Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Επιχειρώντας αλλιώς», με τις ... κοινωνικές Επιχειρήσεις!

 


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, μία κοινή πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της ΕΛΕΠΑΠ, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματικής ανάπτυξης Mentoring A.E. και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών,  διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Επιχειρώντας αλλιώς».
Στόχος του συνεδρίου είναι η αποτελεσματική ενημέρωση για τις προοπτικές, την αξία και τις ιδιαιτερότητες της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, η παρακίνηση ενδιαφερόμενων, η ανάπτυξη συνεργειών και δικτύωσης μεταξύ επιχειρηματιών και υποψήφιων κοινωνικών επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας το δεύτερο συνθετικό του όρου «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή για την εξέλιξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να αναδείξει τις κοινωνικές επιχειρήσεις ως εργαλείο ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης. Όραμά μας είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα προωθεί τη βιώσιμη κοινωνική επιχειρηματικότητα, ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής και ταυτόχρονα θα κινητοποιεί φορείς, πολίτες και κοινωνικούς επιχειρηματίες για τη δημιουργία και στήριξη ανταγωνιστικών κοινωνικών επιχειρήσεων.
               ΠΗΓΗ:conference.as-prosvasis.org/home

Who is who

Arnaud Mourot
Ο Arnaud Mourot υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος του Ashoka στη Γαλλία, από το Νοέμβριο του 2005 και κατάφερε επίσης την ανάπτυξη του στο Βέλγιο και την Ελβετία από το 2006.Ενεργοποίησε την έναρξη των προγραμμάτων Venture και Fellowship (ήδη 21 Fellows), και τον διαγωνισμό Κοινωνικού Επιχειρηματικού σχεδίου σε 3 χώρες.
περισσότερα..
Carlo Borzaga
O Carlo Borzaga είναι Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Trento της Ιταλίας. Με ειδίκευση στηνΚοινωνιολογία καιστα Οικονομικά, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τους συνεταιρισμούς , κοινωνικές επιχειρήσεις , τον οικονομικό ρόλο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και τις αλληλεπιδράσεις τους με τις πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας.
περισσότερα.
 
 

Malte ArhelgerΟ Malte Arhelger (29) εργάζεται στη Γενική Γραμματεία των Πρασίνων / EFA, (SecretariatGeneraloftheGreens/EFA)στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχει εργαστεί για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία από μια Ευρωπαϊκή σκοπιά για αρκετά χρόνια, συντονίζοντας πολιτικές ομάδας για Ευρωπαϊκά θέματα.
περισσότερα..                                                             
Αιμιλία Πρωτόγερου
H Αιμιλία Πρωτόγερου είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην επιστημονική περιοχή «Επιχειρηματική Στρατηγική και Βιομηχανική Πολιτική» και ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονταπεριστρέφονται γύρω από τη στρατηγική διαχείριση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, την τεχνολογική πολιτική και τη συνεργατική έρευνα και ανάπτυξη, τα δίκτυα καινοτομίας και την επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης. 
περισσότερα..

 
Γιώργος Κρικέλας
Ο Γιώργος Κρικέλας είναι Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της MENTORINGAE. Δραστηριοποιείται 18 χρόνια στο σχεδιασμό, την ίδρυση, τη λειτουργία και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων. Ως αποτέλεσμα, έχει γίνει αυτόπτης μάρτυρας (και συχνά αυτουργός)  δεκάδων εταιρειών που γεννήθηκαν, ωρίμασαν, αλλά και έσβησαν, ορισμένες πρόωρα.
περισσότερα..

Ελένη Σκόνδρα ΈλλιοτH Eλένη Σκόνδρα, με  διεθνείς σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλες επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
περισσότερα..
Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου
Η Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου BSc (Ec.), MBA, MPHIL, PhD είναι Research Fellow Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και Λέκτορας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Κολέγιο City Unity-Seattle University,επίσης ιδρυτής και διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου στο City στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Καινοτομία και Κοινωνικό Franchising.
περισσότερα..
Αντώνης Βορλόου
Ο Αντώνης Βορλόου είναι πτυχιούχος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Επίσης κατέχει Μάστερ και Διδακτορικό στην Περιβαλλοντική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης.
περισσότερα..
 
 
 
 
 
 

 
Βαγγέλης Πτερούδης
Ο Βαγγέλης Πτερούδης εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, έχοντας προηγουμένως εργαστεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για περισσότερα από 15 έτη. Μεταξύ των τομέων ευθύνης του είναι, οι χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα στήριξης των ΜΜΕ (που αποτελούν και τον στρατηγικό προσανατολισμό της Τράπεζας).
περισσότερα..
Chiara Maule
 
Η Chiara Maule είναι υπάλληλος σχεδίου του National Cooperative Group CGM,  Ίδρυμα Αλληλεγγύης για τη διεθνοποίηση της κοινωνικής επιχείρησης . Γεννήθηκε στο Rovereto ( Trento ) , αποφοίτησε με πτυχίο στις πολιτικές αρχές της κοινωνίας και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων , με ΜΑ στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές ( University of Trento) και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Κοινωνικών Επιχειρήσεων ( Euricse , Trento )
 
Απόστολος Ιωακειμίδης
Στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια σε διάφορες θέσεις όπως ανταγωνισμός, εταιρικό δίκαιο, εργατικό δίκαιο, κρατικές βοήθειες. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1974) και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπρύζ του Βελγιου (1977).
περισσότερα..
- See more at: http://conference.as-prosvasis.org/omilites/whoiswho/#sthash.i8WFvyCf.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου