Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Αύριο στις 4:00 μ.μ. έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, η συγκέντρωση κατά του Γ. Μπουτάρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου από πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά κι άλλων περιοχών, ύστερα από σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα μέσω του facebook, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα απαιτήσουν την παραίτηση του Γ. Μπουτάρη.
Αφορμή για την κινητοποίηση των πολιτών αποτέλεσαν οι τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την αλλαγή των ονομάτων στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο «Μακεδονία». 
Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 4:00 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο.
Σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές αναφέρουν μεταξύ άλλων πως, «από την συνολική στάση του Δημάρχου της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας, μέρος της οποίας στάσης του , είναι το αναφερθέν Δημοτικό Συμβούλιο, με αναφορές για σύνθετη ονομασία , με την παρέμβαση του στην εξωτερική πολιτική μιας και προτείνει συγκεκριμένο όνομα και ταυτόχρονα συμβάλει αρνητικά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται δηλώνοντας χάσαμε». 
Μετά από αυτές τις δηλώσεις και τοποθετήσεις , απαιτούμε την παραίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. 
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Χρήστος Αναστασίου, διοργανωτής της διαμαρτυρίαςμιλώντας στο seleo.gr, με αφορμή την διοργάνωση της εν λόγω διαμαρτυρίας αλλά κιαν πιστεύει πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρέπει να παραιτηθεί.
Γιατί διοργανώνετε την εν λόγω κινητοποίηση κατά του δημάρχου;
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την συνολική του στάση απέναντι στο Σκοπιανό, δείχνει ότι είναι αναντίστοιχος με τους πολίτες του που δεν θέλουν σύνθετη ονομασία είτε με γεωγραφικό προσδιορισμό είτε με χρονικό, παρεμβαίνει στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής προτείνοντας συγκεκριμένο όνομα & αποκορύφωμα της στάσης του ήταν οι απαράδεκτες δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Ανακόλουθος με τον ίδιο του τον εαυτό , με τις ανασκευασμένες & αναδιατυπωμένες δηλώσεις του, δημιουργεί καθημερινά , ένα γκρίζο και θολό τοπίο που βοηθά την πλευρά των Σκοπίων μιας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. 
Σκεφτείτε το αποτύπωμα στο διεθνές στερέωμα τέτοιων δηλώσεων.
 Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης -προ ημερών- τόνισε πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν και πως ποτέ δεν πρότεινε, ούτε θα προτείνει αλλαγή του ονόματος στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ποια η δική σας άποψη;
Αλλοπρόσαλλες δηλώσεις και διφορούμενες που έχουν ως τελικό αποτέλεσμα να μειώνεται η διαπραγματευτική δυναμική μας και το τελικό αποτύπωμα να είναι εις βάρος μας καταφανώς. Κατέχει την υψηλή θέση του Δημάρχου και καθημερινά ευτελίζει τον θεσμό και ταυτόχρονα ευτελίζει τον ίδιο του τον εαυτό. 
Δεν έχει την σοβαρότητα να προσέξει τις δηλώσεις του και γίνεται περίγελος της δημοσιότητας. 
Το σίγουρο είναι πως οι Σκοπιανοί βρήκαν πολύ καλό σύμμαχο.
Πιστεύετε ότι θα παραιτηθεί ο Γιάννης Μπουτάρης;
Πιθανόν όχι, αλλά η δύναμη του λαού και η δημιουργία ενός μετώπου που έχει ένα και μοναδικό σκοπό , στην παρούσα φάση, να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η πρωτεύουσα μας να αναδείξει τον Πατριωτικό και Εθνικό χαρακτήρα της που επιζητεί μία δίκαιη λύση και να αποδοθεί δικαιοσύνη στην ιστορική παραχάραξη των γειτόνων μας. 
Παράλληλα θέση ευθύνης έχουν και οι σύμβουλοι της παράταξης του που στηρίζουν τον Δήμαρχο τους και γίνονται συμμέτοχοι αυτής της παραχάραξης.
Στα σχέδια σας είναι να κλιμακώσετε τις κινητοποιήσεις σας;
Βεβαίως , βρισκόμαστε στην αρχή και σταδιακά θα ξεδιπλώνονται τα σχέδια μας και οι δράσεις μας. Όσο ο λαός αντιδρά και πλαισιώνει τέτοια κινήματα είναι μονόδρομος η συνέχιση του αγώνα που ξεκινά από την παραίτηση του Δημάρχου και φτάνει στην πλήρη δικαίωση και αποκατάσταση της Ιστορίας. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!
                                                                         € « » $  ●►▲▼◄
                                                                    ΠΗΓΗ://www.olatanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου