Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Υπέροχη η εκδήλωση του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Εκδήλωση – συνεστίαση, στον υπαίθριο χώρο της γνωστής, παραδοσιακής ταβέρνας του Μαρουσιώτικου Κέντρου «Ο Ασβεστόλακκος», πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Ιουνίου, στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος», ο Περιβαλλοντικος Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η   ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
 Η συμμετοχή μελών και φίλων του δραστήριου Συλλόγου - παρ’ ότι η εκδήλωση  συνέπεσε με την κινητοποίηση του Συντάγματος -ήταν "απρόσμενα" μεγάλη!  Παρευρέθησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σμυρνής,  ο Πρόεδρος της «Πνοής» κ. Βαγγέλης Κουτρουμπής, η Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αναβρύτων» κ. Μίκα Καββάλου, η Αντιπρόεδρος της «Αμαρυσίας Εστίας» κ. Σταυρούλα Τσατσαρούνου , η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγία Φιλοθέη» κ. Φωτεινή Κατή, κ.α.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κρεκούκια στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στην «ανθρώπινη απληστία που έχει στρέψει τελικά κάθε ανθρώπινο επίτευγμα εναντίον του ανθρώπου», αφού έχει ρυπάνει τα πάντα πια και έχει μεταβάλει όσα δίνουν ζωή σε δηλητήριο αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα της χώρας μας, που δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό για το περιβάλλον και στις προσπάθειες που έχει κάνει και κάνει ο Σύλλογος για την αναβάθμιση – ή μη υποβάθμιση - του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου του Αμαρουσίου.
Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σμυρνής, αφού εξήρε την «πολυσχιδή δραστηριότητα του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, που τον έχει καταστήσει έναν από τους πιο δραστήριους του Δήμου», πρότεινε,
 σε σχέση με την «Ημέρα Περιβάλλοντος» να «προβούμε σε αλλαγή του τρόπου ανάπτυξης σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, με αυξανόμενη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις βιολογικές καλλιέργειες, στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και στις αστικές αναπλάσεις» και, προσεγγίζοντας το θέμα σε ατομικό επίπεδο, πρότεινε την «ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών με ουσία και πράξεις»
Το δικό τους μήνυμα για την Ημέρα του Περιβάλλοντος έδωσαν και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των συλλόγων.
Η υπόλοιπη βραδιά «μας γύρισε», θα λέγαμε, δεκαετίες πίσω. Τα «τραπεζάκια έξω» κάτω από την κληματαριά, νόστιμοι μεζέδες, γλυκόπιοτο κρασί, ζεστασιά αλλά και ζωντάνια και παλμός ταυτόχρονα. Και τραγούδι. Τραγούδι που «ανεβάζει» την ψυχή, που ενώνει τους ανθρώπους και τους δυναμώνει. Στα χείλη όλων, θα τολμούσαμε να πούμε. (Απόηχος του «Συντάγματος», άραγε, ή επιτυχία του δεξιοτέχνη κιθαρίστα; )
Ήταν στ’αλήθεια μια αλλιώτικη βραδιά, ξεχωριστή. Απ’ αυτές που νοσταλγούν οι παλιοί, αλλά θα ήθελαν να ζήσουν και πολλοί νεώτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου