Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Περισσότερες από 150 γυναίκες συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας

105 γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, με τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό  μαστογράφο, στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού «Άγιοι Ανάργυροι».
Το πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά  με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) κ. Γιώργου Πατούλη, σε εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε το Δίκτυο με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» για τη στήριξη των γυναικών που είναι είτε ανασφάλιστες, είτε άνεργες ή πληρούν άλλα κοινωνικά κριτήρια στους 160 Δήμους μέλη του Δικτύου.
Τις ομαδικές επισκέψεις οργάνωσαν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, οι οποίοι συνόδευσαν τις δικαιούχους στο Κέντρο Πρόληψης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ψηφιακές μαστογραφίες.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος για τη φετινή χρονιά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γιώργος Πατούλης  σημειώνει:
Αγκαλιάζουμε τις ανασφάλιστες και άνεργες γυναίκες του Δήμου μας προσφέροντάς του ισότιμο δικαίωμα στην πρόληψη. 
Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» για την άριστη συνεργασία, μέσα από την οποία παρέχεται η δυνατότητα στις γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες σε όλους τους Δήμους μέλη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Υ.Υ. να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας τους.»           
Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων γυναικών, ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας για την άνετη και ασφαλή μεταφορά τους προς το Κέντρο.                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου