνων πολιτών για το Μαρούσι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου