Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγαλοπρεπής η Ιερά Πανήγυρις του ιστορικού Ιερού Παρεκκλησίου της Παναγίας Νερατζιωτίσσης

Την κυριώνυμον ημέρα ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείον λόγον, αναπτύσσοντας τις θεολογικές πτυχές και προεκτάσεις του γεγονότος της Γεννήσεως της Θεοτόκου ως προς το σχέδιο της οικονομίας του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου.
Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε και συμμετείχε πλήθος κόσμου, το οποίο γέμισε ασφυκτικά τόσο το εσωτερικό του Ιερού Παρεκκλησίου, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.
Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ετελέσθη Mεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου με την συμμετοχή πολλών Ιερέων.


Στον Εσπερινό και στην Λιτανεία παρευρέθη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και δεκάδες πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν από κάθε γωνιά του Αμαρουσίου και όχι μόνο, για να προσκυνήσουν την Παναγία και να εναποθέσουν στην Χάρη Της τα προβλήματα, τις αγωνίες και τους πόνους τους. Την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος λάμπρυνε με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου και ενίσχυσε με αυτόν τον τρόπο τον πανηγυρικό χαρακτήρα της εορτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου