Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Με λόγο… & μουσική υποδέχεται την Άνοιξη το Μαρούσι!!!

Το Μαρούσι υποδέχεται την Άνοιξη με λόγο… και μουσική. Μέσα από τα έξι αφιερώματα του Δήμου Αμαρουσίου με σημαντικούς καλλιτέχνες ως ερμηνευτές επί σκηνής αναβιώνουν μπροστά στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Στις 8 μ.μ. ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά την προσφορά της γυναίκας στην κοινωνία


«Kοροϊδία» η αλληλεγγύη με κομματική σημαία ...

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους Αλληλέγγυους Δρόμους
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν συνηθίζει να αντιδικεί με τα πολιτικά κόμματα και τις κομματικές οργανώσεις της πόλης.
Η ανακοίνωση όμως που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου , με αφορμή τους αλληλέγγυους δρόμους , μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση σε όσα ανακριβή αναφέρονται σε αυτήν. Με βάση την ανακοίνωση αυτή
Πρώτον, επιβεβαιώνεται αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «καπελώσει» κομματικά την οργάνωση αλληλέγγυοι δρόμοι , που εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητη δομή κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δεύτερον, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κομματική του οργάνωση στο Μαρούσι ενδιαφερόταν πραγματικά για τις δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, θα γνώριζαν ότι στο Δήμο Αμαρουσίου υλοποιούνται εδώ και χρόνια τέτοιου είδους δράσεις, με διάθεση φθηνών και ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς.
Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος που δεν στηρίζουν αυτές τις δημοτικές δράσεις;
Προφανώς γιατί αυτό υπαγορεύει η μικροκομματική αντίληψη που έχουν για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Γι αυτούς η αλληλεγγύη έχει νόημα, αν έχει κομματική σημαία.
Για μας , αλληλεγγύη με κομματική σημαία δεν είναι αλληλεγγύη, είναι κοροϊδία σε βάρος των ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη από στήριξη, είτε αυτοί είναι καταναλωτές που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, είτε είναι μικροί παραγωγοί.

Στις 12:00 μ.μ. στο Σταθμό του ΗΣΑΠ, πορεία για τον «ξυλοδαρμό» Πακιστανού εργάτη!!!

Φέρεται να «ξυλοκοπήθηκε» από το αφεντικό του
 στο «cafe Scherzo»

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Η κλασική μουσική στον κινηματογράφο», για 2 Κυρακές στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ



Θα αλλάξουν την όψη της Σωρού, τα έργα διαπλάτυνσης

Τα έργα διάνοιξης του πρώτου τμήματος της οδού Σωρού επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σμυρνή, τον υπεύθυνο εργολάβο, τα συνεργεία, και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Το έργο που σε πρώτη φάση περιλαμβάνει τη διάνοιξη της οδού Σωρού από το ύψος της Λεωφ. Κηφισίας έως το ύψος της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, σε επόμενη φάση περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και διαπλάτυνση της. Προϋπόθεση για να μπορέσει να προχωρήσει η επόμενη φάση του έργου είναι να ολοκληρωθούν οι καθαιρέσεις - παραχωρήσεις και οι μεταφορές των δικτύων από μέρους των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
Η διαπλάτυνση του υπόλοιπου τμήματος της οδού Σωρού είναι ενταγμένη σε έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει, επίσης, έργα διαμόρφωσης στις οδούς Αγ. Αθανασίου, Κονίτσης καθώς και του κοινόχρηστου χώρου όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.

Eπίσκεψη Mαγιάκη στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής

Στις 5/3/2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Λευτέρης Μαγιάκης με τον συνεργάτη του Συνδυασμού και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θ. Αδαμόπουλο, δασολόγο, επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου.
Μέσα σε κλίμα συνεργασίας έγινε ενημέρωση από την υπεύθυνη της Διεύθυνσης καθώς και από τις υπεύθυνες των Τμημάτων Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Τμήματος Αστικού Πρασίνου, σχετικά με το αντικείμενο αρμοδιότητας εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση και την περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής του Δήμου μας.
Η αρμοδιότητα της Διεύθυνσης περιλαμβάνει τη συντήρηση και την ανάπτυξη του πρασίνου, κοινόχρηστους χώρους, ηλεκτροφωτισμό, συντήρηση δρόμων, παιδικές χαρές, επισκευές από τα συνεργεία και αδειοδοτήσεις ορισμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Η Διεύθυνση θεωρείται υπεύθυνη σε περίπτωση ατυχημάτων από λακκούβες.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ...

Μείωσε δραστικά την εγκληματικότητα στην πόλη, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου!

Εύσημα Πατούλη στον Διοικητή του Τμήματος Φώτη Τζελέπη & το προσωπικό
Ιδιαίτερα θετικά για την πάταξη της εγκληματικότητας στο Μαρούσι είναι τα αποτελέσματα που παρουσίασε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου για το έτος 2013, βάσει της ετήσιας αποτίμησης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελέσματα για τα οποίο ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, αποδίδει τα εύσημα στο προσωπικό.
Όπως πιστοποιείται από την επίσημη ενημέρωση του Τμήματος Ασφαλείας εκτός της σημαντικής μείωσης των συμβάντων κλοπής και ληστείας το 2013 στο Μαρούσι, το Τμήμα Ασφάλειας της πόλης κατέγραψε και τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων επί των συγκεκριμένων διαπραχθέντων συμβάντων σε επίπεδο Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής.    
Συγκεκριμένα, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι το 2013 διαπράχθηκαν 175 λιγότερες διαρρήξεις και κλοπές σημειώνοντας μείωση της τάξης του 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ποσοστό εξιχνίασης 32%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό εξιχνιάσεων που πέτυχε Τμήμα Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής. 
Στις ληστείες το ποσοστό εξιχνιάσεων την ίδια περίοδο ανήλθε σε 38%, κατά πολύ ανώτερο του ετήσιου τεθέντος στόχου, επίσης, του μεγαλύτερου σε επίπεδο Τμήματος Ασφάλειας της Βορειοανατολικής Αττικής.       
Στις περιπτώσεις κλοπής οχημάτων σημειώθηκαν 18% λιγότερες αφαιρέσεις σε σχέση με το 2012 με το ποσοστό εξιχνιάσεων να ανέρχεται σε 21%.  

Βάρβαρη επιθεση των ΜΑΤ στoυς Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, γιατί ...

δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις!
Με το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» να δονεί τους δρόμους της Αθήνας αποχώρησαν οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν χθες ενάντια στην ανεργία, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού στο συλλαλητήριο για την Ημέρα της Γυναίκας σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.  Κατήγγειλαν τη βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας ομάδα διαδηλωτών εργαζομένων και ανέργων που διαμαρτύρονταν για την ανεργία.        
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, και ΥΜΕΤ απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών μετά την οδό Κολοκοτρώνη και στους γύρω δρόμους, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά. Από την επίθεση δεν γλίτωσαν ούτε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.        
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη  Σταδίου και τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, δεν επέτρεπαν στην πορεία να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών όπου βρισκόταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον οποίο απαιτούσαν να συναντηθούν προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους.        
ΟΙ διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, φωνάζοντας συνθήματα, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν φράξει με κλούβες την οδό Σταδίου. (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα).

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στο σφυρί αύριο το οικόπεδο 5.088 τ.μ. στη Νερατζιώτισσα!!!

Στο σφυρί βγαίνουν άλλα επτά  ακίνητα μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, μεταξύ των οποίων και το «δικό» μας οικόπεδο 5.088 τ.μ. που βρίσκεται κοντά στον σταθμό Νερατζιώτισσα στο Μαρούσι (δίπλα στο «The Mall»)!!!
Σύμφωνα με την  λατρεμένη εφημερίδα των τελευταίων Μνημονιακών Κυβερνήσεων(GAP, Παπαδήμου, Πικραμένου & εσχάτως του Σαμαρά), «ΤΑ ΝΕΑ », η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 7 Μαρτίου...
Τιμή εκκίνησης; 1,8 εκατ. € Ευρώ!!!
Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ»:

Αντιδρά στην εκμετάλλευση τριών ελεύθερων χώρων Χ.Ε.Υ, ο Δήμος Αμαρουσίου

Την άμεση αναστολή του ανοικτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού που πρόκειται να διενεργηθεί αύριο (7/3/2014) για την εκμετάλλευση τριών ελεύθερων χώρων εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, χαρακτηρισμένων ως Χώροι Εγκατάστασης Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ), ζήτησε από το Δ.Σ. του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ., αντιπροσωπεία του Δήμου, κατά την επίδοση Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου.           
Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τάσσεται «ενάντια στη διαδικασία «αξιοποίησης» που θέλει να επιβάλει το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. στους ελεύθερους Χ.Ε.Υ. πλησίον της Αττικής Οδού ( Χ.Ε.Υ. Λεωφόρου Κηφισίας, Χ.Ε.Υ. Σταθμού Νερατζιώτισσας, Χ.Ε.Υ.Α.Κ. Κύμης).
Παράλληλα εγκρίνει ομόφωνα: Την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι οι αδόμητοι χώροι συνολικά 17 και πλέον στρεμμάτων εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, την αλλαγή των  χρήσεων γης σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και την προσπάθεια ακύρωσης του πλειστηριασμού των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος αναμένεται να γίνει αύριο 7- 3- 2014.»

ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου για «Αλληλέγγυους Δρόμους»:εμφυλιοπολεμική η ανακοίνωση Πατούλη!

Μετά την τελευταία εμφυλιοπολεμική  και καθ` όλα απαράδεκτη σε ύφος, ανακοίνωση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Πατούλη, δεν γίνεται να μην πάρουμε θέση στο ζήτημα που προέκυψε στη σύγκρουση του  Δήμου με τους «Αλληλέγγυους Δρόμους», παρ` ότι σαν κόμμα αποφεύγουμε να εμπλεκόμαστε άμεσα στα δημοτικά πράγματα, εκτός και αν πρόκειται για καίρια πολιτικά ζητήματα.
Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το θέμα είναι γνωστό:
Η δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, «Αλληλέγγυοι Δρόμοι», πραγματοποίησε την 4η κατά σειρά «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες» σε έναν χώρο μεταξύ ρέματος Σαπφούς και συρματοπλέγματος του ΟΑΚΑ που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, έτσι όπως είναι εγκαταλειμμένος (είναι θεωρητικά, στο γενικό πολεοδομικό,  κοινόχρηστος χώρος πρασίνου). 
Εκεί στάθμευσαν 15 περίπου μικρά φορτηγά παραγωγών και αγόραζαν προϊόντα οι δημότες του Αμαρουσίου τη Κυριακή  9 Φεβρουαρίου 2014.
Εκείνη τη μέρα, στο Δημαρχείο στο Μαρούσι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε  κεντρική εκδήλωση με θέμα,
«τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», με συνέπεια να μην έχουμε άμεση αντίληψη αυτών που έγιναν στο χώρο της Αγοράς χωρίς Μεσάζοντες...

Οι «Ροζ Πάνθηρες» πίσω από την εισβολή στο Avenue;

Άρωμα από «Ροζ Πάνθηρες» έχει η ληστεία που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στο εμπορικο κέντρο Avenue στη λεωφόρο Κηφισιάς στο Μαρούσι.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το www.newsit.gr, το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες, σημειώνει ότι οι δράστες της ληστείας χρησιμοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Audi(το εκλεψαν 3 ημέρες πριν από το Παγκρατι), ως πολιορκητικό κριό…
Δηλαδή οι δράστες αφού πρώτα έπεσαν με το παλιό AUDI επάνω στην είσοδο του Εμπορικού κέντρου και αφού την έσπασαν, πέρασαν στο εσv Στη συνέχεια οι δράστες άφησαν το όχημα στο χώρο του Avenue, ενώ η αστυνομία ερευνά, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, εάν έκλάπησαν κοσμήματα.
Πρωτοφανές το χτύπημα σε τόσο κεντρικό σημείο...

Στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, η εκδήλωση με θέμα:«Παιδ(ε)ια ΟΧΙ Βία»

«Σχολικός Εκφοβισμός»:Το μεσημέρι στις 12:00, η σ/τ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ!!!

Υλοποιούνται από χθες τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου

Περισσότεροι από 500 υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τώρα στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου, ορισμένα από τα οποία ξεκίνησαν από χθες Τρίτη 4 Μαρτίου  να υλοποιούνται.
Συνολικά, οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετάσχουν σε 35 τμήματα, κάποια από τα οποία έχουν ήδη δημιουργηθεί ενώ σταδιακά θα δημιουργηθούν και τα υπόλοιπα, και θα υλοποιηθούν μέχρι τη λήξη της Α΄ φάσης του προγράμματος.
Η υποβολή αιτήσεων είναι συνεχής με σκοπό τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων ενηλίκων στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου λειτουργεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιεί προγράμματα με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας.
Τα προγράμματα εθνικής εμβέλειας αφορούν σε εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία: 

Την Παρασκευή όλες & όλοι στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

Η 8η Μάρτη δεν είναι μία τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Είναι μία αγωνιστική ιστορική επέτειος, μέρα απολογισμού της πάλης για την ισοτιμία των εργαζόμενων γυναικών, για την κοινωνική τους ισότητα.
Μέρα που το εργατικό και το γυναικείο κίνημα κάνει το δικό του απολογισμό, προετοιμάζει την συνέχεια της δράσης του, σε μία περίοδο που εξαπολύεται μια καταιγιστική επίθεση σε βάρος των όποιων κατακτήσεων έχουν απομείνει στις συνθήκες του καπιταλισμού, όπου είναι πιο σαφής ο ταξικός χαρακτήρας του προβλήματος της ανισοτιμίας των γυναικών.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν, πως ο καπιταλισμός δεν μπορεί να παραχωρήσει πραγματική ισοτιμία γιατί ακριβώς έρχεται σε αντίθεση με τον εκμεταλλευτικό του χαρακτήρα.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι αγώνες του παρελθόντος πρέπει να γίνουν φωτεινά παραδείγματα για τους αγώνες του σήμερα και τους αγώνες του αύριο.
Να παραδειγματιστούμε και να εμπνευστούμε από τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας που το 1857 έδωσαν στη Νέα Υόρκη το δικό τους αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας.

Τί αλλάζει σε Δήμους & Περιφέρειες με το ν/σ του Υπ.

Θέματα οργάνωσης, οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης και εν γένει λειτουργίας των Ο.Τ.Α. α' και β' Βαθμού και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις Υπουργείου Εσωτερικών» το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Ξεκινώντας από το άρθρο 80 του νομοσχεδίου, μειώνεται σε ένα μήνα, πριν από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο εκλογικός περιορισμός, σε ό,τι αφορά στη μεταβολή υπηρεσιακών καταστάσεων μεταβολές δημοτικών υπαλλήλων, άρθρο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για απελευθέρωση των απολύσεων, για όσους δημοτικούς υπαλλήλους έχουν τεθεί σε καθεστώς «διαθεσιμότητα» και δεν έχουν μεταφερθεί ή θα μεταφερθούν σε άλλη θέση του Δημοσίου.
Το ίδιο άρθρο προβλέπει ότι, οι εκλογικοί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ενόψει των εποχικών θερινών αναγκών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, την πυρασφάλεια, τις ανάγκες συμβασιούχων για τη φροντίδα βρεφών, νηπίων κ.α.) και για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, προκειμένου να μην ανακοπεί η απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων.

ΠΑΜΕ Δημοσίου:Η βελτίωση της ζωής σου είναι στα χέρια σου!

ΟΛΟΙ στη 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ όταν συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ(αρχές Μάρτη).
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με νέα 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 13 και 14 Μάρτη.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.
Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την παροχή ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών.

«ΕνδοΑυτοδιοικητική κινητικότητα»:Κανένας κίνδυνος απολύσεων λέει ο Γ. Μιχελάκης

«Ούτε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ισχυρίζεται ότι, οι 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι, που θα μπουν σε καθεστώς "κινητικότητας", θα μπουν και σε καθεστώς απολύσεων» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στη Δημόσια
Τηλεόραση και σχολιάζοντας τα σενάρια που κάνουν λόγο πως, οι επιπλέον απολύσεις που ζητά η Τρόικα θα προέλθουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εθελοντική Ενδοαυτοδιοικητική Κινητικότητα.
Ο κ. Μιχελάκης, επί του συγκεκριμένου θέματος, έκανε σαφές ότι, δεν υπάρχει κόντρα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Πού μπορείτε να εξυπηρετηθείτε μέχρι τη λειτουργία του Π.Ε.Δ.Υ.

Οδηγό με 20 ερωτήσεις - απαντήσεις, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, κατά τη μεταβατική περίοδο και μέχρι τη λειτουργία του νέου Φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) , εξέδωσε ο Οργανισμός, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
1. ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ;
Στη μεταβατική αυτή περίοδο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται:
Από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, στους οποίους δόθηκε δικαίωμα 400 επισκέψεων ασθενών ανά μήνα.
Από τα εξωτερικά ιατρεία των κρατικών Νοσοκομείων, τακτικά και επείγοντα, από τα Κέντρα Υγείας και από τα Περιφερειακά ιατρεία αυτών.
2. ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ;
Από το διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ στο www.eopyy.gov.gr.
Από το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ, στο τηλέφωνο 210 3803470 και ώρες 08.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., με αστική χρέωση.
Από όλα τα Δημαρχεία, στα οποία έχουν αναρτηθεί λίστες των συμβεβλημένων ιατρών.
Από τα ΚΕΠ όλης της Ελλάδας.
3. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΛΕΓΚΤΗ ΓΙΑΤΡΟ;

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η «αποχέτευση» της Υγείας & οι σχέσεις Αδωνι - Πατούλη ...

Ενώ οι αντιδράσεις για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ συνεχίζονται,
ο καρνάβαλος του δήθεν διαλόγου για την Υγεία, απλώθηκε χθες Καθαρά Δευτέρα ως τραχανάς (μάλλον λόγω ημέρας), στην «Πρώτη Γραμμή» του Μνημονιακού ΣΚΑΪ ...
Στο Αλαφουζοκάναλο αρχικά ενεφανίσθη ο Δήμαρχός μας & Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, αλλά ο πανταχού παρών & ΟΛΑ(ανεξαιρέτως), τα κανάλια επιτηρών ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, το αντελήφθη άμεσα, ζήτησε πάραυτα το λόγο ... & όπως ήτο αναμενόμενο τον έλαβε αστραπιαία...
Τι δεν είπε ο στόμας τους (που λέει κι ο ταπεινός φτωχός λαός)!!!
Ξεκινάμε από το Μπουμπουκομπούμπουκο του νεοφιλελευθεροφασισμού, που το έκλεψε(ως άλλη Ωραία Ελένη), από τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ, η Νέα Ν.Δ του Αντώνη Σαμαρά και έκτοτε το περιβάλλει με ιδιαίτατη στοργή & αγάπη ... εως ένα βαθμό(αρκετά θα τολμούσα να πω), παρεξηγήσιμη...
Βγάζοντας για άλλη μία φορά απο το θηκάρι του το ξίφος του παραλογισμού, επετέθη με δριμύτητα στον Γ. Πατούλη χαρακτηρίζοντάς τον Λαϊκιστή, επειδή λέει γυρίζει από κανάλι σε κανάλι για να τον κατηγορεί σχετικά με το θέμα των εμβολίων(για το ρεκόρ θανάτων από την γρίπη, ΟΧΙ δεν είπε λέξη!). 
Εξω φρενών πρωϊνιάτικα, με ύφος Παντοκράτορα(που αποφασίζει εν μία νυκτί ότι ο καρκίνος στα πρωτα σταδια δεν είναι ΕΠΕΙΓΟΝ περιστατικό!!!), απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ, λέγοντας:
 κ. Πατούλη και η διαστρέβλωση(!) έχει κάποια όρια, τα οποία προφανώς έχουν παντελώς ξεπεραστεί από την πλευρά σας ...
Ο Δήμαρχός μας ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους, προσάπτοντας στον Αδωνι ασχετοσυνη & αγένεια:
Κατ΄ Αρχήν θα παρακαλέσω, είπε, διαγγέλματα τηλεοπτικά με αυξήσεις ή μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται πλέον να ανεχθούμε όχι μόνον ως ΙΣΑ, αλλά και ως Ελληνες ...
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ(ο Είρων) ως συμπολίτης:
Να πάτε και στα βουνά κ. Πατούλη, να κάνετε και επανάσταση ...
Να μην βάζετε ως Δήμαρχος αυξήσεις στις αποχετεύσεις, στους δρόμους!!! 

Οι Μαρουσιώτες γιόρτασαν τα Κούλουμα, παραδοσιακά!

Πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών» στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Καθαρά Δευτέρα καλωσορίζοντας τη Σαρακοστή στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».
Χωρίς χαρταετούς αλλά με ποικιλία από σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και συνοδεία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης, με διάθεση γιορτινή συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι.
Με την ευκαιρία της ημέρας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή για τα Κούλουμα και στον χαιρετισμό του ανέφερε:
 «Ούτε η οικονομική κρίση ούτε ο βροχερός καιρός θέλαμε να σταθεί εμπόδιο ώστε να μην βρεθούμε σήμερα όλοι μαζί εδώ.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 4 Μαρτίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ. LION RENTAL A.E. - Χ.Κ. 596/2013, κτ.λ.)
2. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ. LION RENTAL A.E. - Χ.Κ. 296/2013, κτ.λ.)
3. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από τέλη καθαριότητας και φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων Υπόθεση : ΕΣΤΙΑΣΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ Ι.Κ.Ε.
4. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από τέλη καθαριότητας και φωτισμού και φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων Υπόθεση : Κώνστα Γεωργία
5. Συμπλήρωση της υπ' αρ. 487/2013 ΑΔΣ περί επιστροφής ως αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού (υπόθ. Ε.Παλιούρας & ΣΙΑ Ε.Ε.)
6. Επιστροφή εισπράξεων Τελών Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) ως αχρεωστήτωςκαταβληθέντων
7. Διαγραφή οφειλών Τελών Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υπόθ. Βρέντζου κλπ)

Στάση Εργασίας & παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στον ΟΑΕΔ

Έχει περάσει ένας μηνάς από τότε που η διοίκηση του ΟΑΕΔ είχε δεσμευτεί ότι  με εισήγηση της, προς το υπουργείο εργασίας ζητάει να ισχύσει το γενικότερο πλαίσιο του νόμου 3302/2004 για αναλογικό δικαίωμα αδείας καθώς και οι γενικές και οι ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας και λοχίας.           
Επειδή μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Συνδικάτου δεν έχουμε καμιά συγκεκριμένη απάντηση και τα προβλήματα καθημερινά οξύνονται, οφείλουμε μόνιμοι και εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία να οργανώσουμε την πάλη μας για να σταματήσει η εκμετάλλευση που δεχόμαστε.
Άλλωστε η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση είναι συνολική και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Δεν κάνει διάκριση.       
Συνάδελφε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη 6 Μάρτη από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου και καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στην 13.00 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας
στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8 ΑΛΙΜΟΣ), για να διεκδικήσουμε:  

Έχει το «πολιτικό ακαταλόγιστο» ... ο Γ. Πατούλης!

              «Ενότητα Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι»:
Επαθε αλλά δεν έμαθε το  «σύστημα Πατούλη»!
Με αφορμή απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε δ. τ. του Συνδυασμού μας για το ζήτημα της τιμής ζώνης των εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι, σημειώνουμε τα παρακάτω:        
Με μεγάλη ανυπομονησία περιμέναμε το επόμενο επεισόδιο στη σειρά «το σύστημα Πατούλη δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα».

Η Δημοτική Αρχή φρόντισε να μην μας απογοητεύσει: με μια ανακοίνωση που βρίθει από «μεγάλα λόγια» και άστοχα επιχειρήματα, το «σύστημα Πατούλη» απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει το πολιτικό ακαταλόγιστο.          
Ακαταλόγιστο που νομίζει ότι θα λειτουργήσει και ως μη καταλογισμός ευθυνών έναντι των αδυναμιών, της ασυνέπειας και της αδράνειάς της.
Περιμένουμε ασφαλώς με αγωνία τις φωτογραφίες που θα μας απαντήσουν με «εικόνες» γιατί τώρα, αφού τελικά δεν πήρε το χρίσμα ο κ. Πατούλης για το Δήμο της Αθήνας, συνειδητοποίησε ότι στο Μαρούσι οι τιμές ζώνης στις εργατικές κατοικίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.  
Ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγ. Κωνσταντίνος» έχει επισημάνει ότι «στον οικισμό μας η τιμή ζώνης είναι 1850 €, η μεγαλύτερη τιμή ζώνης, εργατικών κατοικιών, στην Ελλάδα!»

«ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»:Να μην «αξιοποιηθούν» τα 17 στρ. πλησίον της Αττικής οδού...

Ερώτηση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
Με βάση έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου(24 - 2 - 2014) προς το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνεται η καθόλα αρνητική και επιζήμια για την πόλη του Αμαρουσίου διαδικασία ξεπουλήματος - «αξιοποίησης» που θέλει να επιβάλει το ΤΑΙΠΕΔ στους ελεύθερους χώρους  εγκατάστασης υποστήριξης (Χ. Ε. Υ.) πλησίον της Αττικής οδού ( Χ. Ε. Υ. Λεωφόρου Κηφισιάς, Χ. Ε. Υ. Σταθμού Νερατζιώτισσας, Χ. Ε. Υ. Α. Κ. Κύμης) με στόχο την τσιμεντοποίηση συνολικά 17 και πλέον στρεμμάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, σε μια ήδη υπερκορεσμένη  πολεοδομικά περιοχή, ιδιαίτερα επιβαρυμένη από χρήσεις υπερτοπικού χαρακτήρα.
Θεωρώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει καταστροφή για την πόλη μας, πέρα από τις συνέπειες που θα έχει για την απώλεια - ουσιαστικά εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα - σημαντικού κομματιού της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Στη 1:00 το μεσημέρι, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΝΔΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 4 Μαρτίου, στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
2. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ Ο.Τ. Γ414 ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΛΟΓΩΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ».
3. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΩΝ ΟΔΩΝ».
4. Εκδίκαση ένστασης (αρ. Πρωτ. 012077/24-02-2014)της εταιρείας SUPERIOR P.C.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Σαραντακου Μηνολόγιον Μαρτίου

Ο Μάρτιος, όπως ξέρουμε, ήταν αρχικά ο πρώτος μήνας του παλιού ρωμαϊκού ημερολογίου.
Ήταν αφιερωμένος στον θεό Άρη (Mars), κάτι που ταίριαζε αφού τα χρόνια εκείνα οι εκστρατείες ξεκινούσαν την άνοιξη, και μάλιστα την πρώτη του Μάρτη γιόρταζαν το Armillustrum (Αρμιλούστριο) σε τέμενος του Άρη , γιορτή καθαγιασμού των όπλων.
Ο Μάρτης κάνει τα τελευταία κρύα, λένε οι παροιμίες: Μάρτης, γδάρτης, παλουκοκάφτης
  Βέβαια, να θυμηθούμε πως τον καιρό που φτιάχτηκαν οι παροιμίες είχαμε το παλιό ημερολόγιο, άρα πρέπει να πάμε 10-12 μέρες πιο μπροστά:
ο τότε Μάρτης είναι σημερινός Απρίλης ενμέρει. Ξέρουμε άλλωστε ότι “από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα”, εξίσου όπως και “μήτε ο Μάρτης καλοκαίρι, μήτε ο Αύγουστος χειμώνας”.
Σα  1Ανακάλυψις της ραδιενεργείας υπό Ερρίκου Μπεκερέλ
Κυ 2Γενέσιον Αντωνίου Βιβάλντι
Δε  3† Νικολάου Γκόγκολ
Τρ 4Γενέσιον Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη
Τε 5Σωκράτους του φιλοσόφου θανάτωσις
Πε 6Μιχαήλ Αγγέλου
Πα  7Αριστοτέλους του Σταγειρίτου θανή

Tον χαμό του Γιώργου Σιαφλά, θρηνεί η Νίκη Αμαρουσίου…

Θρήνος… έπεσε στη Νίκη μετά το χαμό του Γιώργου Σιαφλά. Ο σύλλογος του Αμαρουσίου με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος,
Η ανακοίνωση:
«Η οικογένεια της Νίκης Αμαρουσίου θρηνεί για τον άδικο “χαμό” του Γιώργου Σιαφλά, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, ο οποίος “έφυγε” από κοντά μας το Σάββατο 1/3 έπειτα από θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα…
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Στο «Σπύρος Λούης» θα γιορτάσουν Κούλουμα οι Μαρουσιώτες!!!

Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, στο14ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

«Προκήρυξη στάσης εργασίας στις 4 Mαρτίου & κινητοποίηση ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης»
Στο πλαίσιο του συντονισμού των αγώνων 
των Συλλόγων Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης - υποταγής των εκπ/κών που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και μετά από την καταγγελία του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε.
«Ο Περικλής» σε βάρος της σχολικού συμβούλου κας Δ. Καυκά, η οποία επιχειρεί να προωθήσει την εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης» με ενημερώσεις - σεμινάρια σε σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της σε ένδειξη συμπαράστασης στον όμορο σύλλογο, ενεργοποιώντας τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της Γ. Σ. του συλλόγου μας, κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας (πεντάωρη από 08:00 έως 13:00) την Τρίτη 4 Mαρτίου 2014 καλύπτοντας συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς - μέλη του συλλόγου μας, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, ώρα 08.45 π. μ.
                               ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

«Κυριακή τῆς Τυρινῆς»:Κατανυκτικός Ἑσπερινός στις 6.00 τό ἀπόγευμα, στόν Ἱ.Ν. τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου


Ἀνακοινώνουμε  στούς  εὐσεβεῖς Χριστιανούς μας ὃτι τήν Κυριακήν τῆς Τυρινῆς 2 Μαρτίου καί ὥρα 6.00 τό ἀπόγευμα θά τελεσθῆ στόν Ἱερό Ναό τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου  Ἀμαρουσίου ὁ πρῶτος Κατανυκτικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου και  Ὠρωποῦ κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ.
Μετά τόν Ἑσπερινό θά ἀκολουθήση ἡ Τελετή τῆς Συγγνώμης.
                                   Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ