Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Πασιφανής η «Εχθροπάθεια» Παρασκευόπουλου & ΣΥΡΙΖΑ προς την Ελλάδα!

Πρωτοστάτησε στην διαγραφή του θρησκεύματος από τις Αστυνομικές Ταυτότητες, υποστήριξε την ελεύθερη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τη Νεολαία, τάχθηκε υπέρ της καύσης των νεκρών, συνεργάστηκε με τον«Δωσίλογο» Σημίτη για να συντελεστεί το οικονομικό Ολοκαύτωμα της πατρίδος & τώρα που έγιναν στην Ελλάδα όλα «στάχτη & μπούρμπερη», προτείνει & την αποποινικοποίηση όλων όσοι λαμπαδιάζουν το Ιερό μας Σύμβολο!!!
----------------------------------------------------------
Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι θέσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου.
Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στη «Χρυσή Αυγή», ζήτησε από το πολιτικό σύστημα να τη στηρίξει, αν και εφόσον αυτή κάνει τα απαραίτητα βήματα εκδημοκρατισμού.
Παράλληλα παρουσίασε τη θέση του σύμφωνα με την οποία πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος σχετικά με την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας, καθώς σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αυτή η πράξη πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά και ηθικά.
Στις θέσεις αυτές αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ σοβαρές αντιδράσεις υπήρξαν και από μεριάς των συγκυβερνώντων ΑΝ.ΕΛ.
Σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων πως αν η «Χρυσή Αυγή» κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.
«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει:
«Η Χρυσή Αυγή» πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας.
Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
Στην ίδια συνέντευξη ζητεί να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας.Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.
«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια».
Από την άλλη, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή» κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.
Εξαιρετικά ανήσυχος εμφανίζεται δε για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών.
==========================================================
Η ομόφωνη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τη μη έκδοση των πρώτων 3 Τούρκων αξιωματικών προκάλεσε την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης. Και την επόμενη ημέρα το συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση των άλλων 3, που κατηγορούνταν για ακριβώς τα ίδια αδικήματα. Πολλοί λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η Δικαιοσύνη ενέδωσε σε πιέσεις…
Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η Δικαιοσύνη ενέδωσε σε πιέσεις. Εξάλλου και για τους τελευταίους δύο το συμβούλιο αποφάσισε πάλι τη μη έκδοσή τους. Η Τουρκία οφείλει να αποδεχθεί την κρίση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, ασφαλώς όμως από τη στιγμή που εμείς θέλουμε αυτόν το σεβασμό μιας άλλης χώρας πρέπει πρώτοι να τον δείχνουμε οι ίδιοι.
Υπήρξαν όμως εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις…
Μπορεί κάποιος να μιλά ακόμη και για λάθος, αλλά αν μιλάει για προϊόν πιέσεων, αν χαρακτηρίζει δηλαδή τη Δικαιοσύνη διατεταγμένη, είναι κάτι βαρύ. Αν εμείς οι ίδιοι θεωρούμε τη Δικαιοσύνη μας διατεταγμένη, πόσο μάλλον θα το κάνουν οι Τούρκοι.
Πώς κρίνετε τη γενικότερη στάση της Άγκυρας και τις δηλώσεις σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης, τη σημαία της Κύπρου, τα Ίμια;
Η στάση της Άγκυρας και οι δηλώσεις των κορυφαίων Τούρκων Υπουργών, δείχνουν να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους και οπωσδήποτε αντιβαίνουν προς το διεθνές δίκαιο.
Πώς είδατε το ταξίδι του κ. Καμμένου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής;
Η εικόνα αυτής της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης, δηλαδή ο εκδημοκρατισμός, και να ακολουθήσουν οι εικόνες.
Πώς μπορεί να επέλθει σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή;
Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα.
Τον τελευταίο καιρό η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να εκδημοκρατίζεται;
Έτσι γενικευμένα δεν θα το έλεγα. Μάλλον όμως έχουμε λιγότερη βία απ’ όσο είχαμε πριν από τρία χρόνια.
Τελευταία έχουν ενταθεί τα επεισόδια από αντιεξουσιαστές. Πώς κρίνετε την στάση της Αστυνομίας που δείχνει μια ανεκτικότητα;
Αν η στάση της Αστυνομίας ήταν σκληρότερη θα είχαμε λιγότερα ή περισσότερα επεισόδια; Εγώ νομίζω πως αν ήταν σκληρότερη η Αστυνομία θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια.
Η αίσθηση της ατιμωρησίας δεν εντείνει τα φαινόμενα;
Ναι, η ατιμωρησία οδηγεί σε αύξηση της βίας. Αλλά στην αύξηση της βίας οδηγεί και η υπερβολική καταστολή. Επομένως, η Πολιτεία αλλά και η κοινωνία πρέπει να βρίσκουν μία ισορροπία.
Πρέπει να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας;
Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης.
Θεωρείται δηλαδή ότι το κάψιμο της σημαίας δεν είναι ποινική αλλά πολιτική πράξη…
Πιστεύω ότι η αποδοκιμασία αυτών των πράξεων πρέπει να είναι πολιτική, κοινωνική, ηθική, και όχι ποινική. Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική.
Νιώθετε πικρία μετά την απομάκρυνσή σας από το υπουργείο Δικαιοσύνης;
Πικρία ένιωσα μόνο περιστασιακά και πρόσκαιρα. Ωστόσο, τόσο η ιδιότητα του Βουλευτή όσο και ιδίως η ιδιότητα του Πανεπιστημιακού Δασκάλου, δημιουργούν συνθήκες και ευθύνες ενασχόλησης με τη Δικαιοσύνη και γενικότερα τα θεσμικά και πολιτικά πράγματα. Το παρελθόν γίνεται ένα κεφάλαιο, ένα θεμέλιο, για να μπορούμε να οικοδομούμε το μέλλον.
Αυτό π.χ.: που τώρα με απασχολεί είναι η παρουσίαση στις 19 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενός βιβλίου μου με αναλύσεις της Ιστορίας του ελληνικού Δικαίου, και όταν αυτό θα τελειώσει, ασφαλώς θα υπάρχουν νέοι στόχοι και νέες ευθύνες. Υγεία να χουμε.
Τι πιστεύετε ότι έπαιξε ρόλο για την απομάκρυνσή σας; Τι σας είπε ο πρωθυπουργός;
Μου είπε “σε ευχαριστώ”, μόνο. Τον ευχαρίστησα κι εγώ που με επέλεξε και με στήριξε ως υπουργό. Δεν τον ρώτησα κάτι σχετικό κι ακόμη δεν έχω βγάλει άκρη, να σας το πω κι έτσι.
Ο κ. Φίλης είχε ανοίξει μέτωπο με την Εκκλησία και πολλοί το συνδύασαν με την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας. Εσείς είχατε δεχθεί επιθέσεις ειδικά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις και μέτωπα με τη Δικαιοσύνη.
Η κατηγορία για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι τελείως αβάσιμη. Ποτέ μου δεν έκανα καμία παρέμβαση. Ποτέ μου δεν πίεσα, δεν πήρα τηλέφωνο. Η δικιά μου η πολιτική ήταν να ασχολούμαι μόνο με τη νομοθεσία και με τις υποδομές.
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε εκλεγεί στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών από τους συναδέλφους του. Εξέπεσε όμως λόγω μιας πειθαρχικής ποινής που του επεβλήθη μετά από δική σας έφεση στην πρώτη απαλλακτική απόφαση. Κάποιοι σας κατηγόρησαν γι’ αυτό.
Λειτούργησα με βάση τη νομιμότητα και με βάση τις αρμοδιότητές μου. Και το ερώτημά μου δεν άγγιξε το θέμα της εκλογής του. Θεώρησα ότι αυτό δεν έπρεπε να θιγεί. Το ότι εξέπεσε από τη θέση του οφείλεται στο ύψος της ποινής την οποία επέβαλε ομόφωνα μετά την έφεσή μου το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο συγκροτούμενο από δικαστές.
Το ΚΚΕ κατήγγειλε νέες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις όχι μόνο στελεχών του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης. Εσείς αν θέλετε να συζητήσετε κάτι σημαντικό το κάνετε από τηλεφώνου;
Η απάντησή μου στο ερώτημά σας, είναι οπωσδήποτε αρνητική. Προσπαθώ να αποφεύγω τα εμπιστευτικά από το τηλέφωνο, όπως κάνουν όλοι οι πολίτες. Αυτή τη στιγμή η ηλεκτρονική τεχνολογία των επικοινωνιών, με δορυφορικούς και άλλους προηγμένους εξοπλισμούς, τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Χρειάζεται να αναπτυχθεί μια δυναμική για την αναχαίτιση αυτού του φαινομένου, αλλιώς ο έλεγχος των επικοινωνιών θα αποκλείσει τον ελεύθερο διάλογο και θα αιχμαλωτίσει τη Δημοκρατία.
Άρα φοβάστε ότι παρακολουθούνται ακόμη και υπουργοί ;
Ασφαλώς. Είναι ένας γενικευμένος φόβος. Σκεφτείτε ότι στο υπουργικό συμβούλιο εξαρχής απομακρύνονται τα κινητά. Και αυτό γινόταν αν δεν κάνω λάθος και πριν την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η θεσμοθέτηση νέας δικαστικής ένωσης έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Εσείς πώς το κρίνετε;
Οι ενώσεις και ο συνδικαλισμός, αποτελούν κατεξοχήν πεδίο ανεξαρτησίας, πόσο μάλλον όταν αφορούν την ανεξάρτητη λειτουργία, της Δικαιοσύνης. Είτε με διαφωνίες και αντιπαράθεση, είτε με συναινέσεις η ανοχή, η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί μόνη της να εξετάσει τα θέματα της, χωρίς εμείς να συμβάλλουμε ή να υποδαυλίζουμε μια εικόνα αναταραχής.
Η πρόσφατη απόδραση της κατηγορούμενης που έκοψε το βραχιολάκι πιστεύετε ότι θα αυστηροποιήσει το πλαίσιο;
Η στάση του σημερινού Υπουργείου Δικαιοσύνης, έδειξε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει το «βραχιολάκι» ως θεσμό, αποφεύγοντας το λάθος να καταργούμε τα πάντα, μόλις εμφανιστεί μια περίπτωση κακής εφαρμογής. Όπως συμβαίνει και με τους θεσμούς της απόλυσης υπό όρους και των αδειών των κρατουμένων, καταγράφονται κάποιες περιπτώσεις παραβιάσεων.
Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει “επιτυχία” την συμφωνία της Δευτέρας στο Eurogroup. Πώς όμως μεταφράζεται το αίτημα των δανειστών για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος; Αυτονόητα σημαίνει νέα μέτρα για να εξασφαλιστούν πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018.
Καταρχάς ας μην ξεχνούμε ότι το τελευταίο μνημόνιο(2015) προέβλεψε ασύγκριτα χαμηλότερα ποσοστά για το 2016 -2017, ενώ ακόμη και το 3,5% για το 2018, είναι χαμηλότερο από αυτό που προβλεπόταν προηγουμένως. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να φθάσει ή να προσεγγίσει το 3,5 % για το 2018, αλλά ασφαλώς εν τω μεταξύ δεν θα πάψει να προσπαθεί για μια μείωση του συγκεκριμένου ποσοστού.
Μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίξει άλλα μέτρα;
Όλοι γνωρίζουμε ότι η λιτότητα, έχει επιφέρει συντριπτικά κοινωνικά πλήγματα στην Ελλάδα. Όχι μόνο δεν πρέπει να επιδεινωθεί με νέα μέτρα, αλλά ίσα ίσα χρειάζεται να διορθωθεί και να χαλαρώσει. Η παγκοσμιοποιημένη πολιτική της λιτότητας οδηγεί σε αδιέξοδο, τόσο τη χώρα μας, όσο και το διεθνές περιβάλλον. Μια παγκοσμιοποιημένη πολιτική που θα υποτιμά το φυσικό περιβάλλον και τις ανθρώπινες σχέσεις, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της γης. Δεν υπάρχει εδώ μεταφυσική: τον πολιτισμό που ο άνθρωπος δημιούργησε μέσα σε χιλιετίες μπορεί όντως να τον καταστρέψει μέσα σε λίγες δεκαετίες.
                                                 ΠΗΓΗ:www.vradini.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΚΕ για Παρασκευόπουλο:
Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α.
«Μετά τις επισκέψεις κυβερνητικών βουλευτών στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με τη Χ.Α. και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους θεσμούς της δημοκρατίας» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Ν. Παρασκευόπουλου.
«Η ευθύνη γι' αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, που -αν μη τι άλλο- δεν έχουν διδαχθεί κι απ' το γεγονός, ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συνέβαλε στο δυνάμωμά του» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
Διευκρινιστική δήλωση του πρώην Υπουργού κ. Παρασκευόπουλου
Σε απάντηση των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τον πολιτικό κόσμο, ο κύριος Παρασκευόπουλος, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία κάνει αναφορά στην προσήλωσή του « στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες», ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την θέση του ότι «κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση». Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση δεν γίνει καμία αναφορά στις αρχικές του δηλώσεις σχετικά με την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας.
«Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου.
Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω:
Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση.  Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς.
Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 
Η ιστορία δεν ξεπλένεται», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παρασκευόπουλος.
Σε σχόλιο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε στην ερώτηση αν η άποψή του είναι ότι μπορεί να «αλλάξει» η Χρυσή Αυγή.
Η δήλωση του πρώην Υπουργού είναι:
«Κάθε άνθρωπος ατομικά έχει το δικαίωμα να αλλάξει, να μεταμεληθεί.
Ο ναζισμός δεν είναι γονιδιακός και όποιος τελικά τον αρνηθεί και μετανιώσει για τις πράξεις του, τότε αυτό θα είναι κέρδος για τη δημοκρατία».
=======================================
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στοιχεία Επικοινωνίας
Email:n.paraskevopoulos@parliament.grΔιεύθυνση:Μητροπόλεως 1, 105 57, Αθήνα,
γραφ. 210 (2ος όροφος)
Τηλ.: 210-3709245, 210-3709246, 210-3709247, 210-7757207,
Fax: 210-3709249
Εγνατίας 76 (4ος όροφος), 546 24 , Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-257068, Fax: 2310-276440
Προσωπικά Στοιχεία
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:Αθήνα, 05.07.1949.
Οικογενειακή Κατάσταση:Έγγαμος
Επάγγελμα:Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Σπουδές:Διδάκτορας και υφηγητής Ποινικού Δικαίου.
Ξένες γλώσσες:Αγγλικά, Γαλλικά.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εκλεγμένο Μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου από τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων από τις 25.01.2015 έως τις 28.08.2015.
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων από τις 20.09.2015
μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό
Διετέλεσε:
Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. (θητείες 1995-1997 και 1997-1999).
Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (2010-2013).
Πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής καθώς και της Επιτροπής κατά των ναρκωτικών του Α.Π.Θ.
Έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. (1988 και 1997-1999), Πρόεδρος (τρεις συνεχείς διετίες, 1999-2005) και Αντιπρόεδρος (2013-2015) του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α, Σύμβουλος Οργανισμός του ECOSOC του O.H.E.)
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη).
Άλλες δραστηριότητες:
Συμμετοχή σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.
Πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συνέταξε την ισχύουσα νομοθεσία για τα ναρκωτικά).
Μέλος στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (2004, 2005,2012,2013).
Σύμβουλος Υπουργείου Δικαιοσύνης (Υπουργός Γ. Κουβελάκης 1993-1995) για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου.
Μέλος ομάδας εργασίας που συνέταξε την Ευρωπαϊκή Οδηγία 95/46 για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.
Μέλος επιτροπών ποινικών θεμάτων (CDPC, PCOC) του Συμβουλίου της Ευρώπης (2000-2004).
Μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνέταξε πρόταση ρύθμισης του ακούσιου εγκλεισμού σε ψυχιατρεία.
Επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων του Α.Π.Θ. για την επανένταξη αποφυλακισμένων.
Υπήρξε μεσολαβητής σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990 Κορυδαλλός, 1996 Αγ. Στέφανος Πάτρας), με πρότασή τους.
Είναι δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης από το 1973, Επίτιμος από το έτος 2009.
Έχει γράψει βιβλία με αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο και την Ιστορία του Ποινικού Δικαίου. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε τακτικός συνεργάτης των ημερήσιων εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» (για μια δεκαετία) και «Εφημερίδα των Συντακτών».
                       ΠΗΓΗ:www.syriza.gr/page/boyleytes.html#.WE7UA-STu70

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου