Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

... Oυσιαστική αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή ...

Στις 10 Μάη 2011 λάβαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα την πρόταση της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό», σχετικά με την προσυπογραφή αιτήματος σύγκλησης έκτακτου Δ. Σ. προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για το ζήτημα της ανάθεσης του έργου της ελεγχόμενης στάθμευσης από τη Δημοτική αρχή Αμαρουσίου και τις εξοργιστικά αδιαφανείς διαδικασίες τις οποίες ακολουθεί.
Για να συγκληθεί έκτακτο Δ. Σ. για οποιοδήποτε θέμα, χωρίς τη βούληση της πλειοψηφίας, χρειάζονται οι υπογραφές του 1/3 των μελών του Δ. Σ. (δηλ. 14 υπογραφές ,πρακτικά τις υπογραφές σχεδόν όλων των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας).
Στη συγκεκριμένη πρόταση της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό» εμείς απαντήσαμε θετικά, αν και διαφωνούμε με τη φιλοσοφία και τη λογική της επιβολής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, θεωρώντας ότι είναι άλλη μια μορφή εισπρακτικής φορομπηξίας στους εργαζόμενους – Δημότες της Πόλης μας, χωρίς να απαντάει ουσιαστικά στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και στο αντίστοιχο πρόβλημα στάθμευσης των αυτοκινήτων που παρατηρείται σ’ αυτήν.
Επίσης διαφωνούμε με την ανάθεση σε ιδιώτες και επιχειρηματικά συμφέροντα κομματιών του Δημοτικού έργου, οδηγώντας έτσι τους Ο. Τ. Α. στην ιδιωτικοποίηση και την απεμπόληση των όποιων κοινωνικών χαρακτηριστικών διακρίνει την πολιτική τους.
Άλλωστε και σε ανάλογες προσπάθειες του παρελθόντος για επιβολή ανάλογων μέτρων (από τη διοίκηση Τζανίκου), εμείς υπήρξαμε από τους πρώτους που αντέδρασαν σε τέτοιου είδους μέτρα με αποτέλεσμα την απόσυρσή τους από τις τότε δημοτικές αρχές.
Κρατώντας λοιπόν το δικαίωμα να έχουμε και να υπερασπιζόμαστε την άποψή μας, εκφράσαμε και με απαντητικό ηλεκτρονικό μήνυμα (προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας) την άποψή και θέση μας αυτή, δηλώνοντας ότι θα προσυπογράψουμε το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δ. Σ. Αμαρουσίου, με βάση την πρόταση που μας υπέβαλλε η Δημοτική Κίνηση «Κόντρα στον Καιρό».
Άλλωστε ανάλογη πρόταση (για έκτακτη σύγκληση του Δ. Σ. Αμαρουσίου) είχαμε υποβάλλει κι εμείς προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. τον προηγούμενο μήνα με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου, τις ελλείψεις σε προσωπικό και το μέλλον των κινητοποιήσεων για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου, το οποίο απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή και όταν ζητήσαμε τις υπογραφές των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας το υπέγραψαν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αριστεράς (Λαϊκή Συσπείρωση και Κόντρα στον Καιρό).
Την ίδια τύχη είχε και το αίτημα της Δημοτικής Κίνησης « Κόντρα στον Καιρό», αφού οι παρατάξεις Γιαννακάκου και Κλαπάκη ούτε καν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν (εμείς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας είδαμε μόνο την απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης), για τη συγκεκριμένη πρόταση.
Αυτή είναι η «ουσιαστική» αντιπολίτευση που κάνουν οι δημοτικές παρατάξεις Γιαννακάκου και Κλαπάκη απέναντι στη Δημοτική Αρχή και τις ενέργειές της.
Αναρωτιόμαστε ποιον εξυπηρετεί η μη λειτουργία του Δ. Σ. και η μη εισαγωγή σ’ αυτό για συζήτηση τόσο σοβαρών θεμάτων που αφορούν την πόλη και τους Δημότες – κατοίκους της;
Είναι ή όχι ουσιαστική πράξη στήριξης της Δημοτικής αρχής και των έργων της, το να μένει ανενόχλητη η διοίκηση του Δήμου και η πλειοψηφία του Δ. Σ. να προωθεί τις αποφάσεις της, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο από τη μειοψηφία;
Σ’ αυτές τις προσπάθειες ελέγχου των ενεργειών και πράξεων της πλειοψηφίας, θα έπρεπε να παίζουν ιδιαίτερο ρόλο οι παρατάξεις της μειοψηφίας (μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας), εκτός αν κάποιες από αυτές αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος σε σχέση με την παράταξη του Δήμαρχου Πατούλη και την πολιτική που ακολουθεί.
Ο μόνος που εξυπηρετείται από την αδράνεια της αντιπολίτευσης είναι ο Δήμαρχος Πατούλης και η Δημοτική αρχή, καθώς και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθούνται γύρω από την ανάθεση σε ιδιώτες του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη μας, το κόστος των οποίων θα πληρώσουμε όλοι εμείς.
Βέβαια ο καθένας από εμάς κρίνεται από τις πράξεις και τη στάση του μέσα στο Δ. Σ. όπου μας έστειλαν οι Δημότες της πόλης μας.
Ας βγάλει λοιπόν ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου