Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σειρά έργων προγραμματίζονται στη γειτονιά του Παραδείσου

Την υλοποίηση έργων υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς του Παραδείσου, συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παραδείσου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στα αιτήματα που ετέθησαν από την πλευρά του Συλλόγου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Δημήτρη Σμυρνή, Νικόλαου Πέππα, Βασίλη Κόκκαλη και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η  Διοίκηση του Δήμου ανέπτυξε τη σειρά των έργων που προγραμματίζονται στη περιοχή που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της γειτονιάς.                 
Συγκεκριμένα:
Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «Στέκι Γειτονιάς», όπου θα στεγασθεί και το «ΚΑΠΗ» της περιοχής, η αρμόδια υπηρεσία της Δήμου έχει προχωρήσει στη αναζήτηση ακινήτων που πληρούν τις προδιαγραφές και ήδη η προσπάθεια βρίσκεται στη τελικό στάδιο για την υλοποίησή της.              
Άμεσα θα ενταχθεί στην αντίστοιχη εργολαβία, η διάνοιξη και άλλων φρεατίων και στις δύο πλευρές της Αμαρουσίου Χαλανδρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η απορροή των ομβρίων,
 μέχρι την υλοποίηση της μελέτης για την κατασκευή αγωγών ομβρίων η οποία βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης.           
Τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στη δημιουργία λαχανόκηπου στο Άλσος, ενώ θα εξετασθεί εάν πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές για τη δημιουργία παιδικής χαράς, παράλληλα με την αναμόρφωση της πλατείας Νίκου Γούναρη και την τοποθέτηση εκεί της προτομής του Ν. Γούναρη.
Στη γειτονιά του Παραδείσου, όπως και στις περιοχές του Αγίου Θωμά και του Πολυδρόσου θα υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης της γειτονιάς, στο πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης των περιοχών αυτών, μετά τη  επιτυχημένη διεκδίκηση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη και την έγκριση της χρηματοδότης των έργων ύψους 5,6 εκτ. ευρώ. Το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.
Παράλληλα, θα προχωρήσουν οι παρεμβάσεις στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας,  όπου αυτό είναι εφικτό, για την αποτροπή  της παράνομης στάθμευσης και την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.
Θα ενισχυθεί επίσης η ηλεκτροφωτισμός με αντικατάσταση των παλαιού τύπου φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και υψηλής απόδοσης φωτισμού. 
Ο οδοκαθαρισμός της γειτονιάς του Παραδείσου πραγματοποιείται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, γεγονός που αναγνώρισαν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.     
Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης δέχθηκε τις ευχαριστίες της Προέδρου κας Λένας Προεστάκη και των μελών του συλλόγου για την άοκνη προσπάθεια του να δοθούν λύσεις που να ικανοποιούν τους κατοίκους της γειτονιάς και τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με τους συλλόγους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου