Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

«Kοροϊδία» η αλληλεγγύη με κομματική σημαία ...

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους Αλληλέγγυους Δρόμους
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν συνηθίζει να αντιδικεί με τα πολιτικά κόμματα και τις κομματικές οργανώσεις της πόλης.
Η ανακοίνωση όμως που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου , με αφορμή τους αλληλέγγυους δρόμους , μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση σε όσα ανακριβή αναφέρονται σε αυτήν. Με βάση την ανακοίνωση αυτή
Πρώτον, επιβεβαιώνεται αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «καπελώσει» κομματικά την οργάνωση αλληλέγγυοι δρόμοι , που εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητη δομή κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δεύτερον, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κομματική του οργάνωση στο Μαρούσι ενδιαφερόταν πραγματικά για τις δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, θα γνώριζαν ότι στο Δήμο Αμαρουσίου υλοποιούνται εδώ και χρόνια τέτοιου είδους δράσεις, με διάθεση φθηνών και ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς.
Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος που δεν στηρίζουν αυτές τις δημοτικές δράσεις;
Προφανώς γιατί αυτό υπαγορεύει η μικροκομματική αντίληψη που έχουν για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Γι αυτούς η αλληλεγγύη έχει νόημα, αν έχει κομματική σημαία.
Για μας , αλληλεγγύη με κομματική σημαία δεν είναι αλληλεγγύη, είναι κοροϊδία σε βάρος των ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη από στήριξη, είτε αυτοί είναι καταναλωτές που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, είτε είναι μικροί παραγωγοί.
Τρίτον, δεν περιμένουμε το ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου να μας πει ότι οι δράσεις που αφορούν αγορές χωρίς μεσάζοντες αποτελούν σανίδα σωτηρίας για τους μικρούς παραγωγούς. Το βλέπουμε στα μάτια και το ακούμε από το στόμα των δεκάδων παραγωγών που έχουμε στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια ως Δήμος. Η διαφορά η δική μας, σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ως Δήμος δεν επιχειρούμε να εκμεταλλευθούμε μικροπολιτικά την ανάγκη αυτών των ανθρώπων. Εμείς δεν πουλάμε ελπίδα.
Τέταρτον, δεν αντιλαμβανόμαστε το άγχος και την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου , να μετατρέψει τις προσεχείς δημοτικές εκλογές σε κομματική αναμέτρηση. Ποιος είναι ο λόγος;  Το κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που επέλεξαν να υποστηρίξουν σε τοπικό επίπεδο; Η γιατί δεν διαθέτουν προγραμματική πρόταση και τοπικό σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης μας και τους είναι ευκολότερο να «ψαρεύουν» ψήφους όχι με θέσεις, αλλά με συνθήματα; Ας αντιληφθούν ότι στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για να έχει η πόλη μας τα επόμενα πέντε χρόνια Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών;
Τέλος, ας κόψουν επιτέλους το παραμύθι ότι ψήφος στη Διοίκηση Πατούλη είναι ψήφος στην Τρόικα, όταν οι ίδιοι μας λένε, δια στόματος του βουλευτή και τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κου Σταθάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το μνημόνιο. Άρα, σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, ψήφος στο Μαγιάκη σημαίνει ψήφος στην Τρόικα. Αυτό εννοούν; Ότι το μνημόνιο είναι καλό όταν φοριέται με τα κόκκινα και κακό όταν το φοράς με μπλε; Ποιον κοροϊδεύουν επιτέλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου