Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας χθες στο Σικιαρίδειο Ιδρυμα

Η διαμαρτυρία έγινε  για την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, τις υπηρεσίες του οποίου αποδέχονταν περίπου 200 παιδιά με νοητική υστέρηση.  Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας , αφού πρώτα είχε επιχειρήσει να εκβιάσει τους γονείς να καταβάλουν τροφεία... Στα δύο δε Ειδικά Δημοτικά φοιτούν τουλάχιστον 100 παιδιά.
 Παρά την προσπάθεια της Διοίκησης να εμποδίσει (ειδοποιώντας μέχρι και την αστυνομία) να μιλήσουν με τους 40 εργαζόμενους του ιδρύματος και τους γονείς των ειδικών σχολείων (των οποίων είχε κόψει την παροχή ρεύματος και νερού) οι εκπρόσωποι των φορέων τους κάλεσαν σε ξεσηκωμό, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, τους ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή που δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο «ευεργεσίας και φιλανθρωπίας», οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους γονείς. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί χτες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μεθαύριο Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι έχει οριστεί συνάντηση των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας.
Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος της "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ" Γ. Πατούλης, παραχωρούσε συνέντευξη στον σταθμό "www.real.gr" που έχει ως έδρα την πόλη του Αμαρουσίου, λέγοντας τα εξής για την αναστολή λειτουργίας του Σικιαριδείου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου