Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

1ο Φόρουμ Εργασίας του ΟΑΕΔ

  Yποβλήθηκαν 4.500 βιογραφικά σε ένα ΣαββατοΚύριακο !!!

ΠEPIΣΣOTEPA από 4.500 βιογραφικά σημειώματα υποβλήθηκαν στις 25 μεγάλες επιχειρήσεις που προσέφεραν θέσεις δουλειάς στο πλαίσιο του 1ου Φόρουμ Εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι. Στόχος του οργανισμού ήταν η ανάπτυξη δημιουργικών συνεργειών στον τομέα της εργασίας μέσα από την ενίσχυση της επικοινωνίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις και στους αναζητούντες εργασία.
Την έναρξη των εργασιών του φόρουμ κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης, παρουσία της υφυπουργού Εργασίας Aννας Νταλάρα και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Aννας Στρατινάκη. «Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται η σύζευξη όσων αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις που προσφέρουν απασχόληση. Με τέτοιες πρωτοβουλίες ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται από οργανισμό επιδοματικής πολιτικής σε έναν εξωστρεφή φορέα, ο οποίος αξιοποιεί όλα τα μέσα για τον περιορισμό της ανεργίας», υποστήριξε ο κ. Κουτρουμάνης, προτείνοντας τη διεύρυνση της πρωτοβουλίας αυτής και στην περιφέρεια αλλά και σε επιμέρους κλάδους.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος και διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία διοργάνωσης του φόρουμ που φέρνει τους αναζητούντες απασχόληση κοντά στο επιχειρηματικό δυναμικό που προσφέρει θέσεις εργασίας, ανοίγει νέους δρόμους στη λειτουργία του οργανισμού και στην παρέμβασή του στην αγορά εργασίας. Τόνισε τη σημασία των συνεργειών του ΟΑΕΔ με τον ιδιωτικό τομέα κυρίως για την προώθηση της απασχόλησης αλλά και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανέργων. Επεσήμανε επίσης ότι στόχος του ΟΑΕΔ είναι ο νέος αυτός θεσμός να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται δύο φορές ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου