Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Θετική η γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021

Έργα υποδομών και ανάπτυξης που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και στις προκλήσεις της νέας εποχής και εντάσσονται με ορίζονται τριετίας στο στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης, περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Αμαρουσίου. 
 Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 συζητήθηκε διεξοδικά (πλέον των 3 ωρών) με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και έλαβε θετική γνωμοδότηση από τα μέλη της Επιτροπής.
Ακολούθως πρόκειται να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση. 
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάσσονται μια σειρά από σημαντικά νέα και συνεχιζόμενα έργα που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των πολιτών και αντιμετωπίζουν πάγιες δυσλειτουργίες και τα οποία θα υλοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Τεχνικές Διευθύνσεις, ήτοι, από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και την Υπηρεσία Δόμησης. 

Στα έργα ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Μαραθωνοδρόμου & Άνθιμου Γαζή, ο Θ. Αμπατζόγλου

«Οι δημότες αντιλαμβάνονται την ισχυρή μας βούληση να κάνουμε το Μαρούσι 
πιο όμορφο & ασφαλές», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου 
 Αυτοψία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στα έργα ασφαλτόστρωσης επί των οδών Μαραθωνοδρόμου και Άνθιμου Γαζή στην περιοχή της Κοκκινιάς, παρουσία το
υ Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Βαγγέλη Κάββαλου και υπηρεσιακών παραγόντων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου. 
 Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, ενώ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανακατασκευή του οδοστρώματος το οποίο ήταν αίτημα πολλών ετών. 
 Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον πεζόδρομο της Ιερέως Δούση στην περιοχή των Αναβρύτων όπου πραγματοποιείται επισκευή των κυβόλιθων και αποκατάστασης της ορθής ρήσης.

Πολυθεματική αξιοποίηση της Ρεματιάς του Χαλανδρίου στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κας Βαρβάρας Πετρίδου, σε συνεργασία με την Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κου Δημήτριου Γκότζου και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22/10/2020 (18.30-20.30) επιμορφωτική Τηλεημερίδα, με θέμα: 
«Πολυθεματική αξιοποίηση της Ρεματιάς του Χαλανδρίου στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» 
Σκοπός της Ημερίδας ήταν να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών και ειδικότερος στόχος η ανάδειξη της σημασίας του τοπικού περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της τοπικότητας στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τα κοντινά στα σχολεία πεδία. Στην Ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν 26 εκπαιδευτικοί, παρουσιάστηκαν από τον Σύλλογο οι παρακάτω Θεματικές Ενότητες, με αντίστοιχες εισηγήσεις: 

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ:περιορισμένες λόγω covid-19 οι εορταστικές εκδηλώσεις

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου οι περιορισμένες λόγω covid-19 εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 

Θ. Αμπατζόγλου: «Το έπος του ’40 καθημερινό δίδαγμα για τους αγώνες που πρέπει να δίνουμε μονοιασμένοι» 
 Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων της πόλης και της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος τίμησε τους ήρωες του Έπους του ’40, με περιορισμένες εκδηλώσεις λόγω συνθηκών covid-19. 
Οι επετειακές εκδηλώσεις περιελάμβαναν την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου.

28η ΟΚΤΒΩΒΡΙΟΥ 1940: Το ΟΧΙ στο Φασισμό Τότε & Τώρα

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.
Ογδόντα χρόνια μας χωρίζουν από την έναρξη της μεγάλης αντίστασης του λαού μας κατά του φασισμού
Σύσσωμος ο λαός μας αντιστάθηκε απέναντι στην υπεροπλία του ιταλικού στρατού και μπόρεσε μέσα σε ελάχιστο διάστημα να απωθήσει τον εχθρό μέσα στην Αλβανία, που είχε εν τω μεταξύ γίνει προτεκτοράτο του Μουσσολίνι. 
Η ήττα του ιταλικού φασισμού στα βουνά της Ηπείρου σήμανε την έναρξη ενός άλλου αγώνα, αυτού της αντίστασης εναντίον των συμμάχων τους χιτλερικών, στους οποίους η Ελλάδα αντέταξε το δεύτερο ΟΧΙ(Απρίλης του '41). Όμως η τρομακτική σε μέγεθος υπεροπλία των επιτιθεμένων επέφερε την κατάκτηση της χώρας που μοιράστηκε σε τομείς διοίκησης μεταξύ Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρω
Η μαύρη περίοδος της Κατοχής καταυγάστηκε από το φως της Εθνικής μας Αντίστασης που επέφερε συντριπτικά πλήγματα στους τρείς κατακτητές με πρωτοπόρες τις οργανώσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
Το δράμα όμως αυτής της τρομερής περιόδου επεφύλασσε μία επιπλέον τραγωδία, λόγω της ιταμής επέμβασης του αγγλικού ιμπεριαλισμού που οδήγησε στον Κόκκινο Δεκέμβρη αλλά και της υποχωρητικής στάσης της εαμικής ηγεσία
Εκείνοι που στην Κατοχή συνεργάστηκαν με τον κατακτητή έγιναν οι νέοι σφαγείς του λαού μας μέσα στο λουτρό αίματος της εμφύλιας σύρραξης. 
Ο φασισμός που πριν λίγα χρόνια είχε κατά κράτος ηττηθεί βρισκόταν και πάλι στο προσκήνιο

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου στο “Ενωμένο Μαρούσι”

Θ. Αμπατζόγλου: «Η πολιτική αντιπαράθεση για το θεσμό της προσχολικής αγωγής δεν ωφελεί κανένα ειδικά όταν γίνεται με αναληθή στοιχεία» 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι”, «Προσχολική αγωγή: Καθυστερήσεις και ελλείψεις στις εγκαταστάσεις δείχνει η αυτοψία» προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τον μαραθώνιο εφαρμογής του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής στην πόλη μας και στη συνέχεια ενημερώσαμε αναλυτικά, για τα προβλήματα υλοποίησης, που δεν σχετίζονται με τη δική μας πολιτική βούληση ή ικανότητα, αλλά με εξωγενείς παράγοντες όπως γραφειοκρατία, καθυστερήσεις εργολάβων, περίοδος covid-19 κ.α. Δυστυχώς κάποιοι αρέσκονται στην εκμετάλλευση αυτού του τόσο ευαίσθητου θέματος προσδοκώντας να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.
Εμείς καλόπιστα θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά τη μία και μόνη αλήθεια αυτή των γεγονότων και των δικών μας πράξεων και θα τονίσουμε πως μόνο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Όπως είναι γνωστό, η εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσής στο Δήμο μας, υλοποιείται μέσω δύο εργολαβιών, μίας προμήθειας με τίτλο:
«Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου για 6 σχολικές μονάδες βάσει του αρ. 220 του Ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α)» και μίας για το έργο με τίτλο: 
«Εργασίες Εγκατάστασης για την Εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευση»

Προσχολική αγωγή: Καθυστερήσεις & ελλείψεις στις εγκαταστάσεις δείχνει η αυτοψία από το «Ενωμένο Μαρούσι»

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Γιώργο Καραμέρο, τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Μπούρα και Πέτρο Κούκουζα και το μέλος του Δ.Σ. της Α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής Κώστα Χροναίο, επισκέφθηκε σε δύο διαφορετικέ μέρες τα εργοτάξια στις περιοχές που θα δημιουργηθούν τα παραρτήματα των νηπιαγωγείων για τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής στις περιοχές των Εργατικών Κατοικιών, των Αναβρύτων και του Νέου Αμαρουσίου. Την Δευτέρα 19/10 (προ της επιβολής υποχρεωτικής μάσκας στους ανοιχτούς χώρους) και χθες 26/10.
Τα μέλη της δημοτικής κίνησης συνομίλησαν για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής των εργοταξίων και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών.
Όπως διατείνεται η διοίκηση του δήμου η τεχνική εταιρία εργάζεται εντός του χρονοδιαγράμματος της σύμβασης που προβλέπει την παράδοση του έργου στις 04.11.2020.
Είναι γεγονός πως η κατασκευή των αιθουσών, στο παράρτημα του 10ου νηπιαγωγείου (Εργατικές κατοικίες) γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη θερμομόνωση των αιθουσών, ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί μία αίθουσα με W.C. που παρέδωσε η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (πρώην Ο.Σ.Κ.).

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Δικαστήριο στα Χανιά έκρινε ανήλικο ως ένοχο για γκράφιτι χωρίς να έχει συλληφθεί επ’ αυτοφώρω!

Διεξήχθη την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Χανίων η Δίκη για τη Δικογραφία Γ19-3 που αφορούσε τη δράση ενός ανήλικου τότε σχεδιαστή γκράφιτι των Χανίων με την κωδική ονομασία AKON της Χανιώτικης ομάδας γκράφιτι NFC. 
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και του επέβαλε την ποινή της επίπληξης καθώς και την υποχρέωση να επισκεφθεί εντός εξαμήνου την Επιμελήτρια Ανηλίκων. 
 Ενδεικτικά αναφέρεται πως η γκρά
φιτι υπογραφή (tag-ιά) του AKON της NFC υπάρχει στον πέτρινο τοίχο του κτηρίου της Δεξαμενής Αη Γιάννη που είναι ένα ιστορικό διατηρητέο κτήριο της πόλης των Χανίων, το Εθνικό Στάδιο, τα δημοτικά πάρκα «Κήπος» και «Α. Γεωργιάδη», το κτήριο της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα, το κτήριο του «Ρώσικου Στρατώνα», τα σχολικά συγκροτήματα της Αμπεριάς, του Κουμπέ, της Νέας Χώρας και της οδού Κοραή και επίσης σε εξοπλισμό κοινής ωφέλειας όπως ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, κολώνες, πινακίδες, κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. 
 Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το ότι το Δικαστήριο απεδέχθη ανεπιφύλακτα όλα τα κατατεθειμένα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης του συγκεκριμένου γκραφιτά ως τον AKON της NFC, γεγονός που ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» εις βάρος του για όλη συνολικά την αναφερόμενη δράση του με γκράφιτι, αφού πλέον υπάρχει δυνατότητα για υποβολή Μηνύσεων και Αγωγών Αποζημίωσης από τους αρμόδιους διαχείρισης δημόσιων και δημοτικών κτηρίων αλλά και από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτηρίων της πόλης των Χανίων τα οποία ο AKON της NFC έχει βανδαλίσει με γκράφιτι από το έτος 2017 έως σήμερα.

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Αθλητικό Όμιλο Παραδείσου Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η επένδυση στον αθλητισμό είναι επένδυση για την ευημερία & το μέλλον της πόλης μας» 
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον Πρόεδρο Δημήτριο Λέμη και τα μέλη του ΑΟ Παραδείσου Αμαρουσίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκου και του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και Ειδικού Γραμματέα του ΑΟ Παραδείσου Πέτρου Κόνιαρη.
Κατά τη συνάντηση, τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εποικοδομητική συνεργασία με τη Δνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν σε συντήρηση αθλητικών χώρων αλλά και στις σχετικές ανάγκες σε υποδομές για την επέκταση των αθλητικών δραστηριοτήτων. 
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: