Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η «αποχέτευση» της Υγείας & οι σχέσεις Αδωνι - Πατούλη ...

Ενώ οι αντιδράσεις για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ συνεχίζονται,
ο καρνάβαλος του δήθεν διαλόγου για την Υγεία, απλώθηκε χθες Καθαρά Δευτέρα ως τραχανάς (μάλλον λόγω ημέρας), στην «Πρώτη Γραμμή» του Μνημονιακού ΣΚΑΪ ...
Στο Αλαφουζοκάναλο αρχικά ενεφανίσθη ο Δήμαρχός μας & Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, αλλά ο πανταχού παρών & ΟΛΑ(ανεξαιρέτως), τα κανάλια επιτηρών ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, το αντελήφθη άμεσα, ζήτησε πάραυτα το λόγο ... & όπως ήτο αναμενόμενο τον έλαβε αστραπιαία...
Τι δεν είπε ο στόμας τους (που λέει κι ο ταπεινός φτωχός λαός)!!!
Ξεκινάμε από το Μπουμπουκομπούμπουκο του νεοφιλελευθεροφασισμού, που το έκλεψε(ως άλλη Ωραία Ελένη), από τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ, η Νέα Ν.Δ του Αντώνη Σαμαρά και έκτοτε το περιβάλλει με ιδιαίτατη στοργή & αγάπη ... εως ένα βαθμό(αρκετά θα τολμούσα να πω), παρεξηγήσιμη...
Βγάζοντας για άλλη μία φορά απο το θηκάρι του το ξίφος του παραλογισμού, επετέθη με δριμύτητα στον Γ. Πατούλη χαρακτηρίζοντάς τον Λαϊκιστή, επειδή λέει γυρίζει από κανάλι σε κανάλι για να τον κατηγορεί σχετικά με το θέμα των εμβολίων(για το ρεκόρ θανάτων από την γρίπη, ΟΧΙ δεν είπε λέξη!). 
Εξω φρενών πρωϊνιάτικα, με ύφος Παντοκράτορα(που αποφασίζει εν μία νυκτί ότι ο καρκίνος στα πρωτα σταδια δεν είναι ΕΠΕΙΓΟΝ περιστατικό!!!), απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ, λέγοντας:
 κ. Πατούλη και η διαστρέβλωση(!) έχει κάποια όρια, τα οποία προφανώς έχουν παντελώς ξεπεραστεί από την πλευρά σας ...
Ο Δήμαρχός μας ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους, προσάπτοντας στον Αδωνι ασχετοσυνη & αγένεια:
Κατ΄ Αρχήν θα παρακαλέσω, είπε, διαγγέλματα τηλεοπτικά με αυξήσεις ή μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται πλέον να ανεχθούμε όχι μόνον ως ΙΣΑ, αλλά και ως Ελληνες ...
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ(ο Είρων) ως συμπολίτης:
Να πάτε και στα βουνά κ. Πατούλη, να κάνετε και επανάσταση ...
Να μην βάζετε ως Δήμαρχος αυξήσεις στις αποχετεύσεις, στους δρόμους!!! 
Να μην τους πληρώνουμε...Γιατί εμένα μου ήρθε μία αύξηση για την αποχέτευση ...
Να μην την ξαναπληρώσω!
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:Αύξηση σε εσάς κ. Γεωργιάδη; Κάποιο λάθος κάνετε! Μήπως αυξήσατε τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας σας;
(παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στα όσα κατήγγειλε ο υποψήφιος Περιφεριάρχης Αττικής με τον συνδιασμό «Επανεκκίνηση», Γιώργος Αλαϊάδης(πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα), στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Τριανταφυλλόπουλου - στην οποία παρίστατο ο Γ. Πατούλης - για κάποιες παραβάσεις που αφορούσαν την μεζονέτα του Μπουμπούκου στην πόλη μας, το Μαρούσι ...)!
Τσιμουδιά από τον υπουργό Αδωνι ... ενώ ο Γ. Πατούλης συνέχισε απτόητος, προτρέποντας τον Αδωνι να μην μπλέκει τις γραβάτες με τα ...
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ χαρακτήρισε επίσης προσχηματικό τον δήθεν διάλογο του Αδώνιδος για την Υγεία, σημειώνοντας με νόημα:Υγεία με Twitter κ. υπουργέ δεν γίνεται!!! Εφαρμόζεται απλά κατά λέξη την σελιδα της Τρόϊκας...
Ο υπουργός(με το γνώριμο απειλητικό του ύφος), εμφανως προσβεβλημένος απάντησε:
 ο Λαϊκισμός κ. Πατούλη έχει όρια!!!
Ο Δήμαρχός μας του συνέστησε να κάνει υπομονή, αλλά ο Μπουμπούκος εν πλήρει συγχύσει
(με φόρα στην κατηφόρα της εξουσιομανίας του), το ξέκοψε:
Υπομονή με τους λαϊκιστές κ. Πατούλη, εγώ δεν έχω, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα κάνει ο Πατούλης λόγω των επικείμενων εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο!!!
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ (διατηρώντας πάντα την ψυχραιμία του), ανταπάντησε λέγοντας:
Οπως εσεις κ. Γεωργιάδη εχετε ισχυριστεί άπειρες φορές ότι δεν είστε ίδιος με τους άλλους πολιτικούς, σας λέω ότι εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους προέδρους ...
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ:ΟΧΙ Είστε πολύ χειρότερος κ. Πατούλη από τους άλλους Προέδρους Επιστημονικών Συλλόγων!!!

H αναφορά- καταγγελία για την μεζονέτα του Αδώνιδος!!!
  Η ιστορία ξεκινάει από το 2007 όταν ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε αγορά μεζονέτας 217,14 τ.μ στο Μαρούσι Αττικής (επί οικοπέδου 450,37 τ.μ) αντικειμενικής αξίας, όπως δήλωσε στην επιτροπή της Βουλής, 274.938,60 ευρώ.
Σύμφωνα όμως με τον καταγγέλλοντα, ο κ. Γεωργιάδης απέκρυψε την πραγματική αξία μεταβίβασης του ακινήτου, αφού για αγορά σπιτιού αντικειμενικής αξίας 274.938, 60 ευρώ, δανειοδοτήθηκε από ιδιωτική Τράπεζα με το ποσό των 530.000 ευρώ. Δηλαδή ο κ. Γεωργιάδης έλαβε ως δάνειο ένα χρηματικό ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από την αξία του σπιτιού που δηλώθηκε στην επιτροπή της Βουλής.
Παράλληλα, στην αναφορά του, ο κ. Αλαϊάδης επισημαίνει πως η ιδιωτική τράπεζα προσημείωσε το ακίνητο για το ποσό των 660.000 ευρώ, αναγνωρίζοντας δηλαδή πολύ υψηλότερη αντικειμενική αξία , από αυτή που ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει στην επιτροπή της Βουλής.
Όπως εξηγεί ο πολιτικός μηχανικός, η αντικειμενική αξία του ακινήτου εκείνη την εποχή που έγινε η αγορά, εκτιμάται στα 750.000 ευρώ.
Δηλαδή διαφορά περίπου 480.000 ευρώ από τα 274.938,60ευρώ που δηλώθηκε το ακίνητο.
Όπως εκτιμά λοιπόν ο καταγγέλλοντας, ο υπουργός Υγείας θα έπρεπε να καταβάλλει στην εφορία επιπλέον 48.000 ευρώ από τα χρήματα που έχει ήδη καταβάλλει. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εισαγγελέας θα πρέπει να ελέγξει και την εμπλεκόμενη ιδιωτική τράπεζα που χορήγησε το δάνειο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν απέκρυψε ή όχι, το πραγματικό τίμημα της μεζονέτας, αποδεχόμενη ως αξία του ακινήτου τις 660.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία η τακτική αυτή συνηθιζόταν από όλες τις τράπεζες για να δικαιολογήσουν τη διαφορά της αντικειμενικής αξίας από την εμπορική αξία, την οποία και δάνειζαν παρανόμως.
Σε πολλές περιπτώσεις αυτήν την διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και εμπορικής αξίας παλαιότερα τη βάφτιζαν επισκευαστικό δάνειο, για να εξαπατηθεί το δημόσιο με την καταβολή μικρότερου φόρου μεταβίβασης.
Πάντως, σύμφωνα με το κ. Αλαϊάδη, το όλο θέμα δεν αφορά μόνο την ψευδή δήλωση του Υπουργού Υγείας στην επιτροπή της Βουλής για την αξία του ακινήτου, αλλά δημιουργεί και άλλα δεδομένα, αφού διάφοροι φόροι όπως το χαράτσι της ΔΕΗ, είναι κατά πολύ μικρότεροι από αυτόν που θα έπρεπε να πληρώνει πραγματικά για το συγκεκριμένο ακίνητο ο υπουργός Υγείας.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου