Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Στα ύψη» το γλέντι του Συλλόγου Κρητών & Φίλων Ν. Πεντέλης «Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ»

Θαυμάσιο το ετήσιο «Κρητικό Γλέντι» του Συλλόγου Κρητών & Φίλων νέας Πεντέλης «Η ΑΡΕΤΟΥΣΑ», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου, στο εστιατόριο «Τέλης» στην παλιά Πεντέλη 
Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα & με εμφανή τη διάθεση των παρευρισκομένων να διασκεδάσουν παραδοσιακά, το «Κρητικό Γλέντι» κυριολεκτικά απογειώθηκε. 
Το συγκρότημα του Παναγιώτη Τάκη Παπαδάκη και του Μανούσου Καφατάρη υπό τους ήχους του λαούτου και λύρας μετέφεραν - με το αριστοτεχνικό (μουσικό) τρόπο που εκείνοι γνωρίζουν - τους παρευρισκόμενους στην Κρήτη. 
Η έναρξη του ετήσιου χορού  σηματοδοτηθηκε  από τη μαντινάδα  της Αντιπρόεδρου Στυλιανής Δρακάκη  καθώς  επίσης και από τους ανάλογους χαιρετισμούς από πλευράς της. 

Το «παρών» με τη σειρά τους έδωσαν οι κ.κ:  
Κώστας Σήφακης - πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζεύς»,  
Βασιλειος  Κουρομιχέλακης - πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Βριλησσίων -  μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Εμμανουήλ Πανακάκη & τη γραμματέα του συλλόγου Μαρία  Πανακάκη 
ο Σαλούστρος  Ζαχαριάς Λαγός -  πρόεδρος των απανταχού Ανωγειάνών Αθήνας «Σύλλογος Ανωγειανών Αθήνας το Ιδαίον Άντρον» καθώς & ο 
Μανώλης Μιχελακάκης πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου που τίμησαν την πανέμορφη εκδήλωση με την παρουσία τους. 

Ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Δημήτρης Τζαγκαράκης 
με τους μαθητές και χορευτές του συλλόγου παρουσίασαν πεντοζάλη, συρτο Χανιώτη, Καστρινό πηδηχτό, Ανωγειανό πηδηχτό, ενώ το γυναικείο τμήμα παρουσίασε Λαζώτη. 
Βέβαια δεν έλειψε και το παιδικό τμήμα του συλλόγου που έκλεψε τις εντυπωσεις χορεύοντας συρτό 
Το κλείσιμό της χορευτικής παράστασης έγινε από σύσσωμη την ομάδα, χορεύοντας Σούστα. 
Ενω τα μελη του Διοικητικου συμβουλιου κ.κ. Βασιλειος Λαζαρίδης, υπεύθυνος της χορευτικής ομάδας & Ρήγας  Αθανασιάδης Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων, φρόντισαν για την ομαλότητα της βραδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου