Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Για τον Πρϋπολογισμό του 2014 ... «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ»






































Έτσι “ξεπλύθηκε” η πολιτική του Τζανίκου αφού ύστερα από 7 χρόνια ανάληψης της δημοτικής αρχής από το σύστημα Πατούλη, δεν υπάρχει καμία υπόθεση που να έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης  με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.
Διατηρήθηκαν θύλακες διαφθοράς μέσα στο Δήμο παρά τις δημόσιες καταγγελίες που έχουν γίνει και από δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» όπως και από άλλους δημοτικούς συμβούλους.
Μεταφέρθηκαν οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου στο μέλλον και χρεώθηκαν οι Μαρουσιώτες για τα επόμενα 20 τουλάχιστον χρόνια.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κτήμα Καρέλα, το οποίο σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας το δάνειο των 24 εκ ευρώ του 2002, θα στοιχίσει συνολικά περίπου 60 εκ. ευρώ !  
Αποκρύπτονται με επιμέλεια οι υποχρεώσεις των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων που είναι σε εκκαθάριση και τα χρέη τους θα περάσουν στο δήμο, το πιθανότερο μετά τις εκλογές.
Τα εργαλεία για τις νέου τύπου πελατειακές σχέσεις και την εκμετάλλευση του πόνου των άνεργων συμπολιτών μας, είναι η Αναπτυξιακή Α.Ε. και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), που λειτουργούν με πλήρη αδιαφάνεια. 
Οι διάδοχες καταστάσεις του αμαρτωλού «Οργανισμού Εργασίας» του κ. Τζανίκου είναι γεγονός.
Τα ανύπαρκτα κριτήρια πρόσληψης, όπως και οι εργασιακές συνθήκες, 5ωρη εργασία, για 300 ευρώ το μήνα με τα μισά ένσημα και κανένα εργασιακό δικαίωμα, αναδεικνύουν το μεγαλείο του λαϊκισμού του κ. Πατούλη, που παρουσιάζει φραστικά ένα φιλεργατικό προφίλ.  
Εισπράχτηκαν στην επταετία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και το έργο που μένει στην πόλη δεν αντιστοιχεί ούτε στο ένα δέκατο αυτού του ποσού.
Δεν βρέθηκε ούτε το ποσό (περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ με τις αντικειμενικές αξίες) για να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο του Παναγόπουλου, ή για να αποκτηθεί έστω ένας άλλος μεγάλος ελεύθερος χώρος.
Αντίθετα σε λίγο μέσω «δωρεάς» ο δήμος θα αποκτήσει μια πλατεία  για να θυμόμαστε το μεγάλο ευεργέτη της πόλης.
Η διοίκηση αδιαφορεί για την επέλαση του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. στο Μαρούσι που πρόκειται να ξεπουλήσει τα οικόπεδα της Κτηματικής εταιρίας Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) περίπου 60 στρέμματα, τα κτίρια της ΣΕΛΕΤΕ, το οικόπεδο φιλέτο επί της Κηφισίας που στεγάζει σήμερα τους κεραμίστες όλης της Ελλάδας αφήνοντας άστεγη μια πολύ σημαντική δραστηριότητα της πόλης μας.
 Η διοίκηση Πατούλη δεν ενδιαφέρεται για την πώληση και επαναμίσθωση από το δημόσιο των κτιρίων του υπουργείου Παιδείας που θα στοιχίσει τελικά στον Ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότερα από αυτά που θα καταβληθούν από τον «επενδυτή».
 Ο κίνδυνος επίσης της αλλαγής της χρήσης τους, που θα φέρει νέα προβλήματα στην πόλη μας είναι ορατός
Η επιτροπή που έχει συσταθεί και θα έλεγχε τους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων ιδιοκτησιών που απαλλάσσονται από το χαράτσι της Δ.Ε.Η. δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια ώρα με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Έτσι χάνονται πολλά έσοδα για το δήμο, που θα προέρχονταν κυρίως από μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις.
Αντίθετα με τις θριαμβολογίες για χρηστή διοίκηση το σύστημα Πατούλη συντηρεί ένα καθεστώς ανοχής απέναντι σε παραβάτες της πολεοδομικής νομοθεσίας, για λόγους πελατειακών σχέσεων και πολιτικού συμφέροντος.
Συχνά η διοίκηση ρωτάει για τις προτάσεις που έχει η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ». Απαντάμε ευθέως. Καμία που να της ταιριάζει.
Η δική μας αυτοδιοικητική πολιτική πρόταση είναι στον αντίποδα της δικής τους μνημονιακής πολιτικής.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» ως κορμός της μελλοντικής διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου :
1. Στο επίπεδο της πολιτικής διεκδίκησης και μέσα από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης αγωνίζεται για την ανατροπή των «ανθρωποκτόνων» μνημονιακών πολιτικών και των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη» που υποβαθμίζουν το κύρος  του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.
2.Διεκδικεί σταδιακή αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων και συνολική ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων δήμων με ευνοϊκούς όρους χωρίς ληστρικά επιτόκια και δέσμευση των πόρων τους.
3. Θα επιβάλλει υψηλά δημοτικά τέλη στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις τα οποία θα λειτουργήσουν ανταποδοτικά στους δημότες με έργα ανάπλασης στις γειτονιές.
4.Έχει το ηθικό ανάστημα να σταματήσει κάθε είδους διαπλοκή και διαφθορά επειδή τα στελέχη της δεν τα «κρατάει» κανένας. Θα υλοποιήσει στην πράξη και όχι στα λόγια τη χρηστή διοίκηση.
5.Θα εντάξει στο σχέδιο τις περιοχές εκτός σχεδίου, μόνο ως αμιγή κατοικία και θα χρηματοδοτήσει με αυτό τον τρόπο την τοπική ανάπτυξη.
6. Δεν εκχωρεί το δημόσιο και κοινωνικό ρόλο του δήμου σε κανένα ιδιώτη, ιδιαίτερα στον τομέα των απορριμμάτων. Αντίθετα θα ενισχύσει τις υποδομές των συνεργείων καθαριότητας όπως και τις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δομές.
7. Θα εκτελεί όλα τα έργα και τις προμήθειες που έχει ανάγκη η πόλη με ανοιχτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς και όχι με χρηματοδότηση από τους εργολάβους ντόπιους ή ξένους μέσω Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) ή με κλειστές “κατεπείγουσες” διαδικασίες.
8. Θα αξιοποιήσει την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία για να δώσει δουλειά στους ανέργους.
Στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε μερικούς μήνες (Μάιος 2014) θα συγκρουστούν πολιτικά δύο δυνάμεις, δύο αντιλήψεις, δύο πολιτικές πρακτικές  :
α. εκείνες που έρχονται από το παρελθόν, που στήριξαν τις  μνημονιακές πολιτικές, οι δυνάμεις της αλαζονείας, της αδιαφάνειας, της διαπλοκής, του λαϊκισμού και των πελατειακών σχέσεων.
β. εκείνες που συντάσσονται με το νέο που αναδεικνύεται στην τοπική κοινωνία και εκφράζει τη σοβαρότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων χωρίς μεσσιανισμούς, την αξιοκρατία χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ρουσφέτια, την αξιοκρατία, τη χρηστή διοίκηση, τη δημιουργικότητα, την κοινωνική υποστήριξη προς τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση, την αντίσταση στις πολιτικές των μνημόνιων που καταστρέφουν καθημερινά την πατρίδα μας. 
Η σύγκρουση θα είναι σκληρή και το αποτέλεσμα θα διαγράψει οριστικά το παρελθόν δίνοντας θέση στο νέο που θα θεμελιώσει ένα  Δήμο που θα μας αξίζει και θα αγωνίζεται για μια Ελλάδα που θα δώσει ξανά τη χαμένη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια στο λαό της.

Νοέμβριος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου