Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

«Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής» του Συντάγματος, δήλωσε ο Ζάεφ στο «euronews»!

Ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν τίθεται ζήτημα ταυτότητας
«Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής» του Συντάγματος, δηλώνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο euronews ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας ακόμα ότι δεν τίθεται ζήτημα ταυτότητας.
euronews: 
«Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να τροποποιήσετε το Σύνταγμα. Είστε διατεθειμένοι να το κάνετε αυτό;»
Ζόραν Ζάεφ: 
«Τροποποιήσαμε το Σύνταγμα το 1993, εξαιτίας των συναισθημάτων των Ελλήνων φίλων μας. Ήθελαν να είναι περισσότερο καλυμμένοι, να νοιώθουν πιο άνετα και έτσι προχωρήσαμε με τη δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματός μας, ώστε να λάβουμε μέτρα κατά πιθανού αλυτρωτισμού και οτιδήποτε παρόμοιο. Όλα τα βήματα που κάναμε μέχρι τώρα, είναι προς την κατεύθυνση πλήρους εξάλειψης του αλυτρωτισμού. Σίγουρα, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι δεν έχουμε εδαφικές διεκδικήσεις ή οτιδήποτε σχετικό
euronews: «Άρα δεν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε το Σύνταγμα.»

Ζόραν Ζάεφ: «Δεν υπάρχει λόγος. Το Σύνταγμα είναι βιβλίο εσωτερικών κανόνων. Δεν έχει επιπτώσεις εκτός της χώρας»
euronews: «Συζητάτε για την εθνότητα και την γλώσσα;»
Ζόραν Ζάεφ:«Όχι, δεν υπάρχει συζήτηση για την ταυτότητα. Αυτό σημαίνει όχι για την εθνότητα. Υπάρχει μία παράγραφος για την ιθαγένεια, δηλαδή για την υπηκοότητα.»
euronews: «Η ελληνική πλευρά επίσης επιμένει ότι όποιο και να είναι το νέο όνομα θα πρέπει να είναι erga omnes. Θα το δεχτεί αυτό ο λαός σας;»
Ζόραν Ζάεφ: «Erga omnes σημαίνει εφαρμογή για τον υπόλοιπο κόσμο, για όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αυτή την εφαρμογή, γιατί γνωρίζω ότι είναι πολύ σημαντική για την ελληνική πλευρά. Πρέπει να τους καταλάβουμε σε αυτό, γιατί είναι απαραίτητο για αυτούς να έχουν το erga omnes
 Ολόκληρη η συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στο euronews θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 14.00
                                                                     Συμέλα Τουχτίδου
                                                                      € « » $  ●▲▼◄►
                                                              ΠΗΓΗ://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου