Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

1ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών - 1 st με θέμα: «Ποικιλομορφία- Diversity»

Στο 1 ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών - 1 st με θέμα: «Ποικιλομορφία- Diversity» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης που διεξήχθη, με την στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Γαρδέλης» του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής και στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων.
Σύμφωνα με τους κανόνες οι μαθητές συζήτησαν εκπροσωπώντας μια χώρα που δεν ήταν η δική τους, όπως ακριβώς θα έπραττε ένας πραγματικός διπλωματικός αντιπρόσωπος στο πλαίσιο μιας Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών.
Οι μαθητές συνδιαλέχθηκαν, αντιπαρατέθηκαν και συμβιβάστηκαν προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στα ζητήματα που είχαν τεθεί στην επίσημη ατζέντα του Συνεδρίου.
Εκπαιδευτικός σκοπός τού Συνεδρίου υπήρξε η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα.
Συνακόλουθα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να βελτιώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες, να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα – η οποία ήταν και η επίσημη γλώσσα τού Συνεδρίου – και να αποδεχθούν τον διάλογο ως μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον Διευθυντή του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Αναβρύτων κ. Λεωνίδα Μάντζο γι’ αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία καθώς είναι το πρώτο αντίστοιχο Συνέδριο που αναλαμβάνει δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές του σχολείου, συμβούλεψε τους μαθητές να επιδιώκουν την αριστεία, ενώ εξήρε την αξία της παιδείας και της γενικότερης καλλιέργειας τονίζοντας την ιδιαίτερη συμβολή των δασκάλων.
Τέτοιες ιδιαίτερες και συνάμα ξεχωριστές πρωτοβουλίες διαμορφώνουν  ένα νέο τοπίο στον τομέα της μάθησης, συμβάλλοντας όσο κανένας άλλος στη διακίνηση ιδεών, γνώσεων και εμπειριών, κατέληξε ο κ. Πατούλης. 
                                                            € « » $  ●▲▼◄► 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου