Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Μαρούσι


Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργιο Πατούλη, την παρέλαση των μαθητών, οδηγών, προσκόπων και συλλόγων και την επετειακή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός, από την ανατολή της 22ας Μαρτίου 2015 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015,  όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης καθώς και φωταγώγησή τους, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.
                                 Τρίτη 24 Μαρτίου 2015
 Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους, καθώς και από συλλόγους, Ν.Π.Δ.Δ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων Αμαρουσίου και λοιπούς φορείς της πόλης.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
                                 Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015
07:30 - Θα σημάνουν οι καμπάνες των Εκκλησιών.
10:30 - Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη Δοξολογία θα παραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, Αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης.
11:00 - Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη. Κατάθεση στεφάνων - Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
11:30 - Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, οδηγών, προσκόπων και συλλόγων.
Μετά το πέρας της παρέλασης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού  (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι) η σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου κα Χριστίνα Σπηλιακοπούλου θα ερμηνεύσει τραγούδια για την  Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου κ. Μανώλης Παπαγιάννης.
17:00 - Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου