Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου για «Αλληλέγγυους Δρόμους»:εμφυλιοπολεμική η ανακοίνωση Πατούλη!

Μετά την τελευταία εμφυλιοπολεμική  και καθ` όλα απαράδεκτη σε ύφος, ανακοίνωση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Πατούλη, δεν γίνεται να μην πάρουμε θέση στο ζήτημα που προέκυψε στη σύγκρουση του  Δήμου με τους «Αλληλέγγυους Δρόμους», παρ` ότι σαν κόμμα αποφεύγουμε να εμπλεκόμαστε άμεσα στα δημοτικά πράγματα, εκτός και αν πρόκειται για καίρια πολιτικά ζητήματα.
Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το θέμα είναι γνωστό:
Η δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, «Αλληλέγγυοι Δρόμοι», πραγματοποίησε την 4η κατά σειρά «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες» σε έναν χώρο μεταξύ ρέματος Σαπφούς και συρματοπλέγματος του ΟΑΚΑ που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, έτσι όπως είναι εγκαταλειμμένος (είναι θεωρητικά, στο γενικό πολεοδομικό,  κοινόχρηστος χώρος πρασίνου). 
Εκεί στάθμευσαν 15 περίπου μικρά φορτηγά παραγωγών και αγόραζαν προϊόντα οι δημότες του Αμαρουσίου τη Κυριακή  9 Φεβρουαρίου 2014.
Εκείνη τη μέρα, στο Δημαρχείο στο Μαρούσι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε  κεντρική εκδήλωση με θέμα,
«τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», με συνέπεια να μην έχουμε άμεση αντίληψη αυτών που έγιναν στο χώρο της Αγοράς χωρίς Μεσάζοντες...

Πληροφορηθήκαμε τι συνέβη από τον βουλευτή της Β` Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι  κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, αφού διαπίστωσε ότι οι παραγωγοί ήταν καθ` όλα νόμιμοι , πήρε τα στοιχεία τους και τους έκοψε πρόστιμο 1.000 € ανά παραγωγό, επειδή δεν είχαν άδεια χρήσης του χώρου από το  Δήμο.  Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν στο χώρο σκουριασμένες σιδηροκατασκευές της Ολυμπιάδας 2004.
Αρχικά πιστέψαμε ότι ήταν ένα κλασσικό δείγμα κυβερνητικού αυταρχισμού, με συνδρομή του απερχόμενου δημάρχου Πατούλη, γι αυτό και δεν αντιδράσαμε άμεσα με ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.  Αρκεστήκαμε στη προσπάθεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν σ` επαφή με παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να σβηστούν τα πρόστιμα.
Μετά όμως την απαράδεκτη ανακοίνωση του Δήμου, ενάντια στον κ. Μαγιάκη(άμα θέλει να τα πληρώσει τα πρόστιμα ο Μαγιάκης), σε συνδυασμό με παρόμοια περιστατικά που δείχνουν ότι κεντρική γραμμή της κυβέρνησης των απολύσεων, των δακρυγόνων - ΜΑΤ και κοινωνικής καταστροφής, είναι να χτυπηθούν παντού οι δομές αλληλεγγύης, μέσω ασφυκτικών πιέσεων και απαγορεύσεων των «γαλάζιων» δημάρχων,
Eχουμε να πούμε τα εξής: Η ισοπεδωτική φορολόγηση των αγροτών, σε συνδυασμό με τον ακριβό δανεισμό, την υψηλή τιμή στο πετρέλαιο, τις προμήθειες και πρόσφατα τα διόδια (αυξήσεις), οδηγούν σκόπιμα και με σχέδιο στην εξόντωση των μικρών παραγωγών και αρπαγή της γης και όλων των περιουσιακών τους  στοιχείων  από τις τράπεζες.
Οι «Αγορές χωρίς Μεσάζοντες» είναι για τους μικρούς παραγωγούς σανίδα σωτηρίας, αφού εισπράττουν αμέσως ζεστό χρήμα σε τιμές που και τον καταναλωτή συμφέρει  και αυτούς απαλλάσει από τον εκβιασμό της μεταχρονολογημένης επιταγής (πληρώνονται από τους εμπόρους μετά από 6 μήνες). Αυτή τη σανίδα πριονίζει η κυβέρνηση με κομματικούς γαλάζιους δημάρχους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα απαγορεύουν αντίστοιχες δράσεις αγορών χωρίς μεσάζοντες σε όλη την Ελλάδα.
Αυτόν το στόχο υπηρετούν οι διάφοροι «γαλάζιοι» δήμαρχοι   της «κυβέρνησης ΒΑΓΓΕΛΗ - ΣΑΜΑΡΑ»  που φωτογραφίζονται με τον Φούχτελ, όπως ο απερχόμενος δήμαρχος Πατούλης.
Οι δημότες του Αμαρουσίου γνωρίζουν σήμερα, ότι
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Ή  θα ψηφίσουν ΠΑΤΟΥΛΗ- ΦΟΥΧΤΕΛ- ΤΡΟΪΚΑ
Ή  θα ψηφίσουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου