Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Οι «Αλληλέγγυοι δρόμοι» & οι «παρά-δρομοι» πολιτικής αξιοποίησης της οικονομικής κρίσης

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της Κίνησης Αλληλέγγυοι Δρόμοι και τις κατηγορίες που στρέφει εναντίον της Διοίκησης Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η Διοίκηση Πατούλη στο Μαρούσι στηρίζει στην πράξη κι αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της πόλης, έχοντας διοργανώσει ως σήμερα υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου 7 δράσεις που αφορούν την προμήθεια ποιοτικών ελληνικών προϊόντων σε χαμηλή τιμή.
Και θα διοργανώσει στις 23 Φεβρουαρίου την 8η αντίστοιχη δράση.
Στις δράσεις αυτές έχουν προσέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί από τη διάθεση υψηλής ποιότητας ελληνικών προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι 7+1 δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου ξεκίνησαν πολλούς μήνες πριν εμφανιστεί στην πόλη μας το καθοδηγούμενο κομματικά κίνημα των «αλληλέγγυων δρόμων», το οποίο επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά την οικονομική κρίση και την αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της κρίσης.
Δεύτερον, όλες οι αντίστοιχες δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου, γίνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, περίπου ανά δύο μήνες και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, αφενός για να έχουν τη δυνατότητα οι συμπολίτες μας να επωφελούνται από τη διάθεση των προϊόντων. Αφετέρου, για να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών της πόλης μας, οι οποίοι πληρώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ σε ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο.
Τρίτον, ουδέποτε ο Δήμος Αμαρουσίου αρνήθηκε να παραχωρήσει δημοτικούς χώρους με σκοπό την ανάληψη κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών, σε Συλλόγους και φορείς με νομική οντότητα. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν δεκάδες Σωματεία και Σύλλογοι που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί σε δημοτικές αίθουσες και χώρους. Στο Μαρούσι οι Αλληλέγγυοι Δρόμοι ποτέ δεν ζήτησαν ως τέτοια οντότητα άδεια από το Δήμο μας για να διοργανώσουν τις δράσεις τους, γι αυτό και δεν τους παραχωρήθηκε δημοτικός χώρος. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα που λέγονται, ότι δήθεν ο Δήμαρχος συστηματικά προσπαθεί να τους σταματήσει, είναι ψέματα.
Τέταρτον, ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει ότι οι δράσεις διάθεσης προϊόντων πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Εθνική Νομοθεσία, αφενός για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των καταναλωτών, αφετέρου για να μην εμφανίζονται κρούσματα κερδοσκοπίας και παραπλάνησης τους. Όσοι είναι αντίθετοι στην εφαρμογή της Νομοθεσίας, καλυπτόμενοι πίσω από λογικές κοινωνικού ακτιβισμού και κινούμενοι σύριζα στη νομιμότητα, απλά εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και σκοπιμότητες. Στην περίπτωση των Αλληλέγγυων Δρόμων στο Μαρούσι, αν κρίνουμε από τις πολιτικές αντιδράσεις συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και δημοτικών παρατάξεων, είναι φανερό ότι εξυπηρετούνται κομματικές σκοπιμότητες.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αμαρουσίου δηλώνει ξεκάθαρα ότι:
Θα εξακολουθήσει να διοργανώνει δράσεις διάθεσης ποιοτικών ελληνικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Εθνικής Νομοθεσίας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ανάγκη προστασίας και των χιλιάδων επαγγελματιών της πόλης μας από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Θα κάνουμε ότι πρέπει, προκειμένου να προστατέψουμε και τα συμφέροντα των καταναλωτών, αλλά και τις τοπικές θέσεις απασχόλησης
Στηρίζουμε  κάθε κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης,  χωρίς πολιτικούς μεσάζοντες. Η κοινωνική Αλληλεγγύη δεν έχει χρώμα, δεν έχει κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου