Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Μεγάλη η προσέλευση μαθητών στο καινοτόμο Πρόγραμμα RADAR

Με μεγάλη προσέλευση παιδιών και γονέων ξεκίνησε  το καινοτόμο πρόγραμμα «Μέθοδος Αναγνωστικής Επάρκειας RADAR» για τους μαθητές της Γ΄ έως τη ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο ανάπτυξης μηχανισμών πρόληψης για θέματα που αφορούν στην υγεία των πολιτών, την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση και γενικά για την Προαγωγή Υγείας.  
Η εμπειρία που αποκόμισαν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά ήταν εξαιρετικά ευχάριστη, αφού η αξιολόγηση είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ φιλική προς τα παιδιά.
Ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, το τμήμα Υποστήριξης δομών εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου  και το Οφθαλμολογικό & Διαθλαστικό Κέντρο «Εμμετρωπία», θα διεξάγει το πρόγραμμα αυτό για όλη την εβδομάδα, έως 17 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Δημαρχείου Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης  δήλωσε: 

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση ο Δήμος μας να προσφέρει στους συμπολίτες μας καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες που αφορούν θέματα υγείας και πρόληψης και οι δημότες να τις «αγκαλιάζουν» με ενθουσιασμό.
Μάλιστα, όταν πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά τα παιδιά μας και μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια και αντικειμενικότητα εάν το παιδί δυσκολεύεται κατά την ανάγνωση και σε ποια σημεία, με ακρίβεια συλλαβής. 

Πρόκειται για μια πλήρη μαθησιακή αξιολόγηση της αναγνωστικής επάρκειας του παιδιού με μια εντελώς καινούργια μεθοδολογία.

Αξιολογεί ταχύτατα και αξιόπιστα την αναγνωστική ικανότητα ενός παιδιού μέσω ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών
Το R.A.D.A.R., ως εργαλείο διάγνωσης και ελέγχου προόδου της αναγνωστικής λειτουργίας μέσω κειμένου, βοηθά στην πρόβλεψη των μελλοντικών δυσχερειών έξυπνων μαθητών οι οποίοι μπορεί να έχουν ένα πολύ ειδικό γνωστικό μονοπάτι.
Ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να προσφέρουμε καινοτόμες κοινωνικές υπηρεσίες οι οποίες όχι μόνο είναι απαραίτητες αλλά βοηθούν στην πρόληψη ώστε να αποτραπούν γεγονότα που προκαλούν αρνητικές συνέπειες στο μέλλον».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου