Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Για τις παρεμβάσεις στη γειτονιά των Αναβρύτων, ενημερώθηκε ο «Άγιος Δημήτριος»

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο τοπικός σύλλογος της περιοχής, «Άγιος Δημήτριος»,  ενημερώθηκε από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και από μέλη της Διοίκησης, για την πρόοδο των εν εξελίξει έργων και παρεμβάσεων στη γειτονιά των Αναβρύτων
Η συζήτηση με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, περιεστράφη στα ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος που αφορούν στην περιοχή, για τα οποία η Διοίκηση του Δήμου αναφέρθηκε αναλυτικά στα βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί και στο στάδιο που βρίσκονται σήμερα.     
Ειδικότερα:
Στο αίτημα του συλλόγου για την εγκατάσταση του προκατακευασμένου Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου σε κοινόχρηστο χώρο της περιοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου προτίθεται να προχωρήσει τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, που ήδη έχουν ξεκινήσει από τα εξωτερικά συνεργεία.
Στο θέμα της οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς, η διαδικασία συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα αναμένεται η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβούλιου, προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιο για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Μετά την οριστική διευθέτηση του θέματος θα προχωρήσει και η μελέτη για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. 
 Όσον αφορά στα έργα υποδομής, μετά το αίτημα του συλλόγου, τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου και ακολουθεί η ένταξή της οδού στο πρόγραμμα εργολαβιών για την ασφαλτόστρωσή της, ενώ αναφορικά με την κατασκευή ρείθρων σε οδούς της περιοχής έχουν ήδη εκπονηθεί οι μελέτες και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου.
Στο θέμα για την αξιοποίηση του Κτήματος Καρέλλα, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης ανέλυσε τις προθέσεις του Δήμου για την αξιοποίησή του χώρου, για την οποία θα υπάρξει συνεργασία με το Σύλλογο.
Ο κος Πατούλης στο τέλος της συνάντησης δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες της Προέδρου κας Βασιλείας Σκότη και των μελών του Δ.Σ. που παρίσταντο για την συνεχή προσπάθεια και το αμέριστο ενδιαφέρον του για την περιοχή των Αναβρύτων,ώστε να δοθούν λύσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Εκ μέρους της Διοίκησης συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής και Βασίλης Κόκκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου