Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

H Γ. Σ. & η Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Το βράδυ της Παρασκευής 7  Φεβρουαρίου 2014, μετά τη Τακτική Γενική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο του Αμαρουσίου, στο εστιατόριο  «Ιππόκαμπος», με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων,  η  εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Στη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης,  μετά τον Απολογισμό του έργου  για το 2013, η Πρόεδρος κ. Δήμητρα Κρεκούκια, αναφερόμενη στους στόχους του Συλλόγου, τόνισε μεταξύ άλλων :
«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για το κυκλοφοριακό. Ο Κανονισμός Κυκλοφοριακής Λειτουργίας του Κέντρου, ο οποίος προβλέπει μέτρα ήπιας κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου….και ο οποίος εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας  είναι, κατά τη γνώμη μας προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπό έναν όμως όρο. Να απομακρυνθεί η διαμπερής κυκλοφορία από το Κέντρο του Αμαρουσίου, πράγμα, για το οποίο αγωνίζεται ο Σύλλογός μας, εδώ και επτά χρόνια, «επί ματαίω» Αλλιώς θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα  που ήδη υπάρχει στο Κέντρο του Αμαρουσίου και δημιουργήθηκε, ως γνωστόν,  επί δημαρχίας Τζανίκου, όταν  πεζοδρομήθηκαν αδικαιολόγητα  πολλοί δρόμοι κυκλοφορίας, φορτώνοντας την  κίνηση σε ελάχιστους δρόμους …


Για την πλατεία τώρα της Αγίας Λαύρας. Στις 28 Ιανουαρίου 2014, με την απόφαση 38 του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση εργασιών στην πλατεία της Αγίας Λαύρας,  πράγμα που σημαίνει ότι, στην πλατεία αυτή, που για μήνες είχε καταντήσει αποθήκη παντοειδών υλικών, αποφασίστηκε να ξαναρχίσουν εργασίες.
Εμείς θα επιμείνουμε στις θέσεις μας. Αφού λάβουμε γνώση των σχετικών εγγράφων και της νέας τεχνικής έκθεσης, θα ασκήσουμε την κριτική μας στα όσα εγκρίθηκαν. Θα παρακολουθήσουμε όσα συμβαίνουν στην πλατεία και θα παρεμβαίνουμε θεσμικά, θα προωθούμε τις απόψεις μας στον τύπο (πιθανόν και στα ΜΜΕ) και θα φτάσουμε όσο ψηλά χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπίσουμε τον ελεύθερο, κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου, την κοινή λογική, την περιβαλλοντική  νομοθεσία και, σε τελευταία ανάλυση, την ποιότητα της ζωής μας σ’ αυτήν την πόλη.»
Η επιτυχία όμως της εκδήλωσης οφείλεται προπάντων, στις «Αλληλέγγυες Νότες»,  Η μουσική αυτή  ομάδα - εθελοντών, κατά κύριο λόγο - δημιούργημα του «Ιδιόμελου» και της πλούσιας σε ευαισθησίες κ. Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου, με τα έντεχνα και λαικά τραγούδια που αφιλοκερδώς ερμήνευσε, πρόσφερε σ’ όλους μας κέφι, ζεστασιά και μια βεβαιότητα. Πως, όσο κι αν νιώθουμε σήμερα ανυπεράσπιστοι και «χαμένοι»  σε ένα χάος, υπάρχει τρόπος, αν θέλουμε, για αληθινή αλληλεγγύη. Για προσέγγιση δηλαδή ψυχική, έκφραση, επικοινωνία και αλληλοβοήθεια. Για αντίσταση τελικά σε όσα μας συμβαίνουν.  Ο καθένας, όπως και όσο μπορεί. «Ο καθείς και τα όπλα του», όπως έλεγε κι ο ποιητής μας.
Την εκδήλωση  τίμησαν  με την παρουσία και τη συμμετοχή τους  και  ευχήθηκαν στο Σύλλογο για τη νέα χρονιά  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης με τη σύζυγό του κ. Μαρίνα Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριος Καμπούκος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/ος Κανελάκης ο επικεφαλής του νέου Δημοτικού Συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» κ. Λευτέρης Μαγιάκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Εκτός των Τειχών»  κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Κούκουζας, καθώς  και  εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και φορέων  της πόλης μας, όπως η κ. Μίκα Καββάλου, Πρόεδρος του Συλλόγου των Αναβρύτων, ο κ. Νίκος Κατσούλας, Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος»,  η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Κρητών κ. Πόπη Ζερβάκη – Οικονομίδη και το μέλος του ΔΣ κ. Γεωργία Χασαπλαδάκη, η κ. Σταυρούλα Τσατσαρούνου, εκπρόσωπος του Συλλόγου ««Αμαρυσία Εστία», η κ. Μίνα Κατσαρού, εκπρόσωπος του νεοιδρυθέντος Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας  Β/Ανατ. Αττικής ), ο κ. Νίκος Σουλτάτης , από την «Εθελοντική Πρωτοβουλία για το Δάσος Συγγρού» και εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών «Αλληλέγγυοι Δρόμοι»

                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   Η  Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Δήμητρα Κρεκούκια                                                              Χρήστος Παπαζλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου