Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

«Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται»

Στην εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών των μαθητών που συμμετέχουν στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2013 – 14 από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα που διοργανώνει το ECOCITY για 11η συνεχή χρονιά, έχει στόχο να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων, μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται», με σκοπό την ευρύτερη διάδοση στην οικογένεια, στο σχολείο και στην τοπική κοινότητα της ανάγκης βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημοτικός Σύμβουλος κ.
Δημήτρης Καρλαύτης, ο οποίος ήταν και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης των εργασιών των μαθητών.
Συγχαίροντας τους διοργανωτές για την εκπαιδευτική φύση του προγράμματος, μέσω βιωματικής προσέγγισης, ο κ. Καρλαύτης μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, σημειώνοντας ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που συμβάλουν στη καλλιέργεια της αγάπης για το περιβάλλον στη νέα γενιά.
Η Διοίκηση του Δήμου - πρόσθεσε - λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα αποτελέσματα της έρευνας και τις παρατηρήσεις των μαθητών στο πρόγραμμα δράσης και στις αποφάσεις της για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κος Πατούλης  δέχθηκε στο γραφείο του τους μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και έχοντας μαζί τους ένα εποικοδομητικό διάλογο άκουσε τις προτάσεις τους για τις παρεμβάσεις που θεωρούν χρήσιμες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές και των τριών Γυμνασίων στις εργασίες τους προτείνουν ως  εναλλακτικό, οικολογικό μέσο μετακίνησης τη χρήση του ποδηλάτου, προτρέποντας τους ενήλικες να το υιοθετήσουν στις καθημερινές μετακινήσεις τους, και τη Δημοτική Αρχή να ενισχύσει τους ποδηλατοδρόμους,γεγονός που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου έχει πετύχει τη χρηματοδότηση για τη βιοκλιματική ανάπλαση των γειτονιών της πόλης από την Περιφέρεια, με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου