Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Δήλωση Δ. Κλαπάκη για ναρκωτικά - ΟΚΑΝΑ & ΚΑΤ

"Είμαι κάτοικος περιοχής Αγ. Νικολάου και ταυτόχρονα αισθάνομαι πατέρας 27.000 παιδιών που σε τελική ανάλυση έχουν παγιδευτεί και καταστραφεί από τις ανάξιες, άσχετες, επικίνδυνες και μόνες υπεύθυνες Κεντρικές και Τοπικές Εξουσίες.
Είναι απαράδεκτο ολόκληρη χώρα να περιμένει να λυθεί στην πόλη μας (και στην χώρα) ένα τέτοιο τεράστιο (χρυσοφόρο για ορισμένους) εμπόριο διακίνησης ναρκωτικών, από μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων φιλότιμων συνειδητών πολιτών όπως η κ. Ρασσια, έχοντας μάλιστα απέναντι της αδιάφορες, ανεπαρκείς ή συνυπεύθυνες εξουσίες.
Είμαι φανατικός υποστηρικτής μιας καλά Οργανωμένης δίκαιης κοινωνίας όπου η επανδρωμένη αξιοκρατικά διοίκηση μπορεί να δώσει με την πρόληψη άμεση λύση στο πρόβλημα.
Σε παλαιότερη συζήτηση με την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση με ενημέρωσαν ότι το Τμήμα του Αμαρουσίου (για νύχτα και μέρα) διέθετε εν ενεργεία, λιγότερους από 25 έμπειρους και κατάλληλα εκπαιδευμένους Αστυνομικούς.
Ενώ την ιδία στιγμή η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ζητούσε την τακτοποίηση (τις υπάρχουσες Πελατειακές Σχέσεις του προηγούμενου Δήμαρχου) 72 Δημοτικών Αστυνομικών σε μόνιμες θέσεις, υπερχρεώνοντας τον Δήμο με ένα σώμα χωρίς αρμοδιότητες εκτός από το να γεμίζει με κλήσεις (όπως καθημερινά βλέπουμε ακόμα και σε περιόδους τεράστιας οικονομικής κρίσης) τους δημότες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για την μη δημιουργία (όπως ο νομός απαιτεί) χώρων στάθμευσης από την τοπική Διοίκηση.
Αν αντί της ανεκπαίδευτης αυτής και άνευ αρμοδιοτήτων στρατιάς της Δημοτικής Αστυνομίας υπήρχαν οι αντίστοιχοι ειδικά επιλεγμένοι μέσω πανελληνίων εξετάσεων και κατάλληλα εκπαιδευμένοι Αστυνομικοί, (και φυσικά ήθελε και η εξουσία), δεν θα μπορούσε (όπως μας διαβεβαίωσαν) να κυκλοφορήσει ούτε ένας έμπορος ναρκωτικών σε όλα τα βόρεια προάστια.

Χαρακτηριστικό ενδεικτικό παράδειγμα για το κάθε πρόβλημα που βασανίζει τους κατοίκους, είναι ότι πριν 10 χρόνια η ΔΕΗ προγραμμάτισε να τοποθετήσει στην Αγ. Κωνσταντίνου έναν τεράστιο υποσταθμό και δικαιολογημένα (όπως τώρα και στην περίπτωση του ΟΚΑΝΑ), οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν.
Η απάντηση της τότε Διοίκησης της ΔΕΗ ήταν: Όταν η Διοίκηση του Δήμου συνεχώς εγκρίνει και γεμίζει την γύρω περιοχή της Κηφισίας με τεράστια ενεργοβόρα (μεγάλων οικονομικών εργολαβικών συμφερόντων) τζαμένια κτίρια, η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να φέρει υποσταθμό ή να διακόπτει συνεχώς το ρεύμα στο Μαρούσι!!!!
Επειδή (συνυπολογίζοντας και την πλήρη ανυπαρξία της τοπικής και κεντρικής Διοίκησης) μεταξύ
α) της απόλυτα δικαιολογημένης ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής (όπου και εγώ με την οικογένεια μου διαμένουμε) και
β) της ανάγκης περίθαλψης χιλιάδων παιδιών μας που κυνηγημένα από παντού προσπαθούν με κάποιο τρόπο να ξεπεράσουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξ αιτίας της ανοχής μας, των κομματικών ομαδοποιήσεων και κυρίως της στήριξης (για προσωπικές εξυπηρετήσεις, και πελατειακές σχέσεις) ατόμων άσχετων, ακατάλληλων, ακόμα και διαβρωμένων για κεντρικές και τοπικές εξουσίες,
Επειδή δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να γνωρίζουμε τα ιατρικά οφέλη και τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης της πολιτείας για τον συγκεκριμένο τρόπο και τόπο στήριξης των παιδιών ΜΑΣ,
Επειδή είναι παράλογο σήμερα να αποζητούμε λύσεις από μια Δημοτική Αρχή και από συνυπεύθυνους της κεντρικής εξουσίας οι οποίοι με την τακτική τους, με τις επιλογές τους, τις έκνομες αποφάσεις τους και την αναξιοκρατία συμβάλλουν στην δημιουργία των προϋποθέσεων για την εμφάνιση και διόγκωση αυτού του προβλήματος
Και επειδή σήμερα μη έχοντας την δυνατότητα και την ανάλογη εξουσία (με τον τρόπο που έρχεται το θέμα) παρέμβασης στην πρόληψη για οριστική κατάργηση αυτού του καταστροφικού φαινομένου,
Για να μην μεταβληθούμε σε ανέξοδους λαϊκιστές (την στιγμή που διατηρούνται άθικτες οι αίτιες της αναπαραγωγής του προβλήματος) και
Για να μην αδικήσουμε με σπασμωδικές αποφάσεις όπως στην προκειμένη περίπτωση καμία πλευρά (καθώς είναι δεδομένο ότι και οι δυο πλευρές και σε αυτόν τον τομέα θα υποφέρουν εξ αιτίας ανάξιων διοικήσεων), είμαι υποχρεωμένος να αποχωρήσω από το Δημοτικό Συμβούλιο από την περαιτέρω συζήτηση του θέματος όπως αυτό ετεθη.
Και δηλώνω ότι για τον τομέα της πρόληψης δέχομαι να συμμετέχω σε οποιαδήποτε επιτροπή ώστε με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένα μέτρα (όσο σκληρά και αν χρειάζονται) να φέρουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για οριστική εξαφάνιση αυτού του καταστροφικού για όλους μας φαινομένου".
ΔΟΡΥΛΑΟΣ ΚΛΑΠΑΚΗΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου