Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΧΕΥ Νερατζιώτισσας:Αντιπροσωπεία της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», είδε τον Αν. Υπ. Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Λ. Μαγιάκη και τους δημοτικούς συμβούλους Αικ. Ψάλτη και Π. Κούκουζα, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον «ΟΙΚΟΛΟΓΟ - ΠΡΑΣΙΝΟ» Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη 
Στη συνάντηση, που  όπως αναφέρουν πηγές, έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, παρέστησαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη και η κ. Σμαρώ Κιούση αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών.
Η παράταξη ανέπτυξε στον «ΟΙΚΟΛΟΓΟ» Υπουργό τις θέσεις της σχετικά με την εκδοθείσα από την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου άδεια δόμησης κτιρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 5000 τ.μ. στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανακληθεί.
Τόνισε ότι η υπουργική απόφαση Ταγαρά της 23-1-2015 με την οποία δόθηκαν χρήσεις γης στο εν λόγω οικόπεδο είναι σε αντίθεση με τον νόμο 2445/96 που καθόρισε τις χρήσεις γης στο ΧΕΥ και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί.
Επί πλέον ισχυρίστηκε ότι η γνωμοδότηση του ΚΕΣΑ βάσει της οποίας εγκρίνεται η αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 20% είναι αναιτιολόγητη αφού όχι μόνο δεν βελτιώνει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο από ότι είναι σήμερα.
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει την υπόθεση καιταυτόχρονα να απαντήσει στο από 18-1-2016 έγγραφο προς την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου τοοποίο και του κοινοποιήθηκε την ίδια ημέρα.
Τέλος, για το θέμα των χρήσεων γης και στα υπόλοιπα δύο ΧΕΥ του Αμαρουσίου αλλά και στις υπόλοιπες δημόσιες εκτάσεις και κτίρια της πόλης, που έχουν διαβιβαστεί προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ, εξέφρασε τη θέση ότι θα πρέπει να εξεταστεί προηγουμένως η φέρουσα ικανότητα των συγκεκριμένων περιοχών καθώς και οι πολεοδομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της περαιτέρω δόμησης στους ανωτέρω χώρους, ενώ θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και η πολιτική βούληση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για τις χρήσεις των χώρων αυτών.
                                                                  ΠΗΓΗ:www.xtypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου