Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ερώτηση «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προς τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας

Στον αδιαμόρφωτο δημόσιο πεζόδρομο μεταξύ του ΟΤ Γ1083 και του ΟΤ 1087   που ευρίσκεται όπισθεν του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, απέναντι από τη Γερμανική σχολή  και εκτείνεται μέχρι το ρέμα Σαπφούς, έχει τοποθετηθεί από ιδιώτη μπάρα που αποτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση προς το παρακείμενο αρχαιολογικό πάρκο.
Το πάρκο έχει διαμορφωθεί εδώ και δέκα πέντε περίπου χρόνια από τη Β Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και περιλαμβάνει αρχαιότητες ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων.
Επί πλέον στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο σταθμεύουν ιδιωτικά αυτοκίνητα, λειτουργεί χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων και υπαίθριο συνεργείο κατασκευών.
Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ρυμοτομηθεί με βάση το νόμο 3207 για το Ολυμπιακό χωριό τύπου που όμως μετά την απόφαση του ΣτΕ 376/2014 και την απόρριψη ως αντισυνταγματικού του άρθρου 6 του παραπάνω νόμου ο πολεοδομικός σχεδιασμός ευρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

●►Σκοπεύει η δημοτική αρχή να αποκαταστήσει την ελεύθερη πρόσβαση προς το αρχαιολογικό πάρκο που αποτελεί το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο που ευρίσκεται στο Δήμο μας
●►Είναι νόμιμη η λειτουργία εντός των προαναφερθέντων χώρων των χρήσεων της στάθμευσης αυτοκινήτων, μεταφόρτωσης απορριμμάτων και συνεργείου κατασκευών.
●►Έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες νόμιμες άδειες λειτουργίας και αν όχι
Τι μέτρα θα λάβει για την απομάκρυνση των ανωτέρω εγκαταστάσεων και την επιβολή των νόμιμων προστίμων στους αυθαιρετούντες
                                                         Οι ερωτώντες δημοτικοί σύμβουλοι

                                                                Λ. Μαγιάκης Αικ. Ψάλτη
                                                                     € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου