Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Πρωτότυπη εκπαιδευτική γιορτή για την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου, η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ πραγματοποίησε μια πρωτότυπη εκπαιδευτική γιορτή για τα παιδιά την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην κεντρική Πλατεία της Αγ. Παρασκευής, στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και στην Πλατεία Ελαιών της Κηφισιάς στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «ΟΛΥΜΠΟΣ».
Στην Αγ. Παρασκευή και στην Κηφισιά τα παιδιά συνάντησαν δύο ηθοποιούς «λύκους» ενώ στο ΗΣΑΠ Αμαρουσίου ένα «βοσκό» και την αγαπημένη του «προβατίνα» επίσης ηθοποιούς, που διωγμένοι από το Δάσος και τα χωράφια που έχει κατακλυστεί από τα σκουπίδια, ήρθαν στην πόλη να μάθουν τι είναι η ανακύκλωση και σε τι χρησιμεύει.
Εντυπωσιάστηκαν από τον ζογκλέρ και τον ξυλοπόδαρο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση.
Έμαθαν και ανακύκλωσαν στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και οι πιο τυχεροί κέρδισαν δώρα όπως ποδήλατο, MP4players και CD αγαπημένων τους καλλιτεχνών.
Παράλληλα η εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ συμμετείχε στην “Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” που διοργάνωσε η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και η ΕΡΤ, και η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Η “Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” περιλάμβανε:
Happenings (με ξυλοπόδαρο, ζογκλέρ, παιχνίδια ανακύκλωσης),
Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης και πλούσια δώρα
Ζωντανή συναυλία με το δημοφιλές νεανικό συγκρότημα ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
Επίσης έγινε η παγκοσμίως πρώτη παρουσίαση του ΚΙΝΗΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ που είναι ενεργειακά αυτόνομο, γιατί λειτουργεί με φωτοβολταϊκό σύστημα.
Οι παρουσιαστές των εκπομπών της ΕΡΤ, «Μένουμε Ελλάδα», «Escape», «Ποδήλατο παντού», «Μήλα μου πράσινα» και «Ουράνιο Τόξο», μίλησαν με τους μικρούς και μεγάλους φίλους για να αναδείξουν τη σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που επιτυγχάνονται με την διαδικασία της ανακύκλωσης.
Επιπλέον, οι Ολυμπιονίκες, Γιώργος Σιγάλας – Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δημοσθένης Ταμπάκος, Πηγή Δεβετζή, Εύη Μωραϊτίδου και Βαγγέλης Πάτρας, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Η Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης ΑΕ "ΟΛΥΜΠΟΣ” είναι σύμμαχος και υποστηρικτής των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης των Δήμων Κηφισιάς, Αγ. Παρασκευής και Αμαρουσίου και συμβάλλει ενεργά στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των νέων κυρίως ανθρώπων, με στόχο την ενημέρωση αυτών για τα πολλαπλά οφέλη που επιτυγχάνονται από την ανακύκλωση συσκευασιών. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου