Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Στο σ/ν για τις 100 δόσεις εντάχθηκαν οι οφειλές προς ΟΤΑ

Στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο εντάσσονται τελικά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους, ώστε να μπορεί ο πολίτης να τις εξοφλήσει με δόσεις.
Όπως είχε αποκαλύψει το «ΒΗΜΑ» (13.3.2015), ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης, ύστερα από συνεννόηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, προώθησε διάταξη για την αποπληρωμή με διευκολύνσεις των οφειλών πολιτών προς τους δήμους.
Έτσι στο σχέδιο Νόμου για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας που συζητήθηκε, σήμερα το πρωί, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, εντάχθηκαν, ώστε να περιληφθούν στις ευεργετικές συνέπειες του νόμου και οι διατάξεις για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ.

Στο άρθρο 1 του σχεδίου νόμου προστέθηκε παράγραφος η οποία ορίζει ότι στη ρύθμιση για διευκόλυνση αποπληρωμής με δόσεις υπάγεται επίσης «το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26-5-2015 προς ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς σε γη των προς ένταξη ιδιοκτησιών σύμφωνα με το ν 1337/1983. Για τις οφειλές αυτές η σχετική αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ».

Το αίτημα αυτό είχε τεθεί από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ΔήμωνΕλλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Πατούλης είχε δύο φορές παρέμβει με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών
ΠΗΓΗ:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου