Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Νέα στέγη από Σεπτέμβρη θα αποκτήσει η "Ένωση Κρητών"

Είχε βολευτεί στο "υπόσκαφο" του Π. Τζανίκου επί χρόνια και τώρα αναζητεί απεγνωσμένα νέα στέγη η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου. Με ανακοίνωση - επιστολή προς τα μέλη της, τονίζει τα εξής άκρως ενδιαφέροντα:
"Αξιότιμα μέλη και φίλοι της Κρήτης, ο μεγαλύτερος Σύλλογος της πόλης μας η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» δυστυχώς, από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. δεν έχει στέγη. Ζητάμε συγνώμη από τα μέλη μας που επίμονα ζητούν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.- πράγμα εφικτό, σύμφωνα με το Καταστατικό μας, και επιθυμητό από το Δ.Σ., όμως πρακτικά αδύνατον, δεδομένου ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. πραγματοποιούνται διαδοχικά στα σπίτια των μελών του Δ.Σ., όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Για τη λύση του προβλήματός μας, αποταθήκαμε στη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα στο δήμαρχό μας κ. Πατούλη, που τυχαίνει να είναι και Κρητικός. Ο δήμαρχος μας υπεσχέθη επανειλημμένως, από τον Αύγουστο του 2010, ότι θα μας έδινε Γραφεία και μάλιστα θα μας βοηθούσε να στήσουμε το «ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ» στο Μαρούσι.
Παρ’ όλα αυτά, εμείς παραμένουμε ακόμα άστεγοι και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.
Τα περιουσιακά λειτουργικά είδη του Συλλόγου μας (Γραφεία, καθίσματα, ψυγεία, πίνακες κλπ) βρίσκονται αποθηκευμένα και εκτεθειμένα σε κάποια υπόγεια αποθήκη.
 

Παρά τις δυσκολίες όμως που αντιμετωπίζουμε, πραγματοποιήσαμε ήδη από την αρχή του χρόνου δυο επιτυχείς εκδηλώσεις. Η πρώτη ήταν η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η δεύτερη ήταν η παρουσίαση του βιβλίου μιας νέας συγγραφέως, μέλους μας, της Στεργίας Καβάλου, που συνάντησε επίσης την ευρεία αποδοχή των Μαρουσιωτών. Η επόμενη εκδήλωση που προσπαθήσαμε να πραγματοποιήσουμε, αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε, είναι η Μάχη της Κρήτης, επειδή δε μας διετέθη ο ζητούμενος χώρος από το δήμο.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, από Σεπτέμβρη, ο σύλλογος στην προσπάθειά του να λειτουργήσει σωστά ώστε να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης, με τη συνδρομή των μελών και φίλων της Ένωσης Κρητών, θα αποκτήσει νέα στέγη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
«Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ»
------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου