Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ενάντια στο φασιστικό πνεύμα ευγονικής ...

Γονείς και κηδεμόνες διαμαρτυρόμαστε για τη διακοπή της λειτουργίας του «ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ανοιχτής φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες».
Καταγγέλλουμε αυτούς που επιδεικνύουν «ευαισθησία» στους Παραολυμπιακούς αγώνες, ενώ στη πράξη οργανώνουν ή αποδέχονται ένα νέο κοινωνικό καιάδα.
Διαμαρτυρόμαστε για την ανάλγητη και απάνθρωπη επίθεση εναντίον αυτών που δεν μπορούν να αμυνθούν.
Καταγγέλλουμε αυτούς που σκόπιμα ή από βαριά αμέλεια καταδικάζουν τα παιδιά σε οικιακό εγκλεισμό, σε ακύρωση όλων των σχεδίων προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.
Διαμαρτυρόμαστε για το φασιστικό πνεύμα ευγονικής, για την ουσιαστική εξόντωση των ΑΜΕΑ, που επανεισάγει από τα σκουπίδια της Ιστορίας η πολιτική της λιτότητας.

Οι Σύλλογοι Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος και Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος, συμμετέχουν στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11 πμ, με αφετηρία την είσοδο του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ είναι κληροδότημα, με όρο να υπάρχει η φροντίδα στα παιδιά με νοητική καθυστέρηση. Φοιτούν περίπου 200 παιδιά. Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 15 απολύσεις εργαζομένων στην ειδική εκπαιδευτική αγωγή. Χτες Τρίτη, μετά τον αγιασμό, οι εργαζόμενοι με τους γονείς συγκεντρώθηκαν στο σχολείο για να συζητήσουν τα θέματα που προκύπτουν (ελλειπή χρηματοδότηση, απολύσεις κ.α.) και ο διευθυντής του σχολείου κ. Οικονόμου, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος Σικιαρίδη, κάλεσαν την αστυνομία για να τους απομακρύνει.

Οι γονείς και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να μην κλείσει κανένα σχολείο ειδικής αγωγής, να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτά, για να μην γίνει εμπόρευμα το αγαθό της εκπαίδευσης και να μην ιδιωτικοποιηθούν αυτά τα σχολεία, που οδηγεί τα παιδιά στον Καιάδα της κοινωνικής απομόνωσης. Αντιστεκόμαστε στην κυβερνητική επιλογή της περικοπής των επιχορηγήσεων του κράτους και της μεταφοράς του κόστους της ειδικής αγωγής των παιδιών με νοητική καθυστέρηση στους γονείς.Διεκδικούμε την πληρωμή όλων των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς όλα τα ιδρύματα που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου