Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Tην αστυνομοκρατία & την καταστολή της τρικολόρ κυβέρνησης, καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί

              «Παράσταση διαμαρτυρίας - συμβολική κατάληψη του παρατήματος
                     της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι στις 11 Σεπτεμβρίου»
Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών της Π. Ε. (11 – 12/9/2012) το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου σε συνεννόηση με τους όμορους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Ο Περικλής» και Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης»), καθώς και Ενώσεις Γονέων και φορείς της περιοχής, είχαμε εξαγγείλει παράσταση διαμαρτυρίας – συμβολική κατάληψη της έδρας της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. στην Αγία Παρασκευή.
Όπως μάθαμε από τους συναδέλφους μας του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο Περικλής» από το πρωί της 11 – 9 – 2012 έξω από τα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στην Αγία Παρασκευή υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία μας περίμενε.
Τελικά, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας βρισκόταν στο παράρτημα της Δ/νσης στο Μαρούσι (πρώην 2ο Γρ. Π. Ε. Αμαρουσίου), κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματεία του παραρτήματος της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας στο Μαρούσι, η οποία μας επιβεβαίωσε το γεγονός της παρουσίας του Δ/ντή εκεί, καλέσαμε τους συναδέλφους, γονείς και εκπροσώπους φορέων να συγκεντρωθούν στο Μαρούσι, όπου θα μπορούσαμε να συναντήσουμε και τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και να του θέσουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής μας.
Όμως σύμφωνα με όσα μας είπαν οι συνάδελφοί μας μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης», οι οποίοι ήρθαν με λεωφορείο από το Ηράκλειο στο Μαρούσι, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το Ηράκλειο στο Μαρούσι τους συνόδευαν αστυνομικές δυνάμεις.
Επίσης μετά την είσοδό μας στο παράρτημα της Δ/νσης Π. Ε. Αμαρουσίου και αφού είχαμε εισέλθει στο γραφείο του Δ/ντή Εκπ/σης εμφανίστηκε ο Δ/ντης του Αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου, επειδή όπως μας είπε είχε ειδοποιηθεί ότι προτιθέμεθα να κάνουμε κατάληψη στο παράρτημα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες μας η αστυνομία αποχώρησε από το γραφείο του παρατήματος της Δ/νσης Π. Ε. στο Μαρούσι και η συζήτηση μας με το Δ/ντη Εκπαίδευσης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία, συνεχίστηκε.
 Βέβαια οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην είσοδο του κτηρίου μέχρι το τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας και την αποχώρησή μας.
Καταγγέλλουμε την αστυνομοκρατία και την καταστολή που ακολουθεί η τρικοματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) σε βάρος των εργατικών κινητοποιήσεων και αγώνων. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Οι εκπαιδευτικοί δεν εκφοβίζονται και δεν υποκύπτουν στις πιέσεις όσων τους θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους. Η ενότητα και οι αγώνες μας θα ανατρέψουν τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων και όσους τις εφαρμόζουν και τις στηρίζουν.
Θέσαμε στο Δ/ντη Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας όλα τα προβλήματα και ελλείψεις των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής μας: τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό (νηπιαγωγών και ειδικοτήτων), τα πληθωρικά τμήματα σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, το εκρηκτικό κτηριακό πρόβλημα σε περιοχές του συλλόγου μας (Πεύκη, Κηφισιά κ.ά.), καθώς και τα προβλήματα της λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της ανυπαρξίας χρημάτων στις σχολικές επιτροπές.

Από τη συζήτηση με το διευθυντή προέκυψε ότι :
• Δεν μπορεί να δεσμευτεί ουσιαστικά για τη χρηματοδότηση των σχολείων και τους διορισμούς παραπέμποντάς μας στην πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας.
• Το θέμα με την κλήρωση - φοίτηση των προνηπίων και της έλλειψης θέσεων ακόμα και για τα νήπια στα νηπιαγωγεία της περιοχής είναι θέμα «κτιριακό» και θέμα περισσότερων διορισμών των νηπιαγωγών (στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. υπάρχει έλλειψη νηπιαγωγών) και έτσι το θέμα είναι δύσκολο να λυθεί.
• Τα τμήματα στα σχολεία και νηπιαγωγεία θα είναι 25άρια.
• Ο διευθυντής για το θέμα της αξιολόγησης μας είπε ρητά ότι όταν μας κοινοποιηθούν οι προτάσεις του υπουργείου για το θέμα και νομοθετηθούν θα εφαρμοστούν, αφού και ο ίδιος είναι υπέρ της αξιολόγησης.
• Η διεύθυνση δε θα επιβάλλει υπερωρίες, αλλά το θέμα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς ( κυρίως ειδικοτήτων) θα το λύσει κάθε σχολείο χωριστά (ώσπου να έρθουν όλες οι ειδικότητες στα σχολεία).
• Θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή μας σε συνεννόηση με το Υπουργείο με αποσπάσεις από τη Β/μια εκπαίδευση και προσλήψεις αναπληρωτών.
Από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου μας επαναλάβαμε τα πάγια αιτήματά μας :
• Για γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
• Για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και όχι αναπληρωτών και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου (όχι στην ελαστική εργασία).
• Για έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα σχολεία .
• Να δρομολογηθεί η ίδρυση και κατασκευή νέων σχολείων και νηπιαγωγείων.
• Τμήματα όχι μεγαλύτερα των 20 μαθητών στο Δημοτικό και 15 νηπίων στο νηπιαγωγείο.
• Η αξιολόγηση και η αύξηση ωραρίου δεν πρόκειται να επιτραπεί ούτε και να καλλιεργηθεί. Θα συναντήσουν τη ριζική αντίθεση όλων των εκπαιδευτικών.
• Καμιά υπερωρία, από κανένα συνάδελφο.
• Να μην κλείσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος στο Μαρούσι, αλλά να ενισχυθεί η λειτουργία του.

                                                                            Το Δ. Σ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Απ. Πρ.: 121
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ. :210 8020697 Μαρούσι 12 – 9 – 2012
Fax: 210 80 28 620
Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ.
(6945394406)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου