Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Οι Μαρουσιώτες γιόρτασαν τα Κούλουμα, παραδοσιακά!

Πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών» στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Καθαρά Δευτέρα καλωσορίζοντας τη Σαρακοστή στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».
Χωρίς χαρταετούς αλλά με ποικιλία από σαρακοστιανά εδέσματα, άφθονο κρασί και συνοδεία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης, με διάθεση γιορτινή συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι.
Με την ευκαιρία της ημέρας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή για τα Κούλουμα και στον χαιρετισμό του ανέφερε:
 «Ούτε η οικονομική κρίση ούτε ο βροχερός καιρός θέλαμε να σταθεί εμπόδιο ώστε να μην βρεθούμε σήμερα όλοι μαζί εδώ.
Χάρη στην ευγενική προσφορά καταστημάτων, παραγωγών αλλά και των εθελοντών μας
που προσέφεραν σημαντική χείρα βοηθείας, μπορέσαμε σήμερα τόσοι άνθρωποι να φιλοξενηθούμε στο «Σπύρος Λούης» και να καλωσορίσουμε τη Σαρακοστή με ένα γλέντι που προσέφερε ο Δήμος Αμαρουσίου για όλους τους Μαρουσιώτες».
Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Κρητών Βορείων Προαστίων «Ο Κρηταγενής Ζευς» με αποκριάτικη αμφίεση και χορούς στο πνεύμα των ημερών, και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» με παραδοσιακές φορεσιές, παρουσίασαν χορούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Το δίδυμο Λέτα και Πολυχρόνης Κορρές, με πλούσια νησιώτικη, δημοτική και λαϊκή μουσική επιμελήθηκε το πρόγραμμα της ημέρας, δημιουργώντας μία ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα και ξεσηκώνοντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου