Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Για 4η χρονιά η δράση «Κουτί παπουτσιών» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

                                                 «Τα παιδιά βοηθούν παιδιά»... 
Μ’ αυτό το σύνθημα πραγματοποιείται φέτος για 4η συνεχή χρονιά - μετά το 2015, 2016 & το 2017 - η δράση «Κουτί παπουτσιών» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο τμήμα της σχολικής ζωής, διοργανώνεται για άλλη μια φορά από το Μαθητικό Κοινοβούλιο, τους δύο Καθηγητές Εμπιστοσύνης και την Επιτροπή Κοινωνικών Δράσεων.

Στόχος της δράσης «Κουτί παπουτσιών» είναι να δώσει χαρά σε παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη. Άλλωστε υπάρχει λόγος για τον οποίο η δράση αυτή πραγματοποιείται για άλλη μια φορά την εβδομάδα, πριν από την έναρξη των διακοπών του Πάσχα. 
Στη Γερμανία την περίοδο του Πάσχα το πασχαλινό λαγουδάκι φέρνει σε όλα τα παιδιά μικρά δώρα, όπως για παράδειγμα γλυκίσματα, σχολικά είδη, αλλά και μικρά είδη ένδυσης ή ένα ιδιαίτερο σαμπουάν.
Για να επωφεληθούν και τα παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη απ’ αυτήν την όμορφη πασχαλινή παράδοση, καλούμε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών τα οποία φοιτούν στο Προνηπιακό και στο Νηπιακό Τμήμα, να προετοιμάσουν ένα «κουτί παπουτσιών», για ένα παιδί που υποφέρει. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό το κουτί διαβάστε το έντυπο γι’ αυτήν τη δράση το οποίο θα βρείτε  pdf συνημμένο εδώ .)
Τα «κουτιά παπουτσιών» μπορούν να παραδοθούν στις 19 και στις 20 Μαρτίου από την πρώτη έως και την έκτη σχολική ώρα στο χώρο μπροστά από την αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής μας. 
Στο πλαίσιο της τελετής λήξης, στην οποία θα σας προσκαλέσουμε στις 21 Μαρτίου, την πρώτη και τη δεύτερη σχολική ώρα, θα μιλήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων εκπρόσωποι των οργανώσεων, οι οποίοι θα παραλάβουν «κουτιά παπουτσιών» από τα παιδιά και τους νέους της Σχολής μας.
Μεταξύ άλλων αναμένουμε και τη βραβευμένη με το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν κ. Έφη Λατσούδη από τη Λέσβο. 
Μια αντιπροσωπεία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών θα επισκεφθεί τη Λέσβο από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου, για να παραδώσει αυτοπροσώπως «κουτιά παπουτσιών» σε παιδιά προσφύγων τα οποία έχουν ανάγκη.
Για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η δράση, απαιτείται η υποστήριξη ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ας δείξουμε και φέτος όλοι μαζί αλληλεγγύη.                                                                    € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου