Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παραήταν «ελεγχόμενη»


Πίσω πήρε «μέχρι νεοτέρας» το θέμα της ανάθεσης μελέτης για το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, μετά τις αντιδράσεις του Στάθη Ραγκούση για τον τρόπο αξιολόγησης των μόλις δύο εταιρειών που κατέθεσαν προτάσεις. Ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας ζήτησε επανεξέταση του θέματος, επειδή ο τρόπος αξιολόγησης αφήνει πολλά περιθώρια περί «φωτογραφικής» ανάθεσης υπέρ της μίας εταιρείας και εις βάρος της άλλης. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι, ειδικά για έργα τέτοιας σοβαρότητας, όπως το πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπη ή η Ελεγχόμενη Στάθμευση, η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια…
          
                                Δεν… κώλωσε !!!

Είναι σημαντικό να βλέπεις δημοτικούς συμβούλους της εκάστοτε δημοτικής αρχής να έχουν διαφοροποιημένη άποψη για σοβαρά θέματα και να μη διστάζουν να τη δημοσιοποιήσουν. Αποτελεί ένδειξη δημοκρατικής υγείας. Και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουμε την απόφαση του Γιώργου Ιατρίδη να αποχωρήσει από την προ-πασχαλινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, διαφωνώντας ως προς τη διαδικασία που προωθεί η δημοτική αρχή για κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.
Και παρά το αναμενόμενο, όπως μάθαμε, «τράβηγμα του αυτιού» από… ψηλά, δεν είμαστε βέβαιοι ότι μετακινήθηκε ιδιαίτερα από την αρχική του άποψη, αφού μιλάμε για έναν άνθρωπο που όταν «στραβώσει» με κάτι, δεν διστάζει να το εκφράζει ανοιχτά. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό ισχύει ή όχι στην πραγματικότητα.

                                         Προχειρο-κόντρες
Για «προχειρότητα» στον χειρισμό των οικονομικών θεμάτων του Δήμου Αμαρουσίου κατηγόρησε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Κώστας Βλάχος τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Σπύρο Σταθούλη, καλώντας τον να παραιτηθεί, επειδή «οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο τον Δήμο», με αφορμή την επιστροφή από την Περιφέρεια του Προϋπολογισμού για «διορθώσεις»ύψους…. 55 εκατ. ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος παρέθεσε το χρονικό, τους νόμους και τα έγγραφα της υπόθεσης, υποστήριξε ότι
«ο πίνακας οφειλών του Δήμου είναι ανοιχτός και προσβάσιμος από όλους και δεν αποτελεί μυστικό» και κατέληξε κατηγορώντας τον συνάδελφό του της μείζονος μειοψηφίας για «προχειρότητα» από μέρους του, «καθώς θα έπρεπε να είναι πιο ενημερωμένος πριν με κατηγορήσει».
Εμ, αυτή η προχειρότητα θα μας φάει σε αυτή τη χώρα (και στον Δήμο Αμαρουσίου, βεβαίως-βεβαίως).

                   Μείζων…αντίφαση
Άκρη με τη μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου δύσκολα μπορείς να βγάλεις. Τελευταία εμφάνιση της πολιτικής της αντίφασης είχαμε στη συζήτηση για τη διόρθωση του Προϋπολογισμού, που επέβαλε στη διοίκηση η Περιφέρεια. Αφού, λοιπόν, εξέφρασαν τη συμφωνία τους με το σκεπτικό της Περιφέρειας (απόρροια της ένστασης του Δορύλαου Κλαπάκη) κι αφού είχαν καταθέσει σε αυτήν αναφορά κατά του κύρους του Προϋπολογισμού, εν συνεχεία ψήφισαν αρνητικά(!) στη διόρθωση τού τελευταίου, την οποία και οι ίδιοι επιδίωξαν.
Βέβαια, οι πιο πονηροί… βλέπουν πίσω από την «αντίφαση» τη φημολογία που θέλει τον Προϋπολογισμό να βάλλεται και πάλιστην Περιφέρεια, αυτή τη φορά από την ίδια την μείζονα μειοψηφία. Αναμένουμε με ενδιαφέρον αν θα επαληθευτούν αυτές οι φήμες…
                                   
                                     Τίνος ήταν τα αρνιά;
Το επισημαίνουμε διαρκώς ότι το κλίμα στις τάξεις των εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, λόγω, κυρίως, της συνύπαρξης του Σωματείου Εργαζομένων και του Σωματείου Εργατοτεχνικού Προσωπικού.
Πρόσφατο επεισόδιο στην άτυπη κόντρα ήταν η επισήμανση από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νίκου Καλλιμάνη ότι κανείς τους δεν προσκλήθηκε, αλλά ούτε καν ενημερώθηκε, για την πασχαλινή γιορτή που διοργάνωσε το Σωματείο Εργατοτεχνικού Προσωπικού, με την παρουσία του δημάρχου και εκπροσώπων της διοίκησης, στο αμαξοστάσιο ανήμερα του Πάσχα.
«Μόλις 60 από τους 340 εργαζόμενους παραβρέθηκαν σε αυτή την παρεΐστικη εκδήλωση», ανέφερε ο Ν. Καλλιμάνης, αναρωτώμενος «από ποιους πληρώθηκαν τα αρνιά που σουβλίστηκαν». Ο αντιδήμαρχος Νώντας Κατσιγιάννης επιφυλάχτηκε να απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πάντως, η «ζημιά» σε επίπεδο ομοψυχίας του εργατικού δυναμικού του Δήμου έχει γίνει…

Aπό τη στήλη της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ, "Υπό ... αίρεση στα Βόρεια"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου