Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

"Ιδρυτική" εκδήλωση "Εστίας Πατερικών Μελετών"

Tην ίδρυση της "Εστίας Πατερικών Μελετών"  θα αναγγείλει την Τετάρτη  15 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, το ιδρυτικό μέλος της Εστίας π. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος  θα παρουσιάσει επίσης τους σκοπούς και τους στόχους της.
Στα πλαίσια αυτής της "ιδρυτικής" εκδήλωσης θα παρουσιασθεί απο τον π. Σαράντη και το βιβλίο "Αββάς Ισαάκ ο Σύρος, ο αδικημένος Άγιος" του π. Ιωάννη Φωτόπουλου, ο οποίος είναι επίσης εκ των ιδρυτικών μελών της Ε.Π.Μ.
Στην παρουσίαση αυτή θα μιλήσουν επίσης και οι :
Ο Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης (Δρας Θεολογίας), ο Φώτης Σχοινάς (Δρας Φιλοσοφίας) και ο π. Αθανάσιος Λαγουρός ( πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας και εκδότης του βιβλίου - εκδόσεις "ΤΗΝΟΣ")
Ευχαριστήρια επιστολή της Εστίας Πατερικών Μελετών στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη
Τις ευχαριστίες τους, δια εκπροσώπου τους, εκφράζουν προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, με επιστολή τους οι ιδρυτές της Εστίας Πατερικών Μελετών για την υποστήριξή του κατά τη διαδικασία σύστασης της Εστίας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Οι συνεργάτες μου και εγώ δια της παρούσης επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας δια την παραχώρησιν της αιθούσης του Δημαρχείου σας, προκειμένου να ανακοινώσουμε στις 15 Ιουνίου του αυτού έτους την σύστασιν της «Εστίας Πατερικών Μελετών» και την παρουσίασιν του νεοεκδοθέντος περισπουδάστου πονήματος, αναφερόμενου εις τον Άγιον Ισαάκ τον Σύρο».
Για τη φοβερή κρίση που μαστίζει το Ελληνικόν Έθνος όλοι γνωρίζουμε τα αίτια που δεν είναι μόνον οικονομικά αλλά πρωτίστως είναι η έκπτωσις αξιών, η έλλειψις πνευματικών προτύπων και η έξωσις του Θεού από τη ζωή μας, η απουσία του Οποίου όλα τα επιτρέπει.
Η συμμετοχή σας στην προσπάθειά μας είναι ένα μικρό φως στο απέραντό μας σκοτάδι.
Ευχόμεθα ο Κύριος να ευλογή και να ενισχύη τις προσπάθειες σας για το καλό της Πατρίδος και των συνανθρώπων μας.

Μετά τιμής
Δια την Εστίαν Πατερικών Μελετών
Ο δικηγόρος
Χρήστος Παπασωτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου