Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Εντάχθηκε στο «Ε.Π. Αττική», η ανάπλαση του Κ.Χ. στο Ο.Τ. 9760, στο Σωρό!

Μετά από επίμονη και αποτελεσματική όπως αποδείχθηκε , διεκδίκηση της Διοίκησης Πατούλη, εντάχθηκε το έργο που αφορά την «Ανάπλαση του Κ.Χ. 9760 και της γύρω περιοχής στο Δήμο Αμαρουσίου», στον Άξονα προτεραιότητας Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του Ε.Π. Αττική.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης», ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.436.871 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης.
Τι παρεμβάσεις προβλέπονται
Σύμφωνα με τη μελέτη που κατατέθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου, το έργο αφορά την ανάπλαση:
του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου του Ο.Τ. 9760 του Δήμου Αμαρουσίου,του ανώνυμου πεζοδρόμου νότια του Κ.Χ. 9760,της οδού Κονίτσης, από την οδό Κέκροπος ως την οδό Αγίου Αθανασίουτης οδού Αγίου Αθανασίου, από την οδό Κονίτσης ως την οδό Σωρούτης οδού Σωρού, από την οδό Αγίου Αθανασίου ως την οδό Αμμοχώστου.
Ποιος είναι ο στόχος του έργου

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της εν λόγω περιοχής (Π.Ε. Σωρός) μέσω της δημιουργίας ενός ελεύθερου δημόσιου χώρου αναψυχής και πρασίνου, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και ταυτόχρονα θα αποτελέσει πόλο έλξης για τις γύρω περιοχές. 
Το πάρκο που θα δημιουργηθεί στο χώρο που μέχρι πρότινος βρισκόταν το αμαξοστάσιο του Δήμου, θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή και θα της προσδώσει νέο ύφος και μια νέα, «πράσινη ταυτότητα». Επιπλέον, μέσω της ενίσχυσης του πρασίνου , της χρήσης ψυχρών υλικών και του σχεδιασμού που θα γίνει με βάση τις βιοκλιματικές αρχές, θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος και η βελτίωση των επιπέδων θερμικής άνεσης.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης τόνισε: «Είχαμε υποσχεθεί στους κατοίκους του Σωρού πως θα μετατρέψουμε το χώρο του πρώην αμαξοστασίου του Δήμου, σε ένα πρότυπο χώρο πρασίνου και αναψυχής, που θα αναβαθμίσει τη συνολική εικόνα της γειτονιάς. Στη δέσμευση μας αυτή ανταποκρινόμαστε με συνέπεια και ευθύνη. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως Αυτοδιοίκηση, παράγουμε έργο για την πόλη και τους πολίτες. Κι αυτό το πετυχαίνουμε αφενός γιατί έχουμε σχέδιο, αφετέρου γιατί έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι γνωρίζουμε να διεκδικούμε από την Κεντρική Εξουσία με αποτελεσματικό τρόπο τη χρηματοδότηση που είναι απαραίτητη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ , κ. Κ. Χατζηδάκη, για τη θετική τους συνδρομή στην προσπάθεια μας για εξασφάλιση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου. Ως Διοίκηση του Δήμου, συνεχίζουμε την προσπάθεια και το έργο μας, για να ομορφύνουμε τις γειτονιές μας, για να ξανακάνουμε το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου