Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

«Amazon Web Services»:«Να επανασυνδεθεί με την γη», προτρέπει τον Δήμαρχο η Μαίρη Διακολιού!

                      Nα λέμε καμιά επικοινωνιακή φούσκα, 
                        αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας!
Στις 22/01/2021 κυκλοφόρησε ανακοίνωση από την δημοτική αρχή. 
Εμφάνιζε δηλώσεις του δημάρχου κ. Θ. Αμπατζόγλου με τις οποίες ο ίδιος προσπαθούσε να συνδέσει το άνοιγμα γραφείων της «Amazon Web Services» στο Μαρούσι, με «τους σχεδιασμούς και την πολιτική που ασκεί (;)» η δημοτική αρχή, μάλιστα δήλωνε ότι το άνοιγμα γραφείων από τη συγκεκριμένη πολυεθνική αποτελεί δήθεν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην παρούσα διοίκηση του Δήμου. Εξήγγειλε μάλιστα την δημιουργία πολυχώρου όπου η εν λόγω εταιρία, αλλά και άλλες, θα έρχονται σε επαφή με το κοινό, δηλαδή θα διαφημίζονται. (Διαβάστε με «κλικ» την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής)
Στις δηλώσεις υπήρχαν βερμπαλισμοί για την πόλη μας με την ευκαιρία ανοίγματος των γραφείων, όπως: «Μητροπολιτική επιχειρηματική διάσταση για την Ελλάδα και την Μεσόγειο», «Διεθνές κέντρο καινοτομίας», «Καινοτομική αναβάθμιση» κλπ, κλπ.
Να ζητήσουμε από τον κ. Θ. Αμπατζόγλου να επανασυνδεθεί με την γη και να συνειδητοποιήσει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία και τα στελέχη της το πιθανότερο είναι να μην έχουν ιδέα ότι ο ίδιος και οι «πολιτικές» του υπάρχουν στον πλανήτη! 
Όταν δε, οι Μαρουσιώτες, ιδιαίτερα των περιοχών που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, ξέρουν ότι πολλές φορές δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τα σκουπίδια από τις γειτονιές, τι συζητάμε για πολιτικές στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας; (σ.σ.: και ποιες είναι αυτές;),
Η αλήθεια για την «Amazon Web Services»: Γιατί εγκαθίσταται στο Μαρούσι;
Η συγκεκριμένη εταιρεία εγκαθίσταται στο Μαρούσι με μία μικρή μονάδα της, με σκοπό να πουλήσει υπηρεσίες για την διαχείριση δεδομένων ιδιωτικών εταιρειών και Οργανισμών του Δημοσίου. 
Με άλλα λόγια, εγκαθίσταται στο Μαρούσι για συγκεκριμένους λόγους:
α) επειδή στην περιοχή έχουν γραφεία εταιρείες δυνάμενες να γίνουν πελάτες της, 
β) επειδή υπάρχουν αμέτρητα τετραγωνικά άδειων γραφείων λόγω της κρίσης των τελευταίων 10 ετών, δηλαδή αφότου έσκασε η φούσκα των κατασκευών, του χρηματιστηρίου και των τραπεζικών θαλασσοδανείων.
Η εν λόγω εταιρεία δεν θα παράγει τίποτε εδώ, ούτε θα ερευνά τίποτε εδώ. 
Πρόκειται μόνο για ένα κέντρο πωλήσεων ψηφιακού χώρου και έτοιμων σχετικών εφαρμογών του. Μάλιστα, είναι αναντίρρητο ότι προσβλέπει με την εγκατάστασή της να πάρει την «πίτα» που εξήγγειλε η κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση δεδομένων των δημόσιων οργανισμών και των πανεπιστημίων, προκειμένου να εξασφαλίσει (και να χρηματοδοτήσει με λεφτά του δημοσίου) τα συγκεκριμένα γραφεία της.
                                  Προς άγρα τυχόν αφελών
Και ενώ περί αυτού πρόκειται, ο δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει ένα φληνάφημα, ότι τάχα θα δημιουργήσει «πολυχώρο» (σ.σ.: που και πώς άραγε;), για να «έρχονται σε επαφή αυτού του είδους οι εταιρείες με το κοινό» και έτσι, να διευκολύνονται και ζητήματα «εύρεσης εργασίας»!!! 
Θεωρούμε αδιανόητο να διατίθενται πόροι του Δήμου (με την ευρεία έννοια) για να διαφημίζονται οι μεγάλες εταιρίες που στεγάζονται στην πόλη μας, λες και οι Μαρουσιώτες δεν έχουν άλλες ανάγκες! 
Μετά τις μεγαλοστομίες που ακούγαμε την προηγούμενη δεκαετία για την δήθεν ανάπτυξη του «ιατρικού τουρισμού» με του οποίου τον όγκο επισκεπτών θα … γέμιζαν λεφτά τα τοπικά καταστήματα, μετά τις επικοινωνιακές πομφόλυγες, τις οποίες είχε ανακοινώσει «σωτήρας» υποψήφιος δήμαρχος άλλης δημοτικής παράταξης, περί των Κινέζων τουριστών που θα μας έστελνε για την μαρουσιώτικη αγγειοπλαστική μπασκετμπολίστας-πρέσβης επειδή έπαιζε μπάσκετ στην Κίνα εξαιτίας των οποίων θα κάναμε το Δάσος Συγγρού «πόλο τουριστικής έλξης», τώρα, έχουμε και τον κ. Θ. Αμπατζόγλου που ανακοινώνει ότι θα σκορπίσει λεφτά των Μαρουσιωτών σε νέες ανούσιες φιέστες για να διαφημίζει πολυεθνικές εταιρείες που δεν αφήνουν στην τοπική αγορά εμπορίου ή εργασίας ούτε ένα ευρώ. 
Ακόμη πιο απερίσκεπτα είναι τα όσα προσπαθεί να συνδέσει ο κ. Αμπατζόγλου με το άνοιγμα των γραφείων μίας εταιρείας, που αφορούν σε δήθεν «δρομολογημένα» κατασκευαστικά έργα για τα οποία ο Δήμος δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα και σύνδεση και που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την λειτουργία μίας εταιρείας πώλησης ψηφιακού χώρου, αφού δεν μεταφέρει κανένα υλικό προϊόν, ούτε χρειάζεται για να λειτουργήσει αξιόλογο μέγεθος προσωπικού, ούτε εκθέτει προϊόντα για να έχει ανάγκη μέσα μεταφοράς πελατών. 
Προτείνουμε στον κ. Αμπαζόγλου να αποφασίσει να σχεδιάσει πολιτικές και να διαθέσει δημοτικές επενδύσεις για την ολιστική υποστήριξη των τοπικών καταστημάτων και για να προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες στους κατοίκους των γειτονιών μας, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα, να αφιερώσουν χρόνο για να βρουν εργασία ή πελάτες, για να μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια.
Ας αφήσει την υποστήριξη των ομίλων. Την έχουν αναλάβει ολόθερμα άλλοι.
                                                                    Μαίρη Διακολιού
                            Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»
                                                                Δημοτική Σύμβουλος
                                                                              Δικηγόρος
 
                           ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ——— ——— ∙ ——— ∙ ——— ∙ ———
                     .~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~.. .~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~..~`~.
                                   € « » ●► $ ▲▼◄► € € $$ € € ◄ ►▲▼► ◄● « » €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου