Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αντιδρά στην εκμετάλλευση τριών ελεύθερων χώρων Χ.Ε.Υ, ο Δήμος Αμαρουσίου

Την άμεση αναστολή του ανοικτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού που πρόκειται να διενεργηθεί αύριο (7/3/2014) για την εκμετάλλευση τριών ελεύθερων χώρων εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, χαρακτηρισμένων ως Χώροι Εγκατάστασης Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ), ζήτησε από το Δ.Σ. του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ., αντιπροσωπεία του Δήμου, κατά την επίδοση Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου.           
Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τάσσεται «ενάντια στη διαδικασία «αξιοποίησης» που θέλει να επιβάλει το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. στους ελεύθερους Χ.Ε.Υ. πλησίον της Αττικής Οδού ( Χ.Ε.Υ. Λεωφόρου Κηφισίας, Χ.Ε.Υ. Σταθμού Νερατζιώτισσας, Χ.Ε.Υ.Α.Κ. Κύμης).
Παράλληλα εγκρίνει ομόφωνα: Την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι οι αδόμητοι χώροι συνολικά 17 και πλέον στρεμμάτων εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, την αλλαγή των  χρήσεων γης σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και την προσπάθεια ακύρωσης του πλειστηριασμού των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος αναμένεται να γίνει αύριο 7- 3- 2014.»
Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, που λόγω κωλύματος δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, παρέδωσε στο Δ.Σ του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση της Διοίκησης για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε ενημέρωση και δεν δόθηκε η δυνατότητα διατύπωσης γνώμης, σχετικά με την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων χώρων, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τον φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   
Του Ψηφίσματος είχε προηγηθεί επιστολή του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη προς τον Πρόεδρο κο Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Γιάννη Εμίρη, στην οποία έθετε ως αυστηρές προϋποθέσεις από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου για την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων χώρων:
1.Τη μη επιβάρυνση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού περιβάλλοντος.2.Τη μη μετατροπή της χρήσης τους επί τω χείρω, ειδικά εάν η εκμετάλλευση τους συνδέεται με τη δημιουργία εμπορικών, ξενοδοχειακών κ.λπ. επιχειρήσεων, που εκ των πραγμάτων θα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο υπερτοπικό κέντρο της πόλης.3.Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ανοικοδόμησης χωρίς αντισταθμιστικά για τους κατοίκους του Αμαρουσίου, οφέλη σε πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, καθώς το Μαρούσι ακόμη και σήμερα είναι αποδέκτης των δυσμενών συνεπειών του Ολυμπιακού Νόμου που το μετέτρεψε σε μία απέραντη τσιμεντούπολη.   4.Να παραχωρηθούν άμεσα στον Δήμο ακίνητα ιδιοκτησίας του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και στάθμευσης, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης που επιδιώκεται και της ανάγκης ύπαρξης κοινοχρήστων.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας προς το Δ.Σ. του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. συμμετείχαν εκ μέρους της Διοίκησης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Δημήτρης Σμυρνής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.
Επίσης συμμετείχαν από την μείζονα μειοψηφία ο  κος Κωνσταντίνος Βλάχος και από την ελάσσονα μειοψηφία οι κ.κ. Ελευθέριος Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας, Δημήτρης Πολυχρονιάδης και η Κατερίνα Ψάλτη, ενώ εκ’ μέρους του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Η Ζωοδόχος Πηγή» συμμετείχαν η κα Γεωργία Σκορδίλη και ο κος Άρης Κωστούλης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου